Pēc telekomunikāciju tirgus liberalizācijas Latvijā ir parādījušies vairāki operatori, kuri piedāvā zvanīt uz ārzemēm, izmantojot Interneta telefoniju par līdz pat 10 reižu zemākiem tarifiem nekā līdz šim piedāvājuši Latvijas telekomunikāciju operatori. Tomēr, pagaidām tikai neliels skaits Latvijas iedzīvotāju izmanto radušos iespēju, kā galvenos iemeslus minot Interneta telefonijas neērto izmantošanu, kam nepieciešams dators, un arī sakaru kvalitāti, kura bieži atkarīga no datora iestādījumiem un resursiem.
Sākot ar šā gada augustu Latvijā ir pieejams jauns pakalpojums, kas ļauj zvanīt uz ārzemēm sākot no 2.2 sant./min, izmantojot parastu telefona aparātu, kas pieslēgts telefona adapterim.

Interneta telefonijas pionieri Latvijā SIA ”Latvijas Interneta telefons” (LIT) piedāvā saviem klientiem izmantot firmas Cisco telefonu adapterus Interneta telefonijas sakaru nodrošināšanai, kas ir pilnībā integrēti darbībai LIT sistēmā. Šīs ierīces nodrošina augstas kvalitātes balss pārraidi arī pie neliela interneta pieslēguma ātruma. Kā papildus serviss Cisco ATA lietotājiem, tiek piedāvāts iekšējais telefona numurs, kas ļauj abonentiem savā starpā runāt bez maksas, neatkarīgi no abonentu ģeogrāfiskās atrašanās vietas. LIT paredz, ka šis risinājums būs pievilcīgs tiem uzņēmumiem, kuri savstarpēji bieži sazvanās, kā arī uzņēmumu filiālēm (iekšējam numuram abonēšanas maksa ir Ls 1.50 mēnesī).

Kā rāda LIT veiktais pētījums, tad uzņēmums, kurš par tālsarunām ik mēnesi maksājis Ls 40.00 un izmantojis kādu no fiksēto telekomunikāciju sniedzēju pakalpojumiem, ieekonomē vidēji Ls 30.00 katru mēnesi, pārejot uz kādu no Interneta telefonijas operatoru piedāvātiem servisiem.

Šāds rezultāts ir izskaidrojams ar ievērojami zemākiem tarifiem, ko nodrošina Interneta telefonijas operatori.

·Tabulā uzrādītas no Latvijas visbiežāk zvanītās valstis vai reģioni, kā arī četru telekomunikāciju operatoru tarifi (sant./min) darba laikā no 7:00 līdz 20:00, tai skaitā Interneta telefonijas operatora SIA Latvijas Interneta Telefons tarifi.

Cisco ATA iegāde, kura cena ir Ls 99.00 + PVN, un noslēgtais līgums ar SIA ”Latvijas Interneta Telefons” dod iespēju sākt izmantot Latvijā pagaidām vēl jauno pakalpojumu. Cisco ir pasaulē atpazīstamākā Interneta telefonijas iekārtu ražotājfirma un saviem produktiem nodrošina divu gadu garantijas servisu. Sīkāku informāciju par pakalpojumu skatiet LIT mājas lapā www.digifons.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!