Foto: Shutterstock
Nedēļas nogalē, 22. un 23. septembrī, "Skonto" hallē notiks izstāde – ģimenes svētki "Dzīvnieku pasaule Skonto", kurā ir grandiozas izmaiņas, kas priecēs izstādes apmeklētājus. Dzīvnieku mīļotāji varēs sekot līdzi dižciltīgu suņu un kaķu sacensībām, aizraujošiem šoviem un konkursiem, kas ļaus ikvienam apmeklētājam, kas šeit ieradīsies, brīnišķīgi pavadīt brīvdienas. Sīkdzīvnieku, kaķu un kucēnu ekspozīcijā varēs sev piemeklēt jaunus draugus.

Izstādes jaunumi

  • Starptautiskā kaķu izstādē piedalīsies visretāko sķirņu kaķi no Amerikas – "Elfs" un "Bambino", vismazākais kaķis pasaulē – Singapūra, kā arī citas retas kaķu šķirnes: Bombejas, Ēģiptes Mau, Dvelfs. Par godu World Cat Federation 30 gadu jubilejai, katru dienu pulksten 15 tiks rīkots īpašs Pērļu jubilejas šovs.
  • Starptautiskās suņu izstādes rīkos divas Latvijas suņu audzētāju asociācijas. Sestdien – "International Dog Breeders Club from Baltic", bet svētdien – Latvijas Kinologu biedrību asociācija "Favorīts pluss". Izstādēs varēs redzēt vairāk nekā 1000 dižciltīgu suņu, starp tiem būs tādi retumi kā Āfrikas burbulis, Faraonu suns. Starp jau ierastām sacensībām varēs sekot līdzi krāšņām izrādēm "Abidance", "Bērns un suns", "Jaunais hendlers", "Dāma ar sunīti", " Alo! Mēs meklējam talantus!", kā arī vērot modes demonstrējumus, jauno šķirņu demonstrējumus un dažāda līmeņa suņupaklausības demonstrējumus.
  • Kucēnu bērnudārzaekspozīcijā katrs varēs sev piemeklēt vismīļāko un jaukāko jauno draugu.
  • Trušu terapiju mums piedāvās Lietuvas trušu mīļotāji, kur viesi varēs ieiet aplokā un samīļot dažādu šķirņu trusīšus.
  • Izstādes rozīnīte – lielais mega burbuļu šovs! Abas dienas pulksten 12 un 15 sāksies lielā šova programma, kas ilgs veselu stundu. Tā ir muzikāla programma kurā trīs profesionāli mākslinieki vienlaicīgi uzburs skatītāju acu priekšā dažāda izmēra un krāsu burbuļus. Pēc programmas mākslinieki aicinās apmeklētājus izmēģināt atkārtot viņu trikus, kā arī fotografēties ar lieliem burbuļiem.
  • Bērni varēs piedalīties kāmīšu boulingā.
  • Apmeklētājiem būs iespēja kļūt par līdzjutēju savam favorītam aizrautīgā prusaku ātruma skrējienā.
  • Mini zoo "Putnu imērija" piedāvās apskatīt retu dzīvnieku kolekciju – mazo planētāju kuskus, jūras krupji, mandarīnu tritonus, šņācošos madagaskaras tarakānus, gigantiskos tritonus, putnu zirnekli, jūras cūciņas (Texels, shelty, Angļu cresteds) divstāvu kāmīšu māju, dažādus abiniekus, āfrikas mini ezīši, seski un dažādus citus dzīvnieciņus.
  • bezmaksas piepūšamās atrakcijas kļūs arvien vairāk, lielākas un aizrautīgākas, lai bērni bez drūzmas un laika ierobežojuma spētu izbaudīt priekus. Šogad bērnus sagaida "Lielais slidkalniņš", "Lielā indiāņu cilts", kā arī vismazākie varēs priecāties "Angry birds" mājā.
  • Mini zoo "Salmiņi" atvedīs vairāk nekā 100 siltszemju putniņus neredzēti krāšņās krāsās un šķirņu daudzveidībā, starp kuriem ir putni, kas dzied sevišķi krāšņi.
  • Arī šoreiz mazie bērni varēs vizināties ar ponijiem, bet arī lielākie varēs kāpt zirga mugurā.
  • "Ulubeles" stendā iespēja uzzināt un palīdzēt. Varēs apskatīt jau adoptētus un vēl sava labākā saimnieka meklējumos esošos kaķus, kas arī piedalīsies šovā un sacentīsies kopā ar dižciltīgiem šķirņu dzīvniekiem. Mājas kaķu šovā ar pārējiem mīluļiem sacentīsiesarī Rīgas domes kaķi Muris un Kuzja.

Arī apmeklētāji drīkstēs apmeklēt šo izstādi ar saviem mīluļiem (neatstāsi taču viņu vienu pašu mājās, kad šeit notiks tik daudz aizraujošu pasākumu! Tikai neaizmirsti paņemt līdzi dzīvnieciņa pasi ar atzīmi par identifikāciju un derīgu potes datumu, kā arī reģistrēt viņu LDC).

Blakus "Skonto" hallei atrodas liela stāvvieta (mašīnas novietošana uz 1 stundu maksās 1,5 eiro, bet uz visu dienu – 3 eiro).

Uz izstādi var nokļūt, arī braucot ar sabiedrisko transportu (3.,5.,12.,19., 25. trolejbuss un 11. autobuss) jābrauc līdz pieturai "Skonto".

Biļešu cenas

Bērniem līdz 4 gadu vecumam (uzrādot dokumentu) ieeja bez maksas.
Bērnu biļete (no 5-18 gadiem) – 3 eiro
Pensionāriem, invalīdiem, studentiem (uzrādot dokumentu) – 4 eiro
Pieaugušiem – 5 eiro
Īpaši draudzīgs piedāvājums ģimenēm (2 pieaugušie un 2 bērni, vai 1 pieaugušais un 3 bērni, pārējiem bērniem – 2 eiro par katru) – 13 eiro.

Biļešu iegāde iespējama tikai uz vietas, izstādes norises laikā pie ieejas esošajās kasēs.

​Bezmaksas ielūgumus ir iespēja vinnēt, apmeklējot "Facebook" lapu "Dzīvnieku izstādes Skonto" un izpildot konkursa nosacījumus!

Izstāde "Dzīvnieku pasaule Skonto" 22. un 23. septembrī
"Skonto" hallē dos jums milzu porciju saulainu un siltu emociju!
www.dzivniekupasaule.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!