Izglītība, kura paver neskaitāmas perspektīvas, darbs, kurš ļauj izpaust savus talantus, karjera, kura rada gandarījumu par dzīvi. Vai tā Tu vēlies redzēt savu nākotni? Īsteno šo vīziju kopā ar "Hotel School" Viesnīcu biznesa koledžu!

Viesmīlība - perspektīvāka par finanšu nozari

Viesmīlība šobrīd ir visstraujāk augošā industrija pasaules ekonomikā. Tajā ir nodarbināti vairāk par 100 miljoniem cilvēku 184 valstīs. Industrijas uzņēmumu skaits ir milzīgs, un darba iespēju loks ir bezgalīgs - arī Latvijā. Viesmīlības profesionāļi var strādāt tik atšķirīgos virzienos kā viesu uzņemšana, ēdināšana, konferenču rīkošana, mārketings vai SPA. Darba devēju vidū īpaši pieprasīti ir izglītoti un motivēti speciālisti darbam pārvaldes amatos.

Britu diploms kopā ar Hotel School

Šobrīd populārākā Hotel School izglītības programma ir britu diploma studijas "BTEC Level 5 Higher National Diploma in Hospitality Management". To izvēlas ne tikai Latvijas studenti, bet arī ārzemnieki, kuri novērtē iespēju saņemt autentisku britu diplomu Rīgā.

"Hotel School ir pirmā izglītības iestāde Baltijas valstīs, kura ieguva tiesības īstenot Lielbritānijā akreditētas BTEC programmas. Tas nozīmē, ka mūsu absolventi saņem tādus pašus diplomus kā tie, kuri studē koledžās Lielbritānijā. Tikai nosacījumi Rīgā ir daudz izdevīgāki. Piemēram, ir iespējams studēt ne tikai angļu, bet arī latviešu vai krievu valodā. Studiju maksa ir vismaz divas reizes zemāka, nemaz nerunājot par dzīvošanas izdevumiem. Salīdzinājumā ar Londonas dārdzību, Rīga ir ļoti demokrātiska pilsēta," stāsta koledžas direktora p.i. Marina Troškova.

Līdzīgās domās ir students no Indijas Šubhams Mahadžans, kura ģimene dēla studiju vietu izvēlējās, ieklausoties draugu rekomendācijās. Šubhams atklāj, ka būtisks arguments par labu studijām Hotel School bija piedāvātā iespēja turpināt izglītību prestižajā Šveices Biznesa un Viesnīcu Vadības Skolā (B.H.M.S.), kura Hotel School absolventus ar britu diplomu uzņem uzreiz pēdējā bakalaura studiju gadā. "Tas ļauj ievērojami ietaupīt, jo izglītība Šveicē ir patiesi dārga," secina Šubhams. M. Troškova piebilst, ka BTEC diploms ļauj turpināt studijas ne tikai Šveices, bet arī Latvijas, Lielbritānijas un citu valstu augstskolās.

Studiju saturs, kas sagatavo izcilībai

Hotel School galvenais mērķis ir radīt augstākās klases speciālistus viesmīlības industrijai. Hotel School programmā ir tikai priekšmeti saistīti ar izvēlēto profesiju. Iecienītākais priekšmets ir klientu serviss, tāpat studenti apgūst viesu uzņemšanu, konferenču organizēšanu, personāla vadību, viesmīlības mārketingu, gastronomiju u.c. Daļa nodarbību norit viesnīcās un restorānos, ļaujot iepazīt darba vidi un pienākumus. Absolvējot Hotel School, mūsu studentiem ir skaidra vīzija, kurā industrijas segmentā viņi varēs vislabāk realizēt savus talantus," pieredzē dalās M. Troškova.

Koledžas piedāvājums atbilst moderna studenta prasībām - BTEC diplomu var iegūt gan klātienē, gan tālmācībā. "BTEC Level 5 diploma studijas mēs īstenojam arī tiešsaitē, izmantojot atraktīvu e-vidi. Mācīties var jebkurā laikā un vietā - ir vajadzīgs tikai dators un interneta pieslēgums. Šo iespēju izmanto studētgribētāji no visas pasaules. Piemēram, viens no mūsu tiešsaites studentiem, Oļegs Paņuškins, dzīvo un strādā Dominikānā, savukārt trešo augstāko izglītību iegūst Hotel School. Mēs lepojamies, ka spējam uzrunāt cilvēkus, kuri jau ir izveidojuši veiksmīgas karjeras", norāda Inna Pasnaka, E-studiju daļas pārstāve. Hotel School piedāvā arī īsākas mācību programmas, veidotas saskaņā ar Latvijas izglītības standartiem.

Karjeras veidošana paralēli studijām

69% no Hotel School absolventiem strādā savā profesijā. Ar ko ir izskaidrojami tik iespaidīgi rādītāji? "Mūsu pasniedzēji ir nozares profesionāļi - viesnīcu departamentu vadītāji, restorānu direktori, viesmīlības eksperti. Nodarbībās mēs pārņemam viņu pieredzi. Piemēri no dzīves ļauj daudz labāk izprast sarežģītās tēmas," uzskata students no Latvijas Ņikita Orlovs. Savukārt viņa kursa biedrene Aksana Stankeviča, studente no Baltkrievijas, uzsver prakses nozīmi. Studiju ietvaros paredzētas vismaz 2 prakses - Latvijā un ārzemēs. Tās nodrošina koledža. 4* viesnīcu Vācijā Aksanai piedāvāja koledža. Tā kā Hotel School viņa uzsāka vācu valodas apguvi, izietā prakse palīdzēja sasniegt divus mērķus - iegūt vērtīgu darba pieredzi un nostiprināt valodu.

"Mums ir gan Erasmus+ programmas atbalsts teicamniekiem, gan arī daudzu partneru piedāvājumi tiem studentiem, kuri nekvalificējas Erasmus+ stipendijas saņemšanai. Studenti var izvēlēties prakses vietas 4*-5* viesnīcās Latvijā, Vācijā, Čehijā, Francijā, Grieķijā, Turcijā, Spānijā un ASV. Praktikantiem tiek maksāta ikmēneša stipendija 350-500 EUR apmērā. Hotel School partneri apmaksā dzīvošanu un ēdināšanu prakses laikā, dažkārt arī ceļa izdevumus un apdrošināšanu. BTEC Level 5 diploma saņēmējiem tiek piedāvāta iespēja 6 līdz 12 mēnešus stažēties pārvaldes amatos lielākajos ASV viesnīcu tīklos, piemēram, Hilton, Marriott un Four Seasons," stāsta Hotel School studentu prakses vadītāja Natālija Vikļuka.

Kad var sākt?

Studijas Hotel School ir sākums panākumu bagātai karjerai dinamiskajā un daudzveidīgajā industrijā. Izvēlēties piemērotu studiju programmu, kā arī iegūt informāciju par studiju maksu un pieteikšanas kārtību var šeit: www.hotelschool.lv.

Izcilība profesijā sākas ar augstākās klases izglītību. Sāc ar Hotel School!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!