Konkurss portāla "Delfi" lasītājiem - izlasiet šo rakstu, atbildiet uz konkursa jautājumiem, kurus atradīsiet šajā norādē, un izbaudiet ziemas priekus Slovākijā! Tiem, kas pareizi atbildēs uz jautājumiem, dāvināsim vienas dienas "Skipass" divām personām Tatru Lomnicā, Augsto Tatru kūrortā. 122 eiro vērtā balva ir derīga no 2015.gada 14.janvāra līdz sezonas beigām.

Ne tikai sniegs, bet arī bauda garšas kārpiņām

Netipisku kalnu atpūtas pieredzi kopā ar labu virtuvi nodrošina tā saucamais Tatru atrakciju vakars, kura laikā var izmēģināt braucienu ar sniega traktoru no Tatranskas Lomnicas uz starpstaciju "Start" 1357 metru augstumā virs jūras līmeņa, kur gaida gardi ēdieni un citi pārsteigumi. Bez atrakciju vakara ziemas sezonai sagatavota arī speciāla papildprogramma – vakara brauciens ar ragaviņām, pārgājieni ar sniega kurpēm, nakts braucieni ar sniega traktoru, vīnu degustācija "Grand" viesnīcās un daudz citu pārsteigumu.

Ziemas tūrisms, skaista nakts uz Slovākijas "jumta" - Lomnica 2634 metrus virs jūras līmeņa

Augstajos Tatros tūristi pārgājienos dodas arī ziemas mēnešos - Slovākijas kalni piedāvā izcilus skatus. Dažu minūšu brauciens pa trošu ceļu aizved kalnos, kur brīvi gūt enerģiju no neskartās dabas. Vieta, kas aicina slēpotājus uzkavēties un uz mirkli nolikt savu ekipējumu, ir Lomnica, ko kādreiz sauca par Vectēvu. Kāpēc Vectēvs? 17. gadsimtā kalnu tā sauca vietējie iedzīvotāji, jo naktī, kad spīd mēness, tā masīvs atgādina cienījama, bārdaina veca vīrieša galvu gariem matiem, dziļām acīm un milzīgu degunu. No veca, majestātiska un nesasniedzama kalna tas ir kļuvis par pieejamu, jauku un ērtu vietu. Kafejnīca kalna virsotnē, 2634 metru augstumā virs jūras līmeņa, ļauj baudīt ne tikai elpu aizraujošus skatus, bet arī īpašus piedāvājumus, piemēram, kafiju "Blue Mountain", kas tiek piedāvāta vien nedaudzās vietās Centrāleiropā. Tā nāk no Jamaikas un tiek audzēta skarbos atmosfēriskos apstākļos 1000 metru augstumā virs jūras līmeņa. Ļoti populārs ir arī nakts brauciens uz Lomnicu, Slovākijas otro augstāko virsotni, kur var baudīt neaizmirstamu atrakciju piedāvājumu. Piedāvājam nakšņošanu četrvietīgos apartamentos, svinīgas vakariņas kafejnīcā "Dedo" (tulk. - Vectēvs) un brokastis pie "Skalnate pleso".

Izdevīgi atpūtas komplekti ar slēpošanas caurlaidēm

Pateicoties sadarbībai ar slēpošanas kūrortiem un naktsmītņu vietām visos Augstajos Tatros, slēpotāji var izmantot "Slēpošanas komplekta" plašo piedāvājumu par pievilcīgām cenām. Vairāk informācijas atrodams mājaslapās tmrhotels.com vai vt.sk.

Vairāk informācijas par kūrortu

Vairāk informācijas par kūrortu un tā piedāvājumu var iegūt, zvanot (+421 903) 11 22 00 44, rakstot uz info@vt.sk vai kūrorta mājaslapā www.vt.sk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!