Foto: Publicitātes attēls
Kamēr banku izsniegtās kredītkartes un debetkartes ir jau ierastas un ikdienā plaši izmantotas, aizvien lielāku popularitāti iemanto vēl kāds bezskaidras naudas norēķinu veids – priekšapmaksas maksājumu kartes. Jūsu finanšu kontrole un brīvība, droša iepirkšanās internetā un ērti norēķini ceļojumos ir tikai dažas no priekšrocībām, ko priekšapmaksas kartes piedāvā. Vairāki miljoni cilvēku visā pasaulē jau izmanto tādus plaši pazīstamus priekšapmaksas produktus, kā Skrill, Greendot un Travelex. Kopš šā gada rudens arī Latvijas iedzīvotājiem ir iespēja iegādāties šāda veida maksājuma karti WestStein SIA mājas lapā.

Mūsdienīgs rīks ērtiem un vienkāršiem bezskaidras naudas norēķiniem
Priekšapmaksas karte ir vienkāršs norēķinu līdzeklis un ērta alternatīva skaidras naudas maksājumiem. Karte pilda tādas pašas funkcijas kā bankas maksājumu kartes, tomēr tai ir vairākas būtiskas priekšrocības, tostarp:

  • Priekšapmaksas karte nav piesaistīta īpašnieka bankas kontam - iemaksājot kartē naudu, Jūs varēsiet veikt norēķinus par pakalpojumiem un precēm, turklāt šim vienkāršajam un ērtajam norēķinu veidam nav nepieciešama bankas klātbūtne.
  • Priekšapmaksas karti ir iespējams papildināt ar naudas līdzekļiem noteikta limita ietvaros - kartei nav overdrafts un tā neļauj "iedzīvoties parādos". Proti, ja priekšapmaksas kartē tiek iemaksāti, piemēram, 600 eiro, tad kartes īpašniekam tērēšanai ir pieejami šie reālie naudas līdzekļi. Tikmēr salīdzinājumam, ja kredītkartei ir 600 eiro tēriņu limits, tad kartes īpašnieks tērē bankas naudu, kura vēlāk būs jāatmaksā jau ar procentiem.

Priekšrocības ikdienā, ārzemēs un tiešsaistes šopingā
Priekšapmaksas kartes raksturo virkne priekšrocību, kurām pateicoties tās izmanto miljoniem patērētāju visā pasaulē algas saņemšanai, ikdienas tēriņiem skaidras naudas vietā, iepērkoties ceļojumos un citur.

Priekšapmaksas kartes sniegtās privilēģijas ir:

  • Ērti norēķini par pirkumiem un pakalpojumiem bez skaidras naudas vai bankas kartēm.
  • Izdevīgs risinājums ceļojumos - karte ne tikai garantēs tēriņus eiro valūtā bez papildu maksas eirozonas valstīs un gādās par drošību, bet arī ļaus noteikt savu brīvdienu budžetu un pārvaldīt finanses mobilajā aplikācijā no jebkuras vietas pasaulē.
  • Praktisks rīks pārskaitījumiem ģimenes un draugu lokā - kartes būs ātrs un izdevīgs veids gan iekšzemes naudas pārskaitījumiem tuviniekiem, gan līdzekļu sūtīšanai uz Latviju no ārzemēm un otrādi.
  • Bērniem un studējošajiem noderīgs maksājumu līdzeklis - priekšapmaksas MasterCard vecāki var iegādāties saviem bērniem, skolēniem, drošai izmantošanai skaidras naudas vietā. Vecākiem šāds risinājums ļauj nepieciešamības gadījumā kontrolēt bērna tēriņus vai ļoti ātri papildināt sava bērna karti, ja rodas tāda nepieciešamība. Kartes būs īpaši piemērotas studējošajiem, kuri apgūst zinības un piedalās apmaiņas programmās ārvalstīs.
  • Droši pirkumi internetā - norēķinu rīks neļaus "dzīvot pāri saviem līdzekļiem", turklāt karte bez sasaistes ar bankas kontu nodrošina pilnīgu diskrētumu attiecībā uz pirkumiem.

No privātiem taupības pasākumiem līdz uzņēmuma tēriņu pārvaldībai
Priekšapmaksas karti kā alternatīvu vai papildinājumu jau esošajam bankas kontam izmanto gan studenti, gan uzņēmumu vadītāji visā pasaulē. Juridiskās personas priekšapmaksas kartēm dod priekšroku brīžos, kad nepieciešams ātri un vienkārši atvērt korporatīvo kontu biznesa vajadzībām. Uzņēmēji kartes izmanto algu un prēmiju pārskaitīšanai darbiniekiem, kā arī ērtai uzņēmuma izdevumu pārvaldībai.

Priekšapmaksas kartes ir iecienīta izvēle to cilvēku vidū, kuriem:

  • Nav bankas konta vai ir sarežģījumi tā atvēršanā;
  • Ir būtiski ietaupīt laiku, jo kartes pieteikšana notiek tiešsaistē, un tā tiek izgatavota 24 stundu laikā;
  • Ir svarīgi ietaupīt līdzekļus, jo maksājumi eiro valūtā ir bez papildu maksas visās eirozonas valstīs;
  • Ir vēlēšanās pārskatāmāk kontrolēt savu budžetu un tēriņus.

Priekšapmaksas karte - cik droša un uzticama?
Priekšapmaksas kartes darbojas pēc tāda paša principa kā parastās norēķinu kartes, un finanšu institūcijas, kas izsniedz priekšapmaksas kartes, garantē bankām līdzvērtīgu naudas līdzekļu drošību. Turklāt priekšapmaksas kartes komisijas maksas bieži vien ir zemākas par banku izsniegto karšu komisijas maksām un tām nav slēptu izmaksu.

Priekšapmaksas kartēs MasterCard® vai Visa® iemaksāto naudu ir iespējams izņemt bankomātos visā pasaulē, kā arī kartes ļauj apmaksāt pirkumus un pakalpojumus visās MasterCard® vai Visa® norēķinu vietās. Vienlaikus kartes īpašnieka personas dati tiek rūpīgi aizsargāti. Nozaudētu vai nozagtu karti ir iespējams bloķēt, un nepieciešamības gadījumā naudu, kas palikusi kartē, pārskaitīt uz kādu no saviem kontiem, garantējot pilnīgu drošību.

Ērta pasūtīšana tiešsaistē un saņemšana mājās
Priekšapmaksas MasterCard® pasūtīšana ir vienkārša un ātra. Nepieciešams aizpildīt īsu pieteikuma formu internetā un Jūsu kartes pieprasījums tiks nosūtīts izskatīšanai. Pēc pieteikuma apstrādes Jūs saņemsiet personalizētu karti savā pastkastītē. Aktivizējot karti, varēsiet to lietot nekavējoties!

Informācija tapusi sadarbībā ar WestStein SIA. Uzziniet vairāk ŠEIT!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!