Latvijas kompānija „CAC”, kura ir izstrādājusi pirmo globālo iBeacon tīklu Baltijā, paziņojusi par jaunas mobilās aplikācijas KNOQ versijas izlaišanu iPhone un Android viedtālruņiem. Aplikācija pieejama bezmaksas lejupielādei interneta veikalā App Store un Google Play.

Tādejādi, jau šobrīd 93 procenti viedtālruņu, kuri atbalsta Bluetooth Low Energy, var saņemt adresētu ziņojumu iBeacon no sistēmas KNOQ. Kompānijas speciālisti turpina izstrādāt aplikāciju arī priekš Windows Phone un BlackBerry. Tas ļaus KNOQ funkcionēt visu tipu mobilajās ierīcēs, kuras atbalsta zema patēriņa Bluetooth.

Kopā ar ievērojamu sistēmas KNOQ izmantotāju pieaugumu, jaunā mobilā versija  Android un iOS telefoniem, stipri palielina KNOQ funkcionālās iespējas. Jau šobrīd caur globālo KNOQ Baltic tīklu sūtītā informācija uz viedtālruņiem ar raidītāja iBeacon atbalstu, var tik veidota arī slaidu veidā, kas saņēmējam dod iespēju tālruni izmantot kā grāmatu, lapojot atsūtītās ilustrācijas un lasot tekstus. Vēl vairāk - jaunā KNOQ bezmaksas aplikācija piedāvā arī redirect funkciju, kura, savukārt, nodrošina iespēju iekļūt jebkurā interneta vietnē, atvērt jebkurus grafiskos, video un audio failus, izmantot dažādus interaktīvos pakalpojumus, zvanīt uzreiz, vai nosūtīt īsziņu konkrētam adresātam, vai arī saņemto ziņu ievietot sociālajos tīklos utt.

Tajā pašā laikā, uzlabojot un integrējot KNOQ sistēmā jaunākās mobilās iespējas, saglabājas arī iepriekšējās priekšrocības - aizsardzība pret tālruņu piesārņošanu SPAM, kā arī teksta automātisku saņemšanu valodā, kādā ir uzstādīts viedtālrunis.

Faktiski, sistēma KNOQ pārvērš viedtālruņa lietotāju, par individuālu informācijas saņēmēju un navigatoru pa vietām, atlaidēm un akcijām. Bez tam, aplikācija nodrošina iespēju nosūtīt ziņojumu klientam tieši tur, kur tas ir nepieciešams un interesants. Norādītā funkcija sasniedz iespējamo klientu ar iekārtas Apple iBeacon mikro-lokāciju, kuru nodrošina autonoma, portatīva, elektroniska iekārta (bāka), nododot pa Bluetooth Low Energy (BLE) signālu mobilajām ierīcēm rādiusā līdz 70 metriem. Atšķirībā no tradicionālā Bluetooth, jaunais BLE būtiski nepatērē viedtālruņa bateriju. Tas patērē 100 reizes mazāk kā vecais Bluetooth un 1000 reizes mazāk kā WiFi. KNOQ sistēmas priekšrocības jau paspējuši novērtēt gan partneri, gan aplikācijas lietotāji. Kā minēja taksometru kompānijas "Lady Taxi" mārketinga direktore Linda Truksne "Mūsu taksometru pasažieri ar prieku ir sākuši izmantot KNOQ aplikācijas priekšrocības, saņemot uz saviem viedtālruņiem aktuālo informāciju par mūsu pakalpojumiem, akcijām un atlaidēm. Bez tam, visi KNOQ aplikācijas lietotāji saņem garantētu atlaidi braucienam ar mūsu taksometru, kā arī iespēju saņemt elektronisku kuponu bezmaksas braucienam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!