- Labdien. Mani sauc N, esmu Angļu valodas centra pasniedzējs.
- Sveiki.
- Kas Jūs ir atvedis pie mums? Kā Jūs izmantojat angļu valodu?
- Ziniet, būšu atklāts. Es nodarbojos ar uzņēmējdarbību un man, kā jau visiem, ir svarīgi kontakti. Es iedomājos, ka pie Jums angļu valodu nāk mācīties cilvēki, ar kuriem man būtu interesanti un noderīgi komunicēt. Nolēmu apvienot patīkamo ar lietderīgo – iegūt jaunus kontaktus un vienlaikus uzlabot angļu valodu.*
*Tulkojums no angļu valodas.

Fragments no sarunvalodas pārbaudes, kas tiek veikta pirms uzņemšanas Rīgas Biznesa skolas Angļu valodas centra (RBS AVC) grupās. 2014. gada marts, pierakstīts pēc atmiņas.

Nestandarta atbilde uz standarta jautājumu? Iesējams, bet ja padomā, nekā neparasta šeit nav. Nav noslēpums, ka veiksmīgai uzņēmējdarbībai vai profesionālai karjerai nepieciešami personīgie kontakti. Tāpat nav noslēpums, ka komunikācija dzīvē ir daudz efektīvāka kā, piemēram, sociālajos tīklos. Turklāt, ir zināms, ka komunikācijas kvalitāte uzlabojas, ja tā notiek kādā noteiktā kontekstā. Un kopīgas mācības ir tieši tas, kas nodrošina visas šīs komponentes. Tā nav nejaušība, ka tik bieži mūsu labākie draugi un nereti arī kolēģi ir mūsu klases biedri vai studiju biedri.

Pēdējo astoņu gadu laikā RBS AVC ir veiktas trīs studentu aptaujas un rezultāti ar nelielu procentu nobīdi paliek aptuveni tādi paši: galvenokārt pie mums nāk, lai uzlabotu angļu valodu darba vajadzībām un lai sevi pilnveidotu. Lai gan ir iespējams, ka kādam arī kontaktu iegūšana ietilpst šajās kategorijās. Jums interesē, kas nāk uz RBS AVC? Spiediet šeit,  lai aplūkotu pēdējās aptaujas rezultātus.

Bet, ja Jūs vēlaties kļūt par mūsu studentu, detalizētu programmu aprakstu, zināšanu pārbaudes datumus un citu svarīgu informāciju Jūs atradīsiet šeit vai zvanot pa tālruni 67089800. RBS AVC adrese - Rīga, Skolas iela 11. Mācību sākums rudens semestrī - 22. septembris.

JAUNUMS! Jaunajā mācību gadā RBS AVC piedāvā biznesa angļu valodu arī Advanced līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!