Foto: Shutterstock
Pēdējo 10 gadu laikā pasaules pieeja redzes problēmu diagnostikai un ārstēšanai ir piedzīvojusi patiesi revolucionāras pārmaiņas! Tas, kas vēl nesenā pagātnē šķita nesasniedzams, nu kļūst par realitāti. Piemēram, presbiopijas jeb vecuma tālredzības ārstēšana ar lāzeru, kas nu ir iespējama, pateicoties oftalmoloģijas lāzeru jaunākajiem modeļiem, programmnodrošinājumam un inovatīvajiem lāzera ablācijas algoritmiem.

Kas ir presbiopija? Vai esat redzējuši cilvēkus, kas lasa avīzi taisni izstieptās rokās? Vai kāds jums ir atbildējis: "Es nevaru izlasīt, pagaidi, atradīšu brilles!". Bet varbūt atceraties, kā vakar televīzijā raidījuma vadītājs raudzījās kamerā pāri brillēm, kas nostumtas līdz degungalam? Bet varbūt šajās situācijās atpazināt sevi? Un paši esat sākuši attālināties no monitora, lai, piemēram, izlasītu šo rakstu? Visos gadījumos ar lielu pārliecību var apgalvot: iespējams, tā ir presbiopija.

Kādēļ attīstās presbiopija? Cilvēka acs optiski nostādīta asai redzei tālumā. Un, ja mums nebūtu īpaša "mehānisma", kas "pārregulē" acis saskatīt dažādus objektus tuvumā, tad pasauli mēs redzētu izplūdušu un neskaidru. Pateicoties acs muskuļiem un lēcas formas izmaiņām, cilvēks var vienādi skaidri redzēt gan tuvumā, gan tālumā. Taču nekas nav mūžīgs, arī acs lēca ar laiku kļūst blīvāka un zaudē elastību. Un tad pēkšņi pienāk brīdis, kad sākas presbiopija jeb, burtiski tulkojot, vecuma redze.

Presbiopijas ārstēšanas metodes un inovatīvā medotika "IQ-PresbyLasik". Acs ir unikāla ar to, ka tikai viena tās daļa var mainīt formu – lēca. Ko darīt, ja tā ir kļuvusi tik blīva, ka acs muskuļi vairs nespēj nodrošināt pietiekamu redzes asumu tuvumā? Gadsimtiem ilgi cilvēki ir izmantojuši brilles – protēzi acs akomodācijai jeb fokusam. 21. gadsimtā šim mērķim tiek izmantota multifokālā optika (atjauno redzi tuvumā un tālumā).

Baltkrievijā jau ir pieejama programma "Dzīvā redze" – universāls risinājums neasas redzes problēmām gan tuvumā, gan tālumā. Taču klīnika "Naujas regejimas" neapstājas attīstībā, mūsu mērķis – piedāvāt pilnu ārstēšanas iespēju spektru, kas pasaulē pārbaudīts. Un jaunums, ko piedāvājam presbiopijas ārstēšanā, ir inovatīvā redzes korekcija at lāzeru, kas atkarībā no acs parametriem var tikt izmantota vairumā gadījumu, lai vienā dienā ātri un nesāpīgi pateiktu saviem gadiem: "Nē, ne tagad!" un atdotu savām acīm jaunību.

Lai to izdarītu, ņemot vērā acs individuālās īpatnības, daļa lēcas funkciju tiek uzticētas radzenei – vēl vienai lēcai acī. Īpašā veidā pēc iepriekš izrēķinātas korekcijas programmas. Modificējot radzenes virsmu, lai iegūtu labāk redzes asumu tuvumā un tālumā, "IQ-PresbyLasik" ir mūsdienīga augsto tehnoloģiju atbilde un risinājums redzes problēmām, cilvēkiem pārkāpjot 40 gadu sliegsni. Vēlaties atjaunot savu redzi, labot vecuma izmaiņas? Nāciet uz klīniku "Naujas regejimas"! Mūsu profesionāļu komanda jums palīdzēs!

Vairāk informācijas: www.eyes.lt

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!