Foto: Publicitātes foto
Rūpniecības komponentu ražošana Latvijā atjaunojas. Pirms dažiem gadiem uzņēmējdarbību Rīgā sāka "Baltic Bearing Company" (BBC), kas ir vienīgā rūpnīca Baltijas valstīs un viena no mūsdienīgākajām Eiropas Savienībā. Uzņēmumā, kas pārvalda preču zīmes "BBC" un "BBC-R" un spējot saražot līdz pat 11 miljoniem gultņu vienību, šobrīd ir 180 darbinieki – augsti kvalificēti speciālisti, inženieri un tehnologi.

"BBC" ražotie gultņi ir nevainojami uzticami un precīzi – tieši tādi, kādi nepieciešami tehnikai ar rotējošiem vai kustīgiem elementiem, vai tā būtu veļasmašīna vai vilciena lokomotīve.

"BBC" tirdzniecības direktors Aleksejs Lorencs skaidro, ka Rīgā uzņēmums tika dibināts, jo šī niša Austrumeiropā bija brīva. "BBC" produkcija to aizpildīja un tagad veiksmīgi konkurē ar tradicionālajiem gultņu ražotājiem no Čehijas, Slovākijas, Slovēnijas, Polijas. Investori nolēma nevis pirkt vai modernizēt kādu esošo rūpnīcu, bet sākt visu no baltas lapas: izstrādāt projektu un uzbūvēt rūpnīcu, laboratoriju, iegādāties vismūsdienīgāko rūpniecības aprīkojumu no Eiropas, Āzijas un amerikāņu ražotājiem.

"Šobrīd "BBC" ir jaunākais gultņu ražotājs Eiropā, viss aprīkojums – virpas, izmēģinājumu stendi – komplektēts, domājot par nākotni, proti, lai ne tikai pildītu šī brīža ražošanas prasības, bet arī lai saglabātu konkurētspēju tirgū turpmāk. Uzņēmuma pārdošanas apjomi palielinās, jau otro gadu BBC gultņus izmanto visiem labi pazīstamās sadzīves tehnikas "Karcher" ražošanā, savu produkciju esam pārdevuši jau lielākajā daļā Eiropas valstu," stāsta tirdzniecības direktors.

Ātra piegāde

Rūpnīca un noliktavas atrodas Rīgā, tādēļ "Baltic Bearing Company" saviem klientiem Baltijā var nodrošināt ātru un izdevīgu piegādi vienas darba dienas laikā, ļaujot izvairīties no ilgstošas tehniskās dīkstāves.

Lorencs norāda, ka, lai veidotu biznesu Baltijas reģionā, ir svarīgi, ka Rīgā atrodas lielākā noliktava Baltijā ar plašu produkcijas klāstu. Šāds piedāvājums uzņēmumam nodrošina krietnu pārākumu pār citiem ražotājiem.

"BBC" ražo lodveida, konusveida, sfēriskus un cilindriskus gultņus un šarnīrus ar dažādiem tehniskajiem parametriem – gan visa veida ražošanas iekārtām, gan tehnikai – vieglajiem un smagajiem transportlīdzekļiem, elektorierīcēm, metalurģijas virpām, lauksaimniecības tehnikai, degvielas un enerģijas ražošanas ierīcēm, sadzīves tehnikai u.t.t. Uzņēmums lepojas ar vismūsdienīgāko laboratoriju Eiropā, tajā tiek izstrādāti jauni produkti, ražoti testa modeļi, kā arī testēta gatavā produkcija. Visi ražošanas procesi, aprīkojums un laboratorija ir sertificēti atbilstoši ES prasībām.

Pieredze un nākotne

"Gultņa svarīgākā īpašība, kas nosaka ilgstošu un uzticamu tā darbu, ir visu komponentu precizitāte. "BBC" gultņiem ir 6. precizitātes klase. Ražošanas process ir maksimāli automatizēts, produkcijai ir trīslīmeņu kontroles sistēma: vispirms tiek novērtēta sagatavju un materiālu kvalitāte, ražošanas procesā tiek pārbaudītas atsevišķas komponentes, bet gala produkts tiek testēts stendā," skaidro speciālists.

Kā norāda Lorencs, šobrīd 20% personāla – pieredzējušus augstākā līmeņa speciālistus – kompānija piesaistījusi no dažādām Austrumeiropas valstīm, bet uzņēmums mērķtiecīgi strādā pie vietējā personāla attīstības, izmantojot pieredzes apmaiņas sistēmu: katrs pieaicinātais speciālists apmāca divus vietējos darbiniekus, kam ir potenciāls kļūt par sava amata meistariem.

"BBC" plāno attīstīties, tiek prognozēta otrā fāze, proti, divkārt paplašināt rūpnīcu. Uzņēmuma produkcija ir nopelnījusi Austrumeiropas valstu cieņu un atzinību un tagad pārliecinoši iekaro Centrāleiropas tirgus, jo tai ir potenciāls konkurēt un ieņemt jaunas nišas.

Ja jums ir jautājumi par "Baltic Bearing Company" ražošanu, sazinieties ar tirdzniecības direktoru Alekseju Lorencu, rakstot ziņu uz lorencs@bbcr.eu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!