Šajā mācību gadā Rīgas Biznesa skolas Angļu valodas centrs apņēmās noskaidrot iemeslus, kas pie mums atved mācīties tik interesantus un dažādus cilvēkus. Jau septembrī nosaucām populārākos iemeslus valodu apguvei: darbs, sevis pilnveidošana un kontaktu iegūšana. Savukārt rudens semestra laikā noskaidrojām, kādēļ studenti izvēlas uzsākt mācības, kā arī viņu iespaidus par tām.

E.: "Esmu ārste un bieži piedalos dažādās starptautiskās konferencēs. Prezentācijas es saprotu, bet brīžos, kad vēlos uzdot jautājumus, saprotu, ka nezinu kā."

Kā jau bijām noskaidrojuši, daudzi uzsāk vai atsāk sen pamestās mācības tāpēc, ka angļu valodas zināšanas ir nepieciešamas esošajā vai vēlamajā darbā. Piedalīšanās starptautiskās konferencēs un semināros nu jau ir daudzu uzņēmumu ikdiena. Tomēr nozīmīga šādu pasākumu sastāvdaļa ir komunikācija ne tikai pie kafijas tases pārtraukumos, bet arī diskusiju laikā. Tieši šajos brīžos veidojas kontakti, kas noder turpmākajai sadarbībai.

I.: "Lai gan mācības uzsāku ar domu, ka iegūtās zināšanas man palīdzēs darba vidē, mācību laikā iepazinos ar daudziem jauniem cilvēkiem, kuri nu jau ir ne tikai mani klases biedri, bet arī klienti un pat draugi."

Komunikācija ir viena no svarīgākajām cilvēka vajadzībām. Diemžēl, pēc skolas vai augstskolas beigšanas, iespējas papildināt savu saziņas loku ir diezgan ierobežotas. Darbā mums bieži vien nav laika vienkārši parunāt ar kolēģiem, bet iepazīšanās ar cilvēkiem, kas strādā citās sfērās, ir vispār retums. Valodas kursi - tā ir vieta, kur iespējams satikt cilvēkus, ar kuriem Jums ir vismaz viena kopīga interese. Piekritīsiet, ka labāk tumšos un drēgnos ziemas vakarus pavadīt nevis pie TV ekrāniem, bet gan jaunu un interesantu cilvēku kompānijā!

U.: "Mācības man ļauj "atslēgties" no saspringtās ikdienas. Ar prieku gaidu angļu valodas nodarbības, jo zinu, ka pēc tām mājās aiziešu ar smaidu."

Mēs arvien vairāk saprotam to, ka darbs nedrīkst būt visa dzīve. Ir jāatrod arī laiks sev. Daudziem angļu valodas kursi ir iespēja aizmirst par ikdienas darbiem un rūpēm. Jaunais gads ir lielisks laiks, lai mēģinātu atrast to ieteicamo balansu starp darbu un privāto dzīvi.

Trīs dažādi cilvēki, trīs dažādi viedokļi. Katram mūsu studentam bija savs iemesls, kāpēc viņi ieradās pie mums. Tā kā mūsu intensīvo mācību dēļ (divreiz nedēļā, no 18:00 līdz 21:00) studenti jūt nozīmīgu progresu, daudzi studenti turpinās mācības arī ziemas semestrī.

Ja vēlaties jauno gadu uzsākt, apgūstot vai uzlabojot savas angļu valodas zināšanas, nākamais semestris Rīgas Biznesa skolas Angļu valodas centrā sākas jau 2015. gada 12. janvārī. Sīkāku informāciju var iegūt šeit, vai zvanot pa tālruni 67089800.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!