Kamēr Rīgā vēl diskutējam par jaunu tramvaju līniju, kas ved uz Skansti, līdzīgā apkaimē – Tallinas rajonā Ülemiste, tāds jau ir uzbūvēts. Kāpēc Rīgai līdzīgas pilsētas attīsta modernos pilsētas centrus? Kā turpmāk attīstīsies New Hanza projekti? Un kā komentēt Rīgas attīstību, ja pilsētas centrā iedzīvotāju skaits pēdējās desmitgadēs ir samazinājies par 40%, bet Mārupē pieaudzis par 115%?

Uzzini atbildes uz šiem un vēl citiem jautājumiem diskusijas "Latvija – Rīga – Skanste 2024" tiešraidē, šodien no plkst. 10:00!

Skanstes attīstības aģentūras organizētajā diskusijā par jaunākajiem faktiem, datiem un tendencēm saistībā ar pilsētas attīstību iepazīstinās Neils Balgalis (Grupa93), Mārtiņš Vanags (Skanstes attīstības aģentūra), Edgars Miļūns (Pillar Management) un Andris Stankevičs (Kapitel).

Pasākuma ietvaros norisināsies arī divas paneļdiskusijas, kurās viedokļu līderi diskutēs par galvaspilsētas izaicinājumiem un nākotnes prognozēm, kā arī apspriedīs ko pilsētai varētu sniegt mērķtiecīga starptautisko biznesa pakalpojumu centru un darījumu tūrisma nozaru attīstība.

Diskusijā par priekšnoteikumiem inovatīvas pilsētas veidošanā ar kuru palīdzību radīt Rīgā ērtu, perspektīvu un zaļu vidi gan iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem piedalīsies:

- Armands Krūze, Rīgas Domes Pilsētas attīstības departamenta direktors p.i.
- Oskars Ozoliņš, SIA Merks valdes priekšsēdētājs
- Viesturs Celmiņš, sociālantropologs
- Viesturs Laurs, "IE.LA inženieri" valdes loceklis, satiksmes infrastruktūras plānotājs
- Zane Grundiņa-Arāja, Elektrum Olimpiskā centra valdes locekle

Savukārt diskusijā par starptautisko biznesa pakalpojumu centru un darījumu tūrisma attīstības perspektīvām Rīgā, konkurētspējas veicināšanu un potenciālajiem ieguvumiem piedalīsies:

- Raimonds Aleksejenko, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks
- Guntars Cauna, SIA Pillar RE Services izpilddirektora vietnieks
- Ēriks Bergmans, SIA Colliers International direktors
- Gaļina Bukovska, SIA Baltic Travel Group konferenču nodaļas vadītāja
- Hilda Liljē, Tata Consultancy Services, Biznesa ārpakalpojumu vadītāja Ziemeļvalstīs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!