Vēl par dienu tuvāk ir tas brīdis, kad skriešanas seriāla Bigbank Skrien Latvija ceturtā posma dalībnieki izbaudīs vēl nebijušas emocijas. Spožu gaismu un krāsu kombinācijas apvienojumā ar uzmundrinošu DJ un dzīvo mūziku būs tie elementi, kas padarīs Jelgavas nakts pusmaratonu neaizmirstamu.

23. jūlija vakarā visas skrējiena trases garumā būs izvietoti deviņi uzmundrinājuma punkti, kuros skrējēji saņems enerģiju gan no vietējiem mūziķiem, dīdžejiem un orķestra. Iedvesmos arī skaņu un gaismu spēles, kas, radot īpašu atmosfēru, palīdzēs ātrāk veikt distanci. Viens no neparastākajiem trases posmiem būs Sportland atbalsta punkts kurā, atraktīvas mūzikas gaisotnē, vecos RAF busiņus rotās dažādas gaismu gammas. Tāpat skrējiena tempu uzlabot palīdzēs spēļu zāles Klondaika punkts. Tajā būs ne vien dīdžeji ar spilgtu mūzikas devu, bet visticamāk pulcēsies arī lielākā daļa līdzjutēju, jo viņiem šajā punktā būs īpaša lounge zona. Taču viennozīmīgi mistiskākais būs skrējiens cauri Jelgavas pils pagalmam, kur sacensību dalībniekus iedvesmos ēnu teātris. Taču tas nebūt nebūs viss. Skrējējus trasē izklaidēs arī Jelgavas 4.vidusskolas orķestris, Jelgavas jaunais teātris, dziedātājs, jelgavnieks Miks Galvanovskis ar pavadošo sastāvu, dažādi DJ, kā arī uzmundrinās Bigbank. Euroaptieka atsvaidzinās ar īpašu skrējējiem paredzētu dušu.

Lai gan trases uzmundrinošie punkti vēl gaida sestdienas vakaru, kad iemirdzēties visspožāk, pilsēta ir pilnā starta gatavībā uzņemt skrējējus savās mājās. Jau piektdien, 22. jūlijā pulksten 12:00 Pasta salā tiks atklāts pasākuma oficiālais EXPO jeb numuru izņemšana.

Jelgavas pilsētas mērs Andris Rāviņš teic, ka ne tikai Jelgavas nakts pusmaratona dienā pilsēta piepildās ar skrējējiem, bet "aizvien vairāk dažādu vecumu cilvēki skrien individuāli, piedalās skriešanas koptreniņos un citās sportiskās aktivitātēs. Tas ir lieliski, jo uzstādot sportisku mērķi, jelgavnieki ne tikai gatavojas pusmaratonam, bet arī kļūst veselāki un dzīvespriecīgāki." Tāpēc, lai starts sestdienas vakarā būtu vēl veiksmīgāks, ikviens tiek aicināts uz noslēdzošo Jelgavas nakts pusmaratona sagatavošanās treniņu piektdien Pasta salā, kopā ar Nike+ Run Club trenerēm Aļonu Fomenko un Nataļju Gorškovu.

Tāpat kā citus gadus, arī šogad sacensību numuru izsniegšana notiks divas dienas. Tā sāksies EXPO laikā, 22. jūlijā un turpināsies pasākuma dienā - 23. jūlijā. Piektdien 22. jūlijā starta numurus varēs saņemt līdz pulksten 20:00, bet 23. jūlijā - reģistrācijas teltī no pulksten 12:00 līdz 30 minūtēm pirms konkrētās distances starta. Tātad Bērnu skrējiena dalībniekiem numuri jāpaspēj saņemt līdz 19:30, bet 5 km, 10 km un 21 km skrējiena dalībniekiem - līdz pulksten 21:45.

Uz EXPO vērts doties ne vien jau reģistrētajiem dalībniekiem, bet arī tiem, kas vēl nav pieteikuši dalību kādā no piedāvātajām distancēm. Līdz ceturtdienai, 21. jūlijam pasākumam var reģistrēties internetā un Sportland veikalos visā Latvijā, taču pēc tam - EXPO laikā un pasākuma dienā uz vietas.

Vairāk informācijas un reģistrācija pasākumam - bigbankskrienlatvija.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!