Foto: Publicitātes foto

Līdz 31. janvārim uzņēmumi, organizācijas, pašvaldības un valsts institūcijas vēl var reģistrēties kā Ēnu devēji karjeras izglītības akcijai Ēnu diena, kas šogad notiks 12. februārī. Šobrīd jau 250 Ēnu devēji vortālā www.enudiena.lv piedāvā skolēniem vairāk nekā 2400 dažādas vakances.

Akcijas organizatori biznesa izglītības biedrība Junior Achievement - Young Enterprise Latvija un Swedbank šogad īpaši aicina iesaistīties Ēnu dienā nozaru līderus un uzņēmējus, lai stiprinātu Latvijas jauniešu uzņēmību un iedvesmotu uzņēmējdarbībai.

Ēnu dienas piedāvāto vakanču vidū ir arī IT speciālisti, ASV diplomāti, pavāri, medmāsas, skolotāji, biologi, juristi, politiķi un dažādu uzņēmumu vadītāji, informē JA-YE Latvija mārketinga vadītāja Sintija Lase. Lielākais Ēnu devējs joprojām ir Swedbank - dažādus ekspertus bankā šogad būs iespēja ēnot 151 jaunietim.

Pirmo reizi Ēnu dienā piedalās arī Latvijas vēstniecība, piedāvājot Lielbritānijā mītošajiem latviešu jauniešiem Londonā ēnot Latvijas vēstnieku Lielbritānijā Andri Teikmani, apstiprina LR Ārlietu ministrija.

Organizatori cer, ka eiro ieviešana un valdības maiņa netraucēs šogad nodrošināt pietiekamu vakanču skaitu skolēniem, kuriem Ēnu diena dažkārt ir vienīgā iespēja izzināt izvēlēto profesiju aizkulises. Uzņēmumi, esiet atsaucīgi un reģistrējieties www.enudiena.lv līdz 31.janvārim!

JA-YE Latvija veiktajā Ēnu devēju aptaujā vairāki Ēnu devēji atzinuši, ka viens no lielākajiem ieguvumiem dalībai Ēnu dienā bijusi "iespēja pašiem paskatīties uz savu nozari un darba pienākumiem no malas", jo jauniešu uzdotie jautājumi rosina aizdomāties par lietām, kuras ikdienas rutīna un augstā profesionalitāte vairs neļauj ieraudzīt. Tā ir arī "iespēja lauzt jauniešu maldīgos stereotipus par profesijām", ļaujot to izvēlēties atbilstoši reālajām interesēm, prasmēm un spējām. Kā atzina kāds no aptaujas dalībniekiem, "Ēnu diena ir patiešām vajadzīga mūsu jauniešiem, jo Latvijas izglītības sistēma nenodrošina viņiem iespējas apgūt tās zināšanas, kas būtu nepieciešamas reālajā darba praksē."

"Mēs sūdzamies par valdību, dažādām nebūšanām valstī. Dalība Ēnu dienā ir ikviena iedzīvotāja tiešs un reāls ieguldījums Latvijas nākotnē, ko sajutīsim pēc pieciem, desmit un divdesmit gadiem, jo tieši no šodienas skolēnu karjeras izvēlēm, profesionalitātes un motivācijas būs atkarīga mūsu labklājība pavisam tuvā nākotnē," dalībai Ēnu dienā aicina JA-YE Latvija valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns.

Karjeras izglītības akcijā par "ēnu" var kļūt ikviens 1. - 12.klašu skolēns, reģistrējoties www.enudiena.lv un 4 - 6 stundu garumā vērojot interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Lai nodrošinātu iespēju piedalīties Ēnu dienā pēc iespējas vairāk interesentiem, aicinām arī skolotājus un pašus skolēnus uzrunāt potenciālos Ēnu devējus!

Karjeras izglītības akciju organizē biznesa izglītības biedrība Junior Achievement - Young Enterprise Latvija sadarbībā ar Swedbank. Ēnu diena ir JA-YE Latvija reģistrēta preču zīme un Latvijā notiek kopš 2001.gada. Ēnu dienu informatīvi atbalsta Inbox.lv, Draugiem.lv, Apollo.lv un Tvnet.lv. Aktualitātēm iespējams sekot www.draugiem.lv/jal un www.Twitter.com/SMULatvija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!