Foto: Publicitātes attēli
Drīzumā ikviens Latvijas iedzīvotājs būs dzirdējis par iespēju mācīties vai studēt tālmācībā, vidusskolas vai universitātes līmenī. Bet vai esi dzirdējis par iespēju iegūt 2. vai 3. līmeņa profesionālo kvalifikāciju mācoties tālmācībā? Turklāt, ja studiju ilgums ir tikai no 6 līdz 18 mēnešiem? Šogad pirmo gadu durvis vērs vaļa Latvijas Tālmācības profesionālā vidusskola, piedāvājot unikālu iespēju, mācīties tālmācībā un apgūt tādas profesijas kā programmētājs, multimedija dizaineris, florists, aukle un sociālais audzinātājs.

„4 gadi lai kļūtu par kvalificētu profesionāli ir par ilgu! Turklāt man jau ir liela pieredze šajā jomā, kā arī daļa no zināšanām, bet 4 gadi ir pārāk ilgi, turklāt arī pārāk dārgi..." Šādu sūkstīšanās ir bieži dzirdēta draugu vai ģimenes lokā. Tādēļ jau šogad ikvienam interesentam Latvijas Tālmācības profesionālā vidusskola piedāvā kļūt par profesionāli un uzsākt darba gaitas jau pat pēc 6 mēnešu mācībām! Aizmirsti uztraukumu, mācies sev ērtā laikā un konsultējies ar pedagogu izmantojot Skype, tālmācībā mācīties var gan iesācēji, gan tiem, kas vēlās sevi pierādīt savā karjeras izaugsmē!

Kā tad notiek mācības Latvijas Tālmācības profesionālajā vidusskolā?

Cilvēkos vēl joprojām apjukumu rada divi dažādi termini - tālmācība un neklātiene. Neklātienes mācības nozīmē, ka tiek izmantotas mācību grāmatas un uz skolu ir jāierodas vismaz divreiz nedēļā, lai piedalītos mācību stundās! Šāda plaši pazīstama prakse tiek piemērota vakarskolās, taču tālmācība ir būtiski atšķirīga! Cilvēks, kurš izvēlējās mācīties tālmācībā, uzņemas lielu atbildību par sava laika plānošanu un dzīves sasniegumiem. Viņu droši var pielīdzināmi augstskolas studentiem, tāpēc savus audzēkņus mēs arī saucam par studentiem.

Mācības Latvijas Tālmācības profesionālajā vidusskolā sākās vēlāk, lai tie, kam pašiem ir bērni vai ir krustmātes, onkuļi un brālēni, paspēj palīdzēt mazajiem radiniekiem ar pirmajiem soļiem skolā! LTPV "pirmais septembris" notiks 5. oktobrī, aicinot tos studentus, kas labprāt reizi mēnesī satiekas ar pārējiem klātienes nodarbībā, lai savās pārdomās un jautājumos dalītos ar pedagogiem, kuri ir arī īpaši izveidotu mācību līdzekļu autori. Mācību pirmā puse ir teorētisks ievads izvēlētajā profesijā, sabalansēti mijoties ar praktiskām nodarbībām un noslēdzas ar praksi, kvalifikācijas darbu un eksāmenu!

Kas mācās Latvijas Tālmācības profesionālajā vidusskolā?

Ikviens interesents, kas pēc vidusskolas pabeigšanas vēlas iegūt 2. vai 3. līmeņa profesionālo izglītību un uzsākt darba gaitas! Ja esi nepacietīgāks vidusskolēns, vari uzsākt mācības LTPV paralēli vidusskolai, tomēr pie kvalifikācijas darba aizstāvēšanas jeb eksāmena tiksi tikai pielaists pēc vidusskolas atestāta saņemšanas!

Iepazīsties ar katru no Latvijas Tālmācības profesionālās vidusskolas programmām tuvāk:

Esi progresīvs un mācies tālmācībā! Apvieno mācības ar darbu un ģimenes laiku, plānojot savu laiku, mācies tad, kad Tev ir ērti! Pieteikšanās mācībām noris visu gadu, tomēr lai nebūtu lieki satraukumi, mēs iesakām mācības uzsākt laikā, un pieteikties līdz 30. septembrim!

Pieteikuma anketu aizpildi mūsu mājaslapā: www.ltpv.lv mūsu speciālisti sazināsies ar Tevi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!