Foto: Shutterstock
Klasiski par pilsētas auto tiek uzskatīts tāds transporta līdzeklis, kurš ir kompakts, ar kuru ir viegli manevrēt, ar nelielu virsbūvi, lai būtu viegli atrast brīvu stāvvietu un viegli noparkoties. Izklausās pēc kaut kā pavisam neliela, lēna un ne pārāk izskatīga? Par auto prestižu nemaz nerunājot? Bet patiesībā tas ir tikai stereotips, jo piemēram Aston Martin Cygnet, kurš ir tikai nedaudz lielāks par Smart, par zīmola prestižu sūdzēties nevar. Vai stilīgais BMW i3, kurš ne tikai izceļas ar savu ultra moderno dizainu, bet arī tehnoloģiski ir galvas tiesu pārāks par citiem pilsētas auto.

Rīgas specifika ir tāda, ka liela daļa Pierīgā dzīvojošo uz darbu ikdienā dodas ar personīgo auto. Tas nozīmē, ka nākas, gan meklēt auto stāvvietu, kuru pilsētā paliek ar vien mazāk, gan pastāvēt sastrēgumos. Nevienam vien auto braucējam ir radies jautājums, kā izvēlēties nelielu, elegantu, ātru premium klasei atbilstoši aprīkotu auto? Kuru no piedāvājuma klāsta iegādāties?

Mums īpaši izcelt gribētos premiums klases hot hatch (karstie hečbeki). Vienalga vai tas būtu Audi A1 Quattro, Audi RS3, BMW M1 vai Mercedes A45 AMG. Šie auto sniegs jums prieku gan pilsētas burzmā, gan izbraucot no sastrēgumiem, ļaujot vaļu auto vadīšanas priekam.

Pārsvarā šajos auto vadītājs bauc viens, tādēļ aizmugurē sēdošo komforts vai bagāžas nodalījuma izmērs nav būtisks. Visu var pakārtot tikai savam priekam. Vēl jo vairāk, ka bieži šāds auto ir otrais vai trešais auto ģimenē. Ņemot vērā, ka attālums līdz darbam ir salīdzinoši neliels, arī degvielas patēriņam nav būtiskas nozīmes. Pilsētas auto svarīgākie ir tieši zirgspēki, kas ļaus būt dinamiskam, jo intensīvā satiksmē spēja ātri ieņemt atbrīvojušos pozīciju blakusrindā bieži vien ir ļoti noderīga.

Tāpat lielākā daļa šo automašīnu ir aprīkotas ar pilsētā tik nozīmīgajiem parkošanās sensoriem un aizmugures redzamības video kamerām, kā arī citām sistēmām, kas palīdz ātrāk novietot auto nepieciešamajā vietā un pozīcijā. Šīs ekstras būs prieks izmantot pat visizmanīgākajam auto īpašniekam.

Katrā ziņā, saskaņā ar statistiku, pilsētās dzīvojošie savu transporta līdzekli pret jaunu maina aptuveni reizi 2 - 3 gados, jo mainoties laikam rodas nepieciešamība mainīties tam līdz. Tamdēļ, izvēloties savu jauno pilsētas auto, cenšaties piemeklēt sev tādu ar kuru būs gandarījums braukt šo atvēlēto laika periodu!

Ja esiet izlēmuši, kādu auto jūs gribat turpmāk saukt par savu, aizpildiet anketu Baltie.lv lapā un pasakiet, kādu auto vēlieties iegādāties. Baltie.lv speciālisti 24 stundu laikā jums sagatavos atbilstošāko un tieši jums domātu auto piedāvājumu. Bet ja vēlaties atstāt savu esošo mazlietoto premium klases auto kā pirmo iemaksu, tad jums atliek vienkārši atbraukt uz Baltie.lv salonu Skanstes ielā 33 un pārdošanas speciālisti ar 9 gadu pieredzi mazlietotu auto tirdzniecībā jums klātienē izstāstīs visas iespējas un piemeklēs jums atbilstošo modeli, pieņemot jūsu auto kā pirmo iemaksu.

Baltie.lv jums ne tikai sameklēs tieši tādu auto kā vēlaties, bet arī:

  • Piegādās auto ar tikai 20% pirmo iemaksu;
  • Sniegs iespēju pasūtīt auto līzingā;
  • Pārbaudīs jauno auto ražotāja sertificētā, neatkarīgā servisā;
  • Garantēs nobraukuma 100% patiesumu;
  • Piegādās auto uz Latviju;
  • Nokārtos visas formalitātes, kas saistītas ar auto reģistrāciju CSDD;
  • Noformēs apdrošināšanu;
  • Papildus sniegs Baltie.lv garantiju, lai jūs būtu 100% pārliecināti, ka ar auto viss ir pilnīgā kārtībā.

Jums ir tikai jāaizpilda anketa Baltie.lv interneta vietnē un jāpasaka, kādu auto vēlaties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!