Foto: Shutterstock

Auto ir tik ikdienišķa lieta, ka esam ar to saraduši tik ļoti, ka liekas – dzīve bez auto nekad nav bijusi un nav tādu lietu, ko mēs par to nezinām. Tomēr izrādās, ka ir vairāki aspekti, par kuriem, auto sakarā, ir radies maldīgs priekšstats. BALTIE palīdzēs atbrīvoties no šiem mītiem un ļaus paskatīties uz auto no cita skatu punkta.

Viens zirgs ir līdzvērtīgs vienam zirgspēkam. Zirgspēks ir pamatvienība, kurā mēra jūsu auto jaudu. Viens zirgspēks vienāds ar 746 W (vati) jeb 33000 lbft vilcējspēku. Pamatojoties uz šiem mērījumiem, vienam zirgam ir tikai 0.7 zirgspēka jauda.

Mūsdienu automašīnas panelis sākotnēji tika radīts kā koka konstrukcija, kas pasargāja pajūga vadītāju no zirga pakavu mestajiem dubļiem.

Visilgākais laiks, ko vienas personas īpašumā ir pavadījis viens auto, ir 82 gadi. 1928. gadā Allens Svifts no sava tēva uz skolas beigšanu dāvanā saņēma Rolls-Royce Piccadilly P1 Roadster un bija tā īpašnieks līdz mūža beigām 2010. gadā.

Lielākais sods, kas piešķirts par ātruma pārsniegšanu, ir piešķirts kādam Zviedrijas pilsonim par ātruma pārsniegšanu Šveicē. Ņemot vērā braukšanas ātrumu un pārkāpēja ienākumus, sods pārsniedza 1 miljonu ASV dolāru.

Auto šobrīd ir visvairāk pārstrādātais produkts pasaulē, ko atkārtoti izmanto ražošanā, 95% no metāllūžņos nodotajiem auto nonāk otrreizējā pārstrādē un, pateicoties modernajām tehnoloģijām, pārvēršas jaunu auto detaļās, sākot no auto paklājiņiem un paneļiem, un beidzot ar alumīnija vai citām detaļām jaunu auto dzinējos.

Ja vēlies zināt vairāk par savu kāroto jauno vai mazlietoto premium klases auto, tad tev ir interneta vietnē BALTIE jāaizpilda anketa, pasakot kādu auto vēlies. BALTIE tev ne tikai piemeklēs atbisltošāko auto, bet arī:

  • Piegādās auto ar tikai 20% pirmo iemaksu;
  • Sniegs iespēju pasūtīt auto līzingā;
  • Pieņems tavu esošo mazlietoto auto kā pirmo iemaksu;
  • Pārbaudīs tavu jauno auto ražotāja sertificētā, neatkarīgā servisā;
  • Garantēs nobraukuma patiesumu;
  • Piegādās auto uz Latviju;
  • Nokārtos visas formalitātes, kas saistītas ar auto reģistrāciju CSDD;
  • Noformēs apdrošināšanu;
  • Papildus sniegs BALTIE garantiju, lai tu būtu 100% pārliecināts, ka ar auto viss ir pilnīgā kārtībā.

Jums ir tikai jāaizpilda anketa BALTIE mājas lapā un jāpasaka, kādu auto jūs vēlaties.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!