Foto: Publicitātes foto
Šī gada vasarā notika labdarības nometne bērniem ar īpašām vajadzībām, ko organizējis svētās Sofijas bērnu hospiss. Nometnē ir bijusi arī piecgadīgā Ilana Saukane. Meitenei ir bērnu cerebrālā trieka, un viņai ir ļoti grūti pārvaldīt sava ķermeņa kustības. Neskatoties uz to, vienā no nometnes vakara pasākumiem Ilana kopā ar tēti pārsteidza skatītājus ar pāra deju!

Šis nodarbību veids saucas inkluzīvās dejas, to jēga – palīdzēt cilvēkam ar ierobežotām iespējām paplašināt šīs iespējas. Kā Ilanas gadījumā, tā arī parasti vienam no partneriem ir kāds traucējums, kas ierobežo viņa iespējas, bet otram partnerim tā nav. Pateicoties dejotāju mijiedarbībai un nostādnes īpatnībām, rodas neparasta un interesanta deja.

Ilanai ļoti patika repetīciju process. Viņa centās, daudz smaidīja, izpildīja tēta un trenera – Olgas Aksjonovas, agrīnās iejaukšanās nodaļas Arhangeļskā vadītājas, prasības. Nodarbības abiem – gan tētim, gan meitai – padevās ar grūtībām, bet sagādāja lielu prieku, un galvenais, protams, ir tas, ka meitene emocionāli iekļāvās dejā un strādāja ar rociņām.

Pēc diviem mēnešiem kopš nometnes mamma ar Ilanu atbrauca uz svētās Sofijas bērnu centru uz nodarbībām ar speciālu Adeli kostīmu, kas tiek izmantots tieši bērniem ar bērnu cerebrālās triekas diagnozi. Ar šī kostīma palīdzību tik dota pareiza slodze uz balsta-kustību aparātu, un rezultātā tiek koriģēta poza un kustības. Tagad Lanai priekšā ir ilgs rehabilitācijas ceļš: mēģinājumi staigāt kostīmā, ārstnieciskā vingrošana, masāža, un pēc diviem mēnešiem – jauns kurss. Un tā – pusgada laikā.

Svētās Sofijas bērnu centrā katru dienu notiek nodarbības bērniem ar īpašām vajadzībām. Ne tikai Ilanai, bet arī citiem bērniem ir nepieciešamas dažādas rehabilitācijas iekārtas, tajā skaitā Adeli kostīmi un vertikalizatori. Lūdzam visus, kas grib palīdzēt tādiem bērniem, kā Ilana, ziedot līdzekļus visa nepieciešamā iegādei.

Piezvanot uz tālruni 90006788, Jūs ziedosiet 1,42 eiro. Piezvanot uz tālruni 90006566, Jūs ziedosiet 4,27 eiro. Naudu ir iespējams pārskaitīt arī uz zemāk norādītajiem kontiem. No nodarbībām, kurās tiek izmantotas tādas ierīces, ir tieši atkarīga bērnu ar īpašām vajadzībām dzīves kvalitāte. Paldies visiem, kas atsauksies un palīdzēs!

Banka NORDEA

Saņēmējs: Svētās Sofijas Bērnu Hospis Sabiedriskais Fonds

Reģ. Nr. 40008218337

Konts: LV64NDEA0000084106742

SWIFT/BIC: NDEALV2X

Banka CITADELE

Saņēmējs: Svētās Sofijas Bērnu Hospis

Reģ. Nr. 40008218337

Konts: LV56PARX0017233400001

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!