Foto: Bigbank

Veidot uzkrājumus ir ļoti noderīgi – tādējādi iespējams radīt drošības spilvenu negaidītiem izdevumiem, nodrošināties ar līdzekļiem lielākiem pirkumiem vai izglītībai un, galu galā – sasniegt finansiālu neatkarību. Taču, rodoties uzkrājumiem, cilvēki arvien vairāk sāk interesēties par veidiem, kā uzkrāto naudu labāk pārvaldīt. Iespējas ir dažādas, taču viens no drošākajiem un pārbaudītākajiem variantiem ir naudas noguldījumi bankā. Bet, pirms veikt noguldījumu, nepieciešams iepazīties ar šī finanšu pakalpojuma specifiku.

Par naudas drošību jāpadomā
Laikam ejot uz priekšu, veidu, kā uzkrāt naudu, kļuvis arvien vairāk, taču noguldījumi joprojām saglabājuši stabilas pozīcijas. Nereti gan iespējams dzirdēt viedokli, ka šobrīd naudu noguldīt nav vērts un tas esot neizdevīgi, turklāt plašsaziņas līdzekļos ik pa laikam mēdz izskanēt viedoklis, ka Latvijā varētu tikt ieviestas negatīvas noguldījuma likmes, taču šādam uzskatam nav reāla pamatojuma. Piemēram, Bigbank AS piedāvātās noguldījumu procentu likmes svārstās robežās no 0.25 līdz pat 2.30 procentiem. Plaša amplitūda ir arī noguldījuma summai, termiņam un nosacījumiem. Tādējādi piemērotu noguldījuma veidu sev spēs atrast ikviens.

Bigbank AS pārstāve Santa Marineca: "Lai mūsu pakalpojumi būtu pēc iespējas pievilcīgāki klientiem, esam ņēmuši vērā mūsu klientu vēlmes un vajadzības un izstrādājuši trīs noguldījumu veidus. Turklāt, ja esošajam vai topošajam noguldītājam nav skaidrs, kādu noguldījuma veidu izvēlēties, mēs labprāt izskaidrosim katra noguldījuma veida specifiku un palīdzēsim izvēlēties klientam piemērotāko variantu".

Bigbank AS noguldījumu veidi
Jāņem vērā, ka cilvēku ienākumu līmenis ir ļoti dažāds, tāpēc noguldījumu summas var krasi atšķirties. Tāpat atšķiras arī cilvēku vēlmes – kāds no noguldītājiem vēlas iegūt mazākus, taču regulārus ienākumus, kāds – lielāku procentu pieaugumu noguldījuma termiņa beigās. Attiecīgi, Bigbank AS klientiem piedāvā 3 dažādu veidu noguldījumus. Uz jautājumu, kādas ir galvenās atšķirības starp šiem noguldījumu veidiem, Santa Marineca komentē: "Noguldījums ar procentu izmaksu termiņa beigās ir izdevīgākais – tam no piedāvātajiem noguldījumu veidiem ir visaugstākā procentu likme. Savukārt noguldījums ar ikgadēju procentu izmaksu būs piemērotāks, ja vēlas saņemt uzkrāto procentu izmaksu reizi gadā. Trešais noguldījumu veids ir noguldījums ar uzkrāto procentu izmaksu reizi mēnesī. Jārēķinās gan, ka procentu likmi lielā mērā ietekmē ne tikai noguldījuma veids, bet arī tas, uz cik ilgu termiņu nauda tiek noguldīta – jo garāks termiņš, jo lielāks procentu pieaugums".

Bigbank AS pārstāve izskaidro noguldījuma noformēšanas vienkāršumu: "Lai noguldītu naudu bankā un noslēgtu noguldījuma līgumu, pietiek pie mums ierasties tikai vienu reizi – mēs par visu parūpēsimies profesionāli un operatīvi, turklāt, ja nebūsiet pārliecināts par to, kurš noguldījuma veids Jums ir piemērotākais, mūsu speciālisti palīdzēs Jums izvēlēties".

Noguldījumu garantijas
Veicot noguldījumu, ļoti svarīgs aspekts ir pārliecība, ka noguldītie naudas līdzekļi atrodas drošībā. Daļai sabiedrības šķiet, ka noguldījumi nav drošs finanšu pakalpojums, taču Bigbank AS pārstāve Santa Marineca šo stereotipu maina: "Tā kā Bigbank AS ir Igaunijā reģistrēta kredītiestāde, Jūsu noguldījumu drošību garantē Igaunijas Noguldījumu Garantiju fonds, kas nodrošina garantētās atlīdzības izmaksu līdz 100 000 EUR katrā kredītiestādē jebkurā Eiropas Savienības valstī".

Taču noguldījuma drošība un jau pieminētās izdevīgās procentu likmes nav vienīgais iemesls, kāpēc veikt noguldījumu Bigbank AS:

● Noguldījuma termiņš ir ļoti elastīgs – no viena mēneša līdz desmit gadiem, turklāt klients var izvēlēties iespēju līgumu automātiski pagarināt;

● Iespēja noguldīt arī salīdzinoši nelielas naudas summas (no 500 EUR, ja izvēlies noguldījumu ar procentu izmaksu termiņa beigās vai reizi gadā).

Noguldījums ļauj "noķert divus zaķus vienlaicīgi", jo Jūsu iekrājumi ne tikai uzkrās procentus un būs pasargāti, bet arī palīdzēs izvairīties no impulsīviem tēriņiem.

Ja Jums ir uzkrāti naudas līdzekļi, noguldījums ir labs veids, kā šos līdzekļus vairot un parūpēties par to drošību. Saistošus noguldījumu nosacījumus piedāvā Bigbank AS – šeit atradīsiet gan salīdzinoši augstas procentu likmes, gan elastīgus noguldījumu nosacījumus. Bet, ja vēlēsieties saņemt individuālu konsultāciju par uzkrājumu noguldīšanu, mūsu speciālisti ar prieku Jums palīdzēs atrast piemērotāko risinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!