Foto: Publicitātes foto
Pirms gada mēs pirmoreiz iepazināmies ar Georgiju Zīlnieku. Zēns, neskatoties uz reto ģenētisko saslimšanu – Angelmana sindromu, apmeklēja parastu bērnudārzu. Cilvēki ar šo sindromu parasti ir smaidīgi, ar priecīgu sejas izteiksmi, viņi daudz saprot, bet gandrīz nerunā. Tāpēc Georgijs sazinās ar speciālu kartīšu palīdzību, parādot ar tām, ko viņš vēlas.

Sākumā bija grūtības ar Georgija audzināšanu – viņš slikti ēda, maz gulēja un būtiski atpalika attīstībā. Bet mamma nepadevās un vērsās pie labdarības fonda "Ticība, cerība, mīlestība". Ar tā palīdzību zēns tika konsultēts Sanktpēterburgā, kur viņam tika diagnosticēta epilepsija un bija izrakstīti medikamenti pret to. Agrākās lēkmes pazuda un vairs nekavē Georgija attīstību.

Šovasar ģimene, kurā nesen ir piedzimis jau trešais dēls, pārcēlās uz dzīvi Daugavpils novadā. Ciemos pie Zīlniekiem atbrauca Svētās Sofijas bērnu hospiss un atveda dāvanas: daudzbērnu vecākiem – lielu televizoru, kas tika iegādāts, pateicoties sponsoru atbalstam, bet zēniem – rotaļlietas un citas labas mantas. Virspriesteris Sergijs Nazarovs aizlūdza par veselību un svētīja jauno dzīvokli.

Pirms pārbraukšanas Georgijs apmeklēja nodarbības Svētās Sofijas bērnu centrā Rīgā un vienu reizi ir bijis atveseļošanās nometnē, ko organizēja Svētās Sofijas bērnu hospiss. Tas palīdzēja Georgijam – viņš sāka aktīvāk un efektīvāk izmantot speciālās sazināšanās kartītes, kas palīdz saprast viņa vēlmes, garastāvokli, jūtas. Tagad šīs saziņas metodes izmantošana kļuvusi vieglāka, pateicoties īpašai planšetei, ko ir uzdāvinājis fonds – tagad visas kartītes ir interaktīvas. Katru dienu zēns iemācās kaut ko jaunu un var sniegt vecākiem vairāk informācijas.

Georgijam ir pastāvīgi jānodarbojas, lai attīstība ietu uz priekšu. Šajā ziņā viņam var palīdzēt nodarbības Svētās Sofijas bērnu centrā un atveseļošanās nometnes bērniem ar īpašām vajadzībām apmeklēšana nākamgad.

Lūdzam jūsu palīdzību līdzekļu savākšanā Georgijam nodarbību apmaksai un nometnes apmeklēšanai! Ļoti vēlamies, lai viņš virzītos savā attīstībā uz priekšu, lai gan šie soļi būtu pavisam mazi, bet virziens būs pareizs!

Piezvanot uz tālruni 90006788, jūs ziedosiet Georgijam 1,42 eiro. Piezvanot uz tālruni 90006566, jūs ziedosiet lielāku summu – 4,27 eiro. Naudu ir iespējams pārskaitīt arī uz zemāk esošajiem kontiem, ar norādi "Georgijs Zīlnieks":

Saņēmējs: Sabiedriskais fonds "Svētās Sofijas Bērnu hospiss", reģ. Nr. 40008218337

"Nordea": konts: LV64NDEA0000084106742
"Citadele": konts: LV56PARX0017233400001
"Swedbank": konts: LV36HABA0551043256713

Paldies par jūsu labsirdību!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!