Kad drīzumā tiks slēgts atzītā tirdzniecības vadītāja vārdā nosauktais "BVG" mazumtirdzniecības veikals Rīgas centrā, Brīvības ielā 52 (centrā, starp Dzirnavu ielu un Blaumaņa ielu, tālrunis 67 38 38 08), viss reģions kļūs par vienu izkārtni nabadzīgāks izsmalcinātas mājas atmosfēras radīšanas sfērā.

Labi zināmam Austrumu paklāju importētājam nākas pilnībā slēgt savu uzņēmumu/Ekonomisko grūtību dēļ visas kolekcijas izpārdošana Rīgas centrā, Brīvības ielā 52, bija neizbēgama.

Tikai nesen izziņotā likvidācijas izpārdošana, kas labi zināmajam Austrumu paklāju tirgotājam "BVG Bayerische Verwertung" bija jāveic uzņēmuma slēgšanas dēļ, jau piesaistīja gaidīto uzmanību, jo parasti "BVG" centrālajā noliktavā Rīgā, "Daugava" ēkā, bija pieejams plašākais īstu Persijas paklāju piedāvājums visās Baltijas valstīs. Turklāt pārdošanas nodaļas vadītājs Afkhami Nassers, pievēršot uzmanību sīkākajām detaļām un pateicoties izciliem kontaktiem šajā nozarē, bija izveidojis pasaulē unikālu dārgumu krātuvi, ar kuru bija padarījis slaveno tirdzniecības nozari par patiesas dzīves kultūras institūciju.

Tomēr ekonomiskas problēmas skar arī slavenus zīmolus: kā jau tika ziņots iepriekš, nesen uzņēmumu apkalpojošā banka paziņoja, ka tā nespēj turpināt ilglaicīgo sadarbību ar kādreizējo vadošo pasaules nozīmes Austrumu paklāju importētāju attiecībā uz jaunām kredītlīnijām, līdz ar to veicot izšķirošo sitienu un padarot tradīcijām bagātā uzņēmuma nekavējošu likvidēšanu neizbēgamu.

Plānojot visu filiāļu slēgšanu, vispirms ir jāveic pilnīga apjomīgā preču klāsta likvidācija. Lai to īstenotu, uzņēmuma "BVG" vadība jau ir slēgusi centrālo noliktavu un nogādājusi visus paklājus atzītā tirdzniecības vadītāja vārdā nosauktajā mazumtirdzniecības veikalā Rīgā, Brīvības ielā 52 (centrā, starp Dzirnavu ielu un Blaumaņa ielu). Lai nodrošinātu visu neskaitāmo eksponātu pārdošanu noteiktajā termiņā, izņēmuma gadījumā tika noteiktas ārkārtīgi lielas preču atlaides. Pārdošanas vadītājs Afkhami Nassers stāsta: "Lai norādītajā termiņā pilnībā izpārdotu tik bagātīgu preču klāstu, tas ir iespējams tikai, piedāvājot interesentiem milzīgas cenu atlaides. Tāpēc mēs savai komandai devām norādījumus nepieciešamības gadījumā piedāvāt preci pat par pusi no parastās cenas!"

Piedāvājumā ietilpst īsti ar rokām mezgloti paklāji no visām provincēm, visos izmēros un rakstos: gan elastīgie paklāji Sarough, gan arī zīda meistardarbi no Kašmiras un Ghom; gan modernie eksemplāri (piem., Farahan), gan arī nepārspējamie klasiskās paklāju mākslas priekšmeti (Isfahan, Kešan u.c.); gan modernie Gabbeh, gan arī vērtīgie antīkie kolekcionāru iekārotie paklāji, piemēram, senie Kazak. Lai visiem interesentiem nodrošinātu iespēju rūpīgi apskatīt apjomīgo kolekciju un izmeklēt sev vispiemērotākos paklājus, vienīgā "BVG" mazumtirdzniecības vieta Rīgā, Brīvības ielā 52 (centrā, starp Dzirnavu ielu un Blaumaņa ielu, tālrunis 67383808) būs atvērta ne tikai no pirmdienas līdz sestdienai no plkst. 11:00 līdz 19:00, bet arī vēl šajā svētdienā, 27. jūlijā, no plkst. 11:00 līdz 18:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!