Foto: Publicitātes foto
Par septiņu talantīgo brāļu sniegumu sajūsmu pauduši arī pasaules varenie. Piemēram, slavenais modes mākslinieks Džordžio Armani, redzot "Los Vivancos" izrādi, to noraksturoja lakoniski: "Inovatīvi, revolucionāri un svaigi". Ar komplimentiem neskopojas arī lielākie mediji – "New York Times" ansambļa priekšnesumu dinamiskumu salīdzināja ar rokmūzikas koncertu, kura pievienotā vērtība ir klasiskajiem roka koncertiem iztrūkstošais mākslinieciskais šarms.

Tādi salīdzinājumi kā "septiņi brīnumi ģenētiskā koda", "dejas dievi" u.c. izskan bieži, bet jau 3. oktobrī par spilgto epitetu patiesumu būs iespēja pārliecināties ikvienam, jo

pirmo reizi Rīgā "Cirque du Soleil" izrādes režisors Danielle Finci Paska prezentēs teatrālo deju šova apvienību "Los Vivancos".


Katras veiksmes pamatā ir spēcīgs komandas darbs, spilgta individualitāte un spontānās radošuma izpausmes, kas netiek apslāpētas. Tieši tas ir šo brāļu veiksmes pamatā – katram ir savas stiprās puses, ko Danielle Finci Paska spēj apvienot prātam netverami garšīgā kokteilī. Vācu medija "Suddeutsche Zeitung" raksturojums, ka "Los VIVANCOS" sevī ietver Lord of Dance, Stomp, Deivida Gareta, Cirque du Soleil, Brūsa Lī un Čipendeilu labāko īpašību kokteili, runā pats par sevi.

Elias – Flamenko jaunais karalis
Tieši tā viņu pēc viena koncerta Lasvegasā nosauca izklaides žurnāls "Dirt Alert Call Back Professional Entertainer's Magazine". Arī vadošo lomu apvienības "Ballet Español de Rafael Aguilar" producētajās izrādēs "Carmen Flamenco" and "Bolero Flamenco", viņš guvis atpazīstamību visā pasaulē. Pēc ilgākas ceļošanas, Elias atgriezās Spānijā un kopā ar brāļiem dibināja deju šovu apvienību "Los Vivancos".

Elias ir absolvējis prestižas mākslas skolas – "Qüanticoh Independent School" Vankūverā un profesionālo deju konservatoriju "Instituto del Teatro" Barselonā. Vēlāk savas dejotprasmes turpinājis izkopt slavenajā Nīderlandes deju skolā "Nederlands Ballet Theatre" un Madridē flamenko studijā "Amor de Dios".

Džošue
Džošue ir dzimis Spānijas pilsētā Reusā un jau no agra vecuma pievērsās mākslai. Jau 13 gadu vecumā viņš uzsāka profesionāla dejotāja karjeru Kanādā. Pēc 3 gadiem jaunajam talantam piešķīra stipendiju mākslas akadēmijā "Real Conservatorio Profesional de Danza Madrid", ko viņš absolvēja ar labāko vērtējumu savā grupā.

Spilgto CV rotā arī vairāki apbalvojumi un spožas uzstāšanās. Tā, piemēram, mākslinieks divas reizes saņēmis "Certamen Coreográfico de Castellón de la Plana" apbalvojumu kā labākais dejotājs. Taču viens no karjeras neaizmirstamākajiem brīžiem bija galvenā loma Sāras Lezanas izrādē "Delirios de Don Quixote", kur viņš ar savu lielisko sniegumu šokēja pilnīgi visus – arī kritiķus!

Džošua
10 gadu vecumā Džošua apguva vairākus atšķirīgus mūzikas instrumentus – vijoli, trompeti u.c. –, līdz viņu apbūra flamenko ritmi. Izglītība un profesionāļa karjera jau no agra vecuma talantīgo jaunekli burtiski izmētāja pa visu pasauli – 13 gadu vecumā mācījies prestižā deju skolā Nīderlandē, 16 gadu vecumā kā solists apvienības "Gypsy Soul" rindās sniedza vairāk kā 100 koncertus Kanādā.

Vēl pēc diviem gadiem kā galvenais dejotājs devās tūrē ASV ar ansambli "National Art Company of USA", bet 20 gadu vecumā atgriezās dzimtenē Barselonā, un iestājās profesionālo deju konservatorijā "Instituto del Teatro", ko jau pēc diviem gadiem absolvēja ar atzinību. Šobrīd viņš savu ceļu uz mākslas virsotnēm turpina kopā ar brāļiem.

Kristo
Dejas, tostarp klasiskā baleta mākslu Kristo apguvis jau agrā bērnībā. Vispirms pabeidzis tādas mākslas skolas kā "Qüanticoh Independent School", "Nederlands Ballet Theatre" un profesionālās dejas konservatorijā "Instituto del Teatro". Tāpat dejotājs saņēmis stipendiju "National London Studio", kur pilnveidoja savas klasiskā baleta prasmes.

No 2003. gada līdz 2006. gadam Kristo bija vienas no lielākās un ietekmīgākās Lielbritānijas baleta apvienības "Scottish Ballet" līderis. Šajā laikā viņš uzstājies vairākās populārās izrādēs, piemēram, Džordža Balančīna režisētajā "Apollo", Ešlijas Peidžas producētajā izrādē "Pelnrušķīte" u.c. Pēc tam, kad Kristo nokļuva finālā Itālijā tik populārajā Marijas de Filippi šovā "Amicci", viņš bija ieguvis zvaigznes statusu arī Itālijā. Neskatoties uz slavu, viņam absolūta prioritāte ir brāļi un ansamblis "Los VIVANCOS".

Ārons
Ārons ir praktizējies vijoles un ģitāras spēlē. Absolvējis mākslas skolu "Qüanticoh Independent School", bet 12 gadu vecumā kā vijolnieks bijis daļa no prestižā Amsterdamas jauniešu orķestra "Junior Simphony Orchestra of Amsterdam". Tāpat ar izcilību un saņemtu apbalvojumu kā gada labākais students, Ārons pabeidza studijas Barselonas mākslas institūtā "Instituto del Teatro". Pēc saņemtās stipendijas, viņš devās tūrē kopā ar Francijas baleta apvienību "Ballet Jeunes d'Europe", kur par horeogrāfiju rūpējās slavenie Ramons Ollers un Huans Karloss Gils.

Kā galvenais dejotājs uzstājies Patrika de Banas producētajās izrādēs "Nafas Dance Company", "Good night Amadeous" un "Night songs", iegūstot popularitāti visā Eiropā.

Izrails
Jau agrā bērnībā varēja redzēt, ka Izrailam piemita spēks un koordinācija, par ko viņa vienaudži varēja tikai sapņot. 11 gadu vecumā viņam piedāvāja iespēju iestāties skolā "Circ du Soleil", kur viņš apgūtu vingrošanu un cirka mākslu, taču, gluži kā viņa brāļi, viņš izvēlējās Kanādas mākslas skolu "Qüanticoh Independent School".

16 gadu vecumā Kanādas mūzikas festivāls "Kiwanis Music Festival" apbalvoja Izrailu kategorijā "Best Over All", tādējādi tiekot pie iespējas piedalīties skanīgajā "Provincial Music Festival of Canada" festivālā. Savu lielāko slavas brīdi mākslinieks piedzīvoja būdams galvenais dejotājs Džoakvina Korteza producētajā "Of Love and Hate". Ar šo izrādi viņš apceļoja visu Eiropu un Āziju.

Jūda
Visai ātri varēja manīt to, cik ļoti Jūda mīl mūziku un deju. Tāpat kā brāļi, arī viņš mākslas pirmos soļus apguva "Qüanticoh Independent School", taču viena būtiska atšķirība – paralēli dejotprasmei, viņš studijās papildus apguva vingrošanu, cirka mākslu, tostarp cīņas mākslu – Džudo, Džiu-Džitsu un Taekvondo. Šīs prasmes var redzēt visās "Los VIVANCOS" izrādēs.

Jūda bija galvenais dejotājs un horeogrāfs deju ansamblī "FlamenKos", divus gadus priecējot Kanādas mākslas gardēžus. Savu flamenko dejas mākslu pilnā krāšņumā viņš nodemonstrēja Kolumbijā notiekošajā "International Week of Flamenco" festivālā. Šīs prasmes, kas apbūrušas neskaitāmus fanus, Jūda demonstrē kopā ar brāļiem "Los VIVANCOS" priekšnesumos.

Šis šovs ir tik karsts, ka pastāv briesmas aizdedzināt skatuvi. Par to varēsiet pārliecināties 3. oktobrī, kad Rīgas Kongresu namā notiks izrāde "Aeternum" ("Mūžība"). Izrādes pamatā ir stāsts par labo un ļauno, metafora par nemirstību, ko cilvēkam dāvā māksla. Eņģeļi, dēmoni, vampīri, mūzika, deja, cīņas, maģija un krāšņi vizuālie efekti – tas ir talantīgo brāļu lolojums, kas skatītājus ievedīs noslēpumainā brīnumu pasaulē.

www.losvivancos.lv


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!