2004. gada 1. septembrī no plkst. 18.30 līdz plkst. 23.00 Rīgā, Rīgas Doma laukumā notiks jaunā mācību gada ievadīšanas koncerts, kurā piedalīsies populāras Latvijas popa, roka un hiphopa grupas. Pasākuma lozungi: “Ardievas vasarai - Sveika, skola!” un “Jauno mācību gadu sagaidīsim kopā”.
Koncerta ideja pieder LR Izglītības un zinātnes ministrijai, kas šādas lielas svinības plāno rīkot arī turpmāk, pārvēršot tās par skaistu pilsētas mēroga tradīciju.

Pasākuma galvenais mērķis – sveikt bērnus, jauno mācību gadu sākot, uzmundrināt viņus, mudināt mācīties un radīt vispārēju svētku gaisotni gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Atbildot uz daudzajiem žurnālistu jautājumiem, vēlreiz uzsveram, ka pasākumam ir tīri sabiedrisks raksturs, to nav inspirējusi neviena politiskā partija un tam nav politiskas nokrāsas.

Pasākumu no sava budžeta finansē LR Izglītības un zinātnes ministrija, tas tiek organizēts sadarbībā ar Latvijas mūziķiem, to atbalsta Rības dome un Latvijas plašsaziņas līdzekļi.

Koncertā piedalīsies populāri Latvijas muzikanti:

Edijs
Jānis Stībelis
Austrumbloks
Neplagiat
Ozols
A–Europa

kā arī viena vai vairākas ārvalstu grupas, ar kurām drīzumā tiks noslēgta vienošanās un kuras neapšaubāmi kļūs par īstu pārsteigumu visiem skatītājiem. Pasākums noritēs latviešu, krievu un angļu valodā, tādējādi gādājot par dažādu tautību cilvēku sapratni un integrāciju. Pasākumam ir jāsaliedē bērni un jaunieši, tam ir jārada draudzīgu svētku noskaņu.

Ieeja koncertā būs bez maksas.

Pasākuma drošību garantē Latvijas Republikas Valsts policija.

Aicinām visus atbalstīt bērnu tieksmi mācīties, svinēt svētkus un piedalīties pasākumā “Jauno mācību gadu sagaidīsim kopā”!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!