Foto: Publicitātes attēli
Vasara vairs nav aiz kalniem, un jau ir laiks padomāt par to, ko vasaras brīvlaikā darīs mūsu bērni. Par ko domā vecāki, plānojot savu bērnu brīvo laiku? Protams, katrs vēlas, lai vasaras brīvlaiks būtu interesants un jautrs, kā arī drošs un lietderīgi pavadīts.

Ja Jūs augstu vērtējat katras stundas vērtību, iespējams, viens no labākajiem lēmumiem gan bērniem, gan Jums būs vasaras angļu valodas programma elitārajā valodu koledžā International Student Club. Tā ir  īpaša skola, kuras 15 darbības gadu laikā nav bijis neviena neapmierināta studenta! International House Riga-Satva eksterni garantē, ka šajā skolā viss - mācības, ēdināšana, izklaides un radošās attīstības programmas - būs visaugstākajā līmenī!

Grupas brauciens mūsu pedagoga pavadībā ieplānots laikā no š. g. 9. jūlija līdz 30. jūlijam. ISC skolas programma „Viss iekļauts cenā" ir vislabākā cenas un kvalitātes attiecība, cena sākot no 1332 latiem divām nedēļām.


Prestiži un droši

Starptautiskās valodu nometnes International Student Club bērniem un pusaudžiem vecumā no 10 līdz 17 gadiem pamatā ir Lielbritānijā un aiz tās robežām prestižās un plaši pazīstamās privātās koledžas Haileybury College bāze. Skola atrodas 40 kilometrus no Londonas.

Apmēram pirms 15 gadiem precēts pāris Džila un Mārtins īstenoja savu sapni  atvērt īpašu vasaras valodas nometni, kur bērni vienmēr būtu paēduši, apmierināti un pastāvīgi aizņemti ar interesantām nodarbēm, kur viņi ne tikai mācītos angļu valodu, bet arī labi atpūstos, piedaloties teātra iestudējumos, talantu šovos, tematiskos vakaros, sporta un deju konkursos un viktorīnās - visos tajos pasākumos, kas ļauj pilnīgi visiem bērniem atklāt un parādīt savu radošo potenciālu, turklāt maksimāli daudz šī procesa laikā runāt angliski un mācīties angļu valodu.

No tā laika skolā lieliski tiek galā ar izvirzīto uzdevumu, milzīgs nopelns tajā ir tieši skolas personālam: pieredzējušiem administratoriem, augsti kvalificētiem pasniedzējiem, kā arī animatoriem. Ar animatoriem studentiem nākas sazināties visbiežāk, tie galvenokārt ir jauni cilvēki - humanitāro profesiju studenti (nākamie pasniedzēji, aktieri, filologi). Personāls tiek ļoti nopietni piemeklēts un rūpīgi sagatavots darbam skolā - ISC pedagogu sagatavošanai nākamajam semestrim tiek veltīts ne mazums laika! Labākie paliek šeit katru vasaru.

Gan Haileybury Collegeodas dzīvojamās telpas, gan mācību klases atrodas plašā 200 hektāru slēgtā teritorijā, kuru visu diennakti apsargā apsardzes kompānijas darbinieki, tāpēc ir grūti iedomāties bērniem drošāku vietu - neviens nevar ierasties skolas teritorijā bez speciāli izsniegtas caurlaides.

Skolai ir arī savs teātris, kinoteātris, diskotēku zāle un milzīga veclaicīga pusdienu zāle. Skolā ir mūsdienīgs apsildāmais baseins, liela sporta zāle, kas aprīkota pēc mūsdienu standartiem, astoņi tenisa korti, futbola laukumi, spēļu laukumi, teātris, diskotēku zāle u.c.


Mācības un atpūta roku rokā

Profesionāli pasniedzēji ir izstrādājuši studentiem daudzveidīgas speciālas attīstošās programmas. Ir divi mācību kursi - Jets и Sharks, un ir divas vecuma grupas: 10 - 13 gadi un 14 - 17 gadi. Standarta kurss (20 nodarbības nedēļā) sastāv no divām vispārējās angļu valodas nodarbībām, vienas britu kultūras nodarbības un vienas projekta nodarbības katru dienu. Kumunikatīvā metode, interesantā programma un veicinošā atzīmju sistēma iedvesmo skolēnus uz būtisku un ātru progresu mācībās. Nodarbības notiek piecas reizes nedēļā, ieskaitot arī sestdienas, bet nedēļas vidū veselas dienas garumā notiek ekskursijas.

 Katru nedēļu skolēniem tiek piedāvāta viena ekskursija visas dienas garumā un divas ekskursijas uz pusi dienas. Ekskursijas notiek profesionālu instruktoru un grupu vadītāju pavadībā. Skolēni apmeklē skaistākās apkārtnes vietas un brauc ekskursijā uz citām pilsētām, kā Londona, Kembridža, St.Albāna, Hertforda. Atšķirībā no citām angļu valodas skolām visām ekskursijām studentus sagatavo jau iepriekš, lai katrs ekskursijas dalībnieks iegūtu sev maksimāli daudz jaunas un vērtīgas informācijas. Skolēni, vēl atrodoties skolā, saņem vēsturisko un kultūras informāciju par  gaidāmo ekskursiju un gida pavadībā pa ceļam uz ekskursijas vietu piedalās spēlēs, testos un viktorīnās par apgūto materiālu.

Uz vasaras skolu brauc bērni un pusaudži no visdažādākajām pasaules valstīm, kā rezultātā skolēni var vairāk uzzināt par citu valstu kultūru un, protams, tuvāk iepazīt Anglijas kultūru. Katram studentam vēl pirms ierašanās skolā  ir jāsagatavo prezentācija par savas valsts īpatnībām un tradīcijām. Viņš savu valsti pārstāvēs Starptautiskajā vakarā, dalība šajā pasākumā ir obligāta. Tā var būt deja, dziesma, pilnīgi jebkas, ko gribas pastāstīt un parādīt citas valsts pārstāvjiem

Pēc mācībām katrs students var izvēlēties sev nodarbi pēc sirds patikas. Skola piedāvā plašu izvēli: sporta sekcijas, radošos pulciņus, spēles utt. Šeit katru vakaru notiek kaut kas jauns: diskotēkas, spēļu vakari, sacensības, barbekju vakari. Svētdiena ir atpūtas diena, kad ir iespēja atpūsties un atgūt spēkus pēc mācību nedēļas, nodarboties ar sportu koledžas lieliskajā sporta bāzē, ir iespēja izvēlēties braukt papildu ekskursijā. Piemēram, aizbraukt uz Londonu, pameklēt tropu parku, Braitonu.


Komforts un drošība līdz pēdējam sīkumam

Teritorija ir samērā plaša, bet, neraugoties uz to, visas ēkas atrodas 5 minūšu gājienā cita no citas. Katra skolas rezidence (dzīvojamā māja, kuras koledžā ir piecas) piedāvā vienvietīgas, divvietīgas  un istabas, kurās dzīvo vairāki studenti, ar visām ērtībām. Studenti, kas ir jaunāki par 14 gadiem, tiek izmitināti daudzvietīgajās istabās, vecāki par 14 gadiem - vienvietīgajās un divvietīgajās istabās. Jāpiebilst, ka pašas lielākās rezidences istabas ir sadalītas ar nelielām sienām sektoros, tādēļ Jūsu bērns jutīs maksimāli 2 - 3 cilvēku klātbūtni.

Katrai mājai ir savs nosaukums (parasti tas ir sabiedrībā pazīstama cilvēka vārds) un, protams, sava vēsture. Katrā stāvā ir arī virtuve, ir iespēja padzert siltu tēju ar saldumiem, ir atpūtas zāle ar dīvānu, televizoru un galda spēlēm (galda futbols, teniss, biljards), protams, ir tualetes un dušas kabīnes. Skolas personāls arī dzīvo kopējās mājās un nepieciešamības gadījumā pieaugušajiem var palūgt palīdzību jebkurā diennakts laikā.

Par ēdināšanu nepieciešams runāt atsevišķi un ilgi, dzīvošanas laikā daudzi studenti ne tikai nekļūst tievāki, bet bieži pieņemas svarā - ēdina ISC garšīgi un daudz. Pilnvērtīga ēdināšana četras reizes dienā (vienmēr siltais ēdiens) un daudzveidīga ēdienkarte ar visaugstvērtīgāko ēdienu visdažādākajai studentu gaumei un vēlmēm.

 Klasiskas angļu brokastis ar dažādām pankūkām, vienmēr atvērts augļu bārs, saldumi - tas ir tikai sākums! Dzērieni pēc izvēles: tēja, kafija, dažādu veidu sulas. Launagā un pusdienās tiek piedāvāta izvēle no diviem līdz trim ēdieniem, var izvēlēties gaļas vai veģetāro ēdienkarti. Un pat tad, ja Jūsu bērns neēd praktiski neko no visa piedāvātā, ir arī pastas bārs ar dažādu veidu makaroniem un mērcēm, esiet droši - izsalcis mūsu skolā nepaliks neviens! Pirms gulētiešanas vienmēr ir iespēja padzert kādu dzērienu un apēst kādu saldumu. Un, ja nu tomēr Jūsu bērnam sagribēsies kādu ātrās ēdināšanas uzkodu, skolas teritorijā ir veikaliņi, kuros tiek pārdota pica, čipsi un limonāde, arī to visu bērni var iegādāties, bet jau par savu naudu.


Braucam vasarā uz Angliju par saprātīgu cenu!

Pats demokrātiskākais variants studentiem vecumā no 16 gadiem un vecākiem - tā ir valodu skola Westbourne Academy. Skola, kas atrodas populārajā jūras kurortā studentu pilsētiņā Bormuta, ir slavena ar augstu mācību kvalitāti, lielisku atpūtu un mērenām cenām  - no 599 Ls par divām nedēļām. Maigs Dienvidanglijas klimats, smilšu pludmales, jūra, saule un palmas padara ierašanos valodu skolā Bormutā līdzīgu atpūtai Vidusjūras kūrortā.


Vidējā un augstākā izglītība ārzemēs

Pēc Latvijas iestāšanās ES ir kļuvis iespējams saņemt kvalitatīvu vidējo, speciālo un arī augstāko izglītību prestižās ārzemju mācību iestādēs Anglijā un Skandināvijā par salīdzinoši nelielu mācību maksu. Praktiski visa pasaule ir atvērta mūsu bērniem, vienīgi ir svarīgi nepazust iespēju pasaulē un izdarīt pareizo izvēli. Konsultāciju par mācību iestādes izvēli un palīdzību var saņemt pie mūsu skolas ekspertiem.


KVALITĀTI garantējam!

International House (IH) skolas piedāvā efektīvu 19 valodu apmācības procesu vairāk nekā 55 pasaules valstīs! Tādēļ, ja galvenais noteicošais faktors skolas izvēlē Jums ir MĀCĪBU KVALITĀTE, no sirds iesakām IH skolas jebkurā Jūs interesējošā valstī!


Mājas
lapā www.ihriga.lv ir iespējams sameklēt uz izlasīt precīzāku informāciju par mācību programmām Rīgā un visām skolām dažādās pasaules valstīs, par atlaidēm un speciālajiem piedāvājumiem. Izvēle ir Jūsu rokās!

International House Rīga-Satva
A.Kalniņa iela 1a-1, Rīga, Latvija
Pirmd. - piekt. 9.00-19.00, Sestd. 9.00-14.00
Tālr. nr.: 6722 6641

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!