Foto: Publicitātes attēli
Šašliks jau sen kļuvis par neatņemamu vasaras un it īpaši Līgo svētku sastāvdaļu. Tā kā gaļas cepšana ir vesels pasākums (un arī garšīgs pasākums), ik pa laikam kādā no pasaules pilsētām ļaudis līksmā gaisotnē cep pasaulē garāko šašliku. Nu laiks šo titulu pārņemt Rīgai – 18. jūnijā Jāņu ielīgošanas pasākuma ietvaros pie tirdzniecības centra „Rīga Plaza” tiks cepts un nogaršots pasaulē garākais šašliks – 141 m!

Iepriekšējais rekords tika pārsniegts pavisam nesen - 12. jūnijā Krievijas pilsētā Ivanovā tapa 140 m garš šašliks. Līdzšinējais rekords turējās veselus divus gadus - kaukāzieši Čerkeskā bija sacepuši gaļu 120 m garumā. Arī Latvija braši turējusies - pērn tepat pie Mazā Baltezera makšķerēšanas sezona tika atklāta ar 73,9 m garu šašliku.

            Vistas gaļas šašlika cepēji bijuši pieticīgāki - rekordiste ir Rotova pie Donas ar 71,2 m garu šašliku.

Tāpēc var teikt, ka Rīga nu kļūs par dubulta titula ieguvēju - gan par garāko šašliku vispār, gan tieši vistas gaļas „disciplīnā". Nepieciešamos 500 kg vistas šašlika dāvina mūsu kaimiņi - Lietuvas gaļas uzņēmums AS „Vilniaus paukštynas".

            „Vasaras brīvdienas un Līgo svētki vairs nav iedomājami bez ceptas vai grilētas gaļas kārdinošās smaržas. Gaļas cepēji sacenšas meistarībā, marinēšanas veidu un recepšu ir tik daudz, ka visas nemaz nav iespējams izmēģināt. Arī mēs nolēmām nepalikt malā un Jāņus ielīgot tā pamatīgi - pārspēsim iepriekšējos pasaules rekordistus, un garāko šašliku cepsim tepat, Latvijā! Nobaudīt aicināti visi - kopā cepsim, garšosim, priecāsimies!" ielūdz „Rīga Plaza" vadītāja Iveta Priedīte. Pasākumu vadīs tautā iemīļotais aktieris Harijs Spanovskis.

            Lai tiktu sasniegts jauns rekords, palīdzīgu roku snieguši arī citi: gaļu ceps vairāki desmiti Rīgas Pārtikas Ražotāju vidusskolas un Rīgas Tūrisma un tirdzniecības skolas audzēkņu, ogles sagādājis uzņēmums PATA AB, degšķidrumu - MAYERI, traukus - PRIME PARTNER (abi no veikala PRISMA).

Šašlika cepšana gan būs centrālais, bet ne vienīgais pasākums ielīgošanā pie modes un izklaides centra „Rīga Plaza".

            Taču šašlika cepšana 18. jūnijā plkst. 13.00 nebūt nebūs vienīgais interesantais notikums: plkst. 15.00 notiks mucu ripināšanas sacensības, plkst. 15.30 - sacīkstes kvasa ātrdzeršanā. Skanīgu Līgo dziesmu pavadībā savu produkciju piedāvās Latvijas siera, gaļas, alus un kvasa ražotāji, kā arī amatnieki. Paredzēti arī tādi konkursi un atrakcijas, kā, piemēram, šaušana ar loku un arbaletu. Savukārt pirmie 200 apmeklētāji, kuri uzrādīs čeku par jebkuru pirkumu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza", varēs savām rokām izkalt īpašu piemiņas monētu. Un tikai šajā dienā būs pieejami arī īpaši Līgo piedāvājumi „Rīga Plaza" veikalos!

            RIGA PLAZA (www.rigaplaza.lv) ir viens no lielākajiem tirdzniecības centriem Latvijā, kas apmeklētājiem atvērts kopš 2009. gada 31. marta. Tirdzniecības centrs ar 49 000 m2 lielu tirdzniecības un izklaides vietu platību atrodas pie Salu tilta, Mūkusalas un Bieķensalas ielu rajonā. Tirdzniecības centrā ir pārstāvēti Eiropā populārākie modes, aksesuāru un skaistumkopšanas zīmoli, tādi kā „Peek&Cloppenburg", ZARA, „Pull&Bear", „Bershka", „Stradivarius", Mango, Motivi, Cubus, La Senza, Evita Peroni, Douglas u.c. Izklaides iespējas piedāvā vadošais Polijas kinoteātru tīkls „Multikino" un izklaides centrs visai ģimenei „Fantasy Park". Modes un izklaides centru pārvalda uzņēmums „Euro Mall Centre Management" (EMCM Baltic), kas ir viens no vadošajiem komercīpašumu pārvaldītājiem Centrālajā un Austrumeiropā ar birojiem Prāgā, Varšavā, Bratislavā un Rīgā. 


Pasaules garākā šašlika gatavošana sāksies 18. jūnijā plkst. 13.00 pie modes un izklaides centra „Rīga Plaza" Rīgā, Mūkusalas ielā 71.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!