Ja Tev vajadzīga patiešām laba krāsns, meklē tādu, kas ilgi sildīs, patērēs maz kurināmā un ļoti ilgi kalpos. Visas šīs priekšrocības piemīt Somijā ražotajām "Tulikivi" akmens krāsnīm.

"Tulikivi" krāsnis tiek izgatavotas no dabīga akmens - ziepjakmens, ko iegūst Somijas ziemeļos. Šī akmens unikālās siltumakumulācijas spējas vietējie iedzīvotāji ievēroja jau sirmā senatnē. Ziepjakmens ķīmiskā sastāva pamatā ir talks un magnezīts. Talks akmeni padara ļoti blīvu- viens kubikmetrs sver aptuveni 3 tonnas, savukārt magnezītam piemīt spēja ātri uzņemt siltumu.

Tādēļ "Tulikivi" akmens krāsnis ļoti ātri uzkarst, tām ir augsta siltumietilpība - tās viegli uzņem lielu siltumenerģijas daudzumu un pēc tam to ilgstoši izstaro telpā. 

Tas, kādu platību "Tulikivi" akmens krāsns spēs apsildīt, cik ilgā laikā pilnībā izkursies un cik ilgi sildīs atkarīgs no vairākiem faktoriem, bet galvenokārt no tās svara. Krāsnis, kuru svars ir 1,5-2 tonnas, vidēji ir paredzētas 70-80 m2 lielu platību apsildei. Šādas krāsnis pilnībā izkursies apmēram 2-3 stundās un sildīs vismaz diennakti, savukārt 2,5-3 un vairāk tonnu smagas krāsnis spēj apsildīt vairāk kā 100 m2 lielas telpas līdz pat 36 stundām. Pie tam tai nav jābūt vienai lielai telpai, bet tikpat labi var būt ģimenes māja vai dzīvoklis ar vairākām istabām. Galvenais, lai būtu nodrošināta gaisa cirkulācija. Tad, pamatojoties uz fizikas likumiem, gaiss, virzoties no siltā uz auksto, sildīs visu māju. Otrs faktors, kas nosaka krāsns spēju efektīvi apkurināt ievērojamas platības, ir infrasarkanais starojums. Šis starojums, atšķirībā no konvekcijas tipa apkures iekārtām, tādām kā čuguna krāsniņas, kamīni, radiatori un citas, mazāk silda gaisu, bet galvenokārt uzsilda pašu māju. Tādejādi pēc 1-2 nedēļu ilgas patstāvīgas kurināšanas māja būs uzsilusi un tajā būs komfortabli pat, ja krāsns netiks kurināta.

"Tulikivi" akmens krāsnis - energoresursus taupoša un apkārtējo vidi saudzējoša apkure.

"Tulikivi" akmens krāsnis var kurināt ar sausu malku, skaidu briketēm, kā arī jaunāko modeļu krāsnis ar granulām. Šodien no visiem dedzināmajiem kurināmā veidiem koksne ir pati lētākā. Taču, neskatoties uz to, koncerns "Tulikivi" ir atradis veidus, kā samazināt tās patēriņu un padarīt šo apkures veidu vēl efektīvāku. Koncerna speciālisti, ieviešot vairākas jaunas inovatīvas tehnoloģijas, kā piemēram, pretplūsmas gāzu cirkulācijas un virpuļveida gaisa padeves sistēmas ir panākuši, ka modernākajās krāsnīs lietderības koeficients sasniedz 90%. "Tulikivi" laboratorijā ir noteikts, ka vienu tonnu smagas krāsns pilnīgai izkurināšanai nepieciešami tikai 8 kg sausas malkas. Tas nozīmē, ka 80-100 m2 lielas platības apkurināšanai jums būs nepieciešami vien 12 m3 malkas, kas naudas izteiksmē ir aptuveni 270 EUR apkures sezonā. Jaunākās tehnoloģijas nodrošina to, ka process ir ļoti tīrs un apkārtējo vidi sargājošs. "Tulikivi" krāsnīs kurtuvēs ar keramisko oderējumu kurināmā degšanai nepieciešamais gaiss netiek pievadīts no apakšas caur pelnu restītēm, bet galvenokārt tieši degšanas zonā, tas ir liesmās un augšējā sadegšanas kamerā, kas veicina papildus dūmgāzu sadedzināšanu. Tas ļauj ievērot visstingrākās Eiropas savienības normas gan dūmgāzu, gan cieto daļiņu izmešiem. Modernās krāsnis var pievienot arī mājas kopējai apkures sistēmai, tādejādi saslēdzot vienotā ķēdē vairākus alternatīvus apkures veidus un izmantot siltumu arī karstā ūdens uzsildīšanai. Kopumā tas viss nodrošina lētu, ekoloģisku, bet galvenais, cilvēkam viskomfortablāko siltumu jūsu mājoklī.

"Tulikivi" krāsns katrai gaumei.

Šobrīd Latvijas tirgū tiek piedāvāti vairāk kā 100 dažādi jaudas, funkcionalitātes un dizaina ziņā atšķirīgi modeļi.

"Tulikivi" krāsnis pēc savas funkcionalitātes iedalās piecās grupās: kamīnkrāsnis, krāsnis ar cepeškrāsnīm, plītis, interjera kamīni un pirtskrāsnis. Kā jau iepriekš minēts, krāšņu modeļi atšķiras arī pēc to jaudas. Piedāvājuma klāstā ir pavisam maziņas, sākot no 25kw/h jaudas krāsniņām, kas domāts vienas vai divu istabu apsildei, līdz pat kārtīgām 90 kw/h jaudīgām maizes krāsnīm ar kurām var apkurināt veselu māju.

To, kuriem patīk gatavot un garšīgi paēst, interesi var piesaistīt krāsnis ar cepeškrāsnīm. Šajā gadījumā gatavošanas process gan nebūs pārāk vienkāršs, jo cepeškrāsns vispirms jāizkurina līdz vajadzīgajai temperatūrai, tikai pēc tam tajā varēs sākt gatavot. Taču šādi pagatavots ēdiens atšķirsies ar savu vienreizēju garšu un aromātu. Lauku mājas romantiskajai gaisotnei neaizstājama būs vecā, labā plīts. Uz tās varēs, ne tikai pagatavot maltīti, bet arī apsildīt līdz 70-80 m2 lielas telpas.

Atsevišķajā grupā iedalītie interjera kamīni paredzēti tiem, kam tīk sildīties pie dzīvas uguns. Dabīgā ziepjakmens apdare slāpēs telpā izstaroto metāla kurtuves aso karstumu, akumulēs sevī daļu siltuma un izplatīs to apkārtējā telpā vēl vairākas stundas pēc kamīna kuršanas. Šo kamīnu priekšrocība - mazais svars, kas ļauj tos uzstādīt mājā, bez speciāli izbūvēta pamata, kā arī tur, kur pārsedzes nav paredzētas lielām slodzēm.

Visbeidzot pirtskrāsnis. To galvenā atšķirība no mums tik pazīstamajām ar parastajiem laukakmeņiem apliktajām kurtuvēm, ir izstarotais maigais, patīkamais, bet, galvenais, cilvēka veselībai labvēlīgais siltums.

Un nobeigumā vēlreiz gribētos pasvītrot "Tulikivi" ziepjakmens krāšņu priekšrocības: ekonomiskas, apkārtējo vidi saudzējošas un cilvēka labsajūtu stimulējošas krāsnis, kas uzticīgi kalpos tev un vēl nākamajām paaudzēm.

"Tulikivi" akmens krāsnis var apskatīt un iegādāties "Tulikivi" salonā Rīgā, Pulkveža Brieža ielā 43. Plašāka informācija pieejama pa tālruni 67381149, kā arī mājas lapā tulikivi.lv.

Jautājiet! Janvārī katram klientam individuāls piedāvājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!