Foto: Publicitātes foto
30. septembrī svētās Sofijas bērnu centrā ar Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas Metropolīta Aleksandra svētību notika pirmais dievkalpojums bērniem ar attīstības īpatnībām un viņu vecākiem. Dievkalpojuma laikā lūdzās ne tikai mammas un vecmāmiņas, bet arī paši bērni.

Bērniem ar attīstības traucējumiem ir diezgan grūti izturēt parasto dievkalpojumu baznīcā, tas viņiem ir pārāk ilgs, tāpēc dievkalpojumi svētās Sofijas centrā, kuri ilgst ap pusotru stundu, ģimenēm ar īpašiem bērniem ir lieliska alternatīva parastai baznīcas apmeklēšanai. Bērniem ar attīstības traucējumiem tas ir īpaši svarīgi, ne par velti taču baznīcu sauc par garīgu dziedinātavu: jebkura ķermeņa slimība, protams, kādā mērā ir saistīta arī ar dvēseles saslimšanu. Tāpēc, kad mēs rūpējamies par dvēseles veselību, mūsu ķermenis arī kļūst veselīgāks.

Dievkalpojuma laikā ir iespējams iziet grēksūdzēs sakramentu un piedalīties Svētā Vakarēdienā, bet citā laikā svētās Sofijas centrā var arī iziet kristību sakramentu. Centrā kalpo virspriesteris Sergijs Nazarovs. Mācītājs hospisa paliatīvās mobilās brigādes sastāvā arī braukā pa visu Latviju, sniedzot garīgu palīdzību ģimenēm, kurās tiek audzināti bērni ar īpašām vajadzībām.

Svētās Sofijas bērnu hospisa durvis vienmēr ir atvērtas bērniem ar attīstības īpatnībām un viņu vecākiem. Uz nodarbībām centrā tiek laipni lūgti visu konfesiju pārstāvji, visi tiek gaidīti!

Nesen centrā ir noticis vēl viens neliels, bet ļoti iepriecinošs pasākums – Jakovam Burļajevam tika uzdāvināts speciāls dators neredzīgiem cilvēkiem komplektā ar īpašu printeri, kas pārveido parasto tekstu tekstā neredzīgajiem cilvēkiem ar Braila raksta palīdzību. Tādējādi Jakovs varēs sazināties ar draugiem internetā, lasīt interesantus rakstus, apskatīties savu dienasgrāmatu elektroniskā veidā. Tagad zēna iespējas iepazīt pasauli tiks ievērojami paplašinātas. Paldies visiem ziedotājiem, Jūsu labsirdības dēļ ir piepildījies Jakova sapnis!

Tādu bērnu, kā Jakovs, kuriem ir nepieciešams speciāls aprīkojums viņu dzīves kvalitātes uzlabošanai, ir ļoti daudz. Vienam ir vajadzīga speciāla gulta, otram – vertikalizators, kādam citam – elpināšanas aparāts vai speciāls ratiņkrēsls. Viņiem tas viss patiešām ir nepieciešams, un šīs lietas patiešām atvieglo dzīvi viņiem un viņu ģimenēm. Mēs ļoti lūdzam ziedot līdzekļus specializētu iekārtu iegādei bērniem ar ierobežotām iespējām.

Piezvanot uz tālruni 90006788, Jūs ziedosiet 1,42 eiro. Piezvanot uz tālruni 90006566, Jūs ziedosiet lielāku summu – 4,27 eiro. Naudu ir iespējams pārskaitīt arī uz zemāk norādītajiem kontiem:

Banka NORDEA
Saņēmējs: Svētās Sofijas Bērnu Hospis Sabiedriskais Fonds
Reģ. Nr. 40008218337
Konts: LV64NDEA0000084106742
SWIFT/BIC: NDEALV2X
Banka CITADELE
Saņēmējs: Svētās Sofijas Bērnu Hospis
Reģ. Nr. 40008218337
Konts: LV56PARX0017233400001

Paldies visiem, kas atsauksies!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!