Foto: Publicitātes foto
Pulksteņu salonveikalu 'Laiks' tīkls Latvijā atvērs savu devīto veikalu Rīgā, tirdzniecības centrā 'Spice'. Līdz ar pasaulslavenu zīmolu pulksteņiem veikalā tiks piedāvāti arī franču nama S.T Dupont un itāļu zīmola Montegrappa aksesuāri.

Pirmais salonveikals 'Laiks' Pārdaugavā

Veikals tirdzniecības centrā Spice kļūs par pirmo pulksteņu salonveikalu Daugavas kreisajā krastā. Veikala platība būs vairāk nekā 50 kvadrātmetru, un tā vitrīnās tiks izvietoti vadošo pasaules zīmolu pulksteņi – gan tādi, ko var atļauties ierindas pircēji, gan arī dārgāki un ekskluzīvāki eksemplāri, norāda Vladimirs Kuļikovs, pulksteņu salonveikalu 'Laiks' īpašnieces, kompānijas Rippol valdes loceklis.

Foto: Publicitātes foto

'Spicē' varēs iegādāties aptuveni 30 ražotāju pulksteņus, tostarp Baume & Mercier, Maurice Lacroix, Frederique Constant, Oris, Alpina, Louis Erard, Seiko, Escada, Rodania, Balmain, Alfex, Candino, Grovana, Calvin Klein, Festina, G-Shock, Casio utt. Pēc Vladimira Kuļikova vārdiem, veikals Spice būs ļoti ērts klientiem, kas dzīvo un atpūšas Jūrmalā.

“95% mūsu klientu ir Latvijas iedzīvotāji, un tas liek ar īpašu uzmanību izturēties pret katru pircēju. Mēs veltam lielas pūles darbā ar uzņēmuma personālu un nevis vienkārši tirgojam preces, bet gan dalāmies ar mūsu klientiem emocijās un mūsu kaislē pret pulksteņiem. Tikpat lielu uzmanību mēs pievēršam sortimentam – piedāvāt visjaunākās kolekcijas, kā arī retus limitētu sēriju pulksteņus ir mūsu darba svarīgākais aspekts. Plauktos vienmēr ir jābūt jaunumiem, - teic Vladimirs Kuļikovs. - Jo to ir vairāk, jo interesantāks veikals šķiet mūsu pircējiem.”

Jauns veikals 'Laiks': kam pievērst uzmanību?

Tycho Brahe Limited Edition: astronomijas piekritējiem un retumu cienītājiem

Foto: Publicitātes foto

Kompānija Oris izgatavoja tikai 500 pulksteņa Tycho Brahe Limited Edition eksemplārus. Dāņu astronomam Tiho Brahem veltītais pulkstenis ir aprīkots ar astronomisku funkciju - Mēness fāžu pulksteņa rādītāju Pointer Moon un uzbūvēts uz Oris 761 kalibra (bāzes mehānisms Sellita SW220). Tycho Brahe Limited Edition, kā jau tipiski Oris, ir tehnisku inovāciju un saprātīgas cenas savienojums. Pulksteni pārdod greznā koka lādītē.

Jauna kolekcija Classics Delight no Frederique Constant

Foto: Пресс-фото

Sievišķīga kolekcija Delight ir Šveices fabrikas Frederique Constant izstrādātās pieejamās greznības koncepcijas iemiesojums. Pulkstenis Delight Automatic ir roku darbs, tā “sirds” ir precīzs un uzticams automātiskais kalibrs FC-306, kuram ir 42 stundu darbības rezerve. 25 akmeņi un mehānisma inerces atsvars ir labi redzami caur caurspīdīgu aizmugurējo vāku no safīra stikla.

Louis Erard: vintāžas stila atdzimšana

Foto: Publicitātes foto

Pēc daudziem prombūtnes gadiem vintāžas kolekcija Héritage no Louis Erard iznāk no ēnas. Kolekcijas stils atbilst pulksteņu mākslas kanoniem, taču apspēlē tos īpašā manierē. Minimālisma versijā (trīs pulksteņa rādītāji un datums) modeļi atšķiras ar stilīgu un izteiksmīgu noformējumu, pulksteņi ar papildu funkcijām (nedēļas diena, datums, hronogrāfs) iegūst īpaši greznu raksturu. Ūdensnecaurlaidīgi pulksteņi no nerūsējoša tērauda ar safīra stiklu atšķiras vēl arī ar mērenu cenu.

Runabout no Frederique Constant: veltījums greznām motorlaivām

Foto: Publicitātes foto

Pirmās “runabout” tipa koka motorlaivas – spēcīgas, viegli manevrējamas un greznas – tika radītas Itālijā 1920. gados, un tagad tiek uzskatītas par jahtinga klasiku. Šveices fabrika Frederique Constant jau septiņus gadus sadarbojas ar organizāciju Riva Historical Society, kuras mērķis ir palīdzēt saglabāt “runabout” laivas. Šīs sadarbības ietvaros 2016.gadā tika izgatavoti 2888 divu modeļu “Runabout” pulksteņu sērijas eksemplāri. Abi jaunie modeļi ir aprīkoti ar automātiskajiem kalibriem FC-303. Izturīgs tērauda korpuss (ar rozā zelta pārklājumu) ir ūdensnecaurlaidīgs līdz aptuveni 30 metru dziļumam. Katrs eksemplārs tiek pārdots komplektā ar samazinātu jahtas kopiju.

Emotion no Louis Erard: sievišķīga greznība

Foto: Publicitātes attēls

Sieviešu pulksteņu kolekcija Emotion no Louis Erard izceļas ar izsmalcinātām kontūrām, formu un lakonisku dizainu. Uz baltas ciparnīcas ar diviem pulksteņa rādītājiem ir attēlots maigs pienenes zieds. 23 pūku kūlīši no briljantiem it kā izsējas atzīmes “pulksten 12” virzienā. Deviņi lielāka izmēra briljanti pilda pulksteņa atzīmju lomu, papildinot ciparu XII. Daži modeļi ir izrotāti ar 68 briljantiem. Eleganto un daudzšķautņaino modeļa raksturu izceļ nerūsējoša tērauda korpuss ar pulētu apdari vai rozā zelta pārklājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!