Foto: Publicitātes foto
Cilvēka veselībai un videi draudzīgas krāsas ir aizvien populārāka izvēle ģimenēm un ikvienam, kas ikdienā pastiprināti domā par "zaļākiem" sadzīves risinājumiem. Šīm krāsām ir būtiski zemāks GOS (gaistošo organisko savienojumu) saturs, tātad samazināts to ķīmisko vielu daudzums, kas var atstāt negatīvu iespaidu uz cilvēku veselību, kā arī iepakojums veidots no ekoloģiskiem materiāliem.

Vienas no pazīstamākajām eko-marķētajām krāsām ir "Vivacolor Green Line" sērijas krāsas, kas piedāvā krāsas gan grīdai, gan sienām, gan griestiem, gan mēbelēm un pat radiatoriem. "Vivacolor Green Line" krāsas saņēmušas gan Ziemeļvalstu ekomarķējumu ("Nordic Ecolabel"), gan Latvijas Astmas un alerģijas biedrības atzinumu. Eksperti iesaka – ekomarķējumi ir visdrošākā metode, kā atpazīt "zaļos" produktus, jo to kvalitāte tiek stingri kontrolēta gan izejvielu stadijā, gan tad, kad produkts ir gatavs. Arī krāsas iepakojums ir videi draudzīgs – tas daļēji izgatavots no atkārtoti izmantotas plastmasas. Vivacolor Green Line sērijā ir iekļautas griestu, sienu, mēbeļu, radiatoru un grīdas krāsas.

Eko – marķētas krāsas izvēlas arī sabiedrībā zināmi cilvēki, kuri ikdienā savos sociālajos tīklos mudina sekot līdzi savam dzīvesveidam. Līdz ar jaunā mācību gada sākumu, patīkamas pārmaiņas savu dēlu – Everta un Edvīna guļamistabā nolēma ieviest bloga "Viens+Viens" autore Laura Grēviņa un viņas vīrs, DJ Toms Grēviņš. Dzīvojot dzīvoklī un cenšoties rast bērnu veselībai un gaumei labāko risinājumu, Grēviņu ģimene nopietni izvērtēja pieejamos materiālus remontdarbiem un labprāt dalās savā pieredzē par to, kā minimālas izmaiņas interjerā var sniegt nepieciešamo prieka devu rudenī.

"Līdz paši ar to saskārāmies šķita - kas tad tur tāds - izvēlēties krāsu un nokrāsot sienas. Paņem to, kas patīk, un - aiziet! Tomēr tiklīdz radās iespēja parunāt ar savas jomas ekspertiem, sapratu, ka patiesībā tas ir nopietns lēmums, jo īpaši, kad ir runa par krāsas sastāvu. Tā kā mēs vispirms izlēmām pārmaiņas veikt bērnistabā, pēc profesionāļu ierosinājuma papētīju, kas ir krāsu sastāvā, un atklāju, ka ir arī krāsas ar eko sertifikātu – tai skaitā "Vivacolor Green Line" krāsas. Pirmkārt, mani uzrunāja pieejamie toņi, otrkārt – krāsu sastāvs, un tas, ka tās ieguvušas gan Ziemeļvalstu ekomarķējumu, gan Latvijas Astmas un alerģijas biedrības atzinumu. Mazliet baidījos, vai "eko krāsa" var būt arī efektīva, bet godīgi sakot, rezultāts patīkami pārsteidza, un esmu pārliecināta, ka krāsa kalpos labi arī ilgtermiņā. Krāsai nav tipiskā krāsas smaka. Uzreiz pēc krāsošanas nevienā brīdī neprasījās telpas vēdināt, vai kā tamlīdzīgi. Istaba uzreiz bija piemērota dzīvošanai. Nekādas alerģijas nav novērotas. "Vivacolor Green Line" krāsas varu ieteikt ne tikai ģimenēm ar bērniem, bet visiem, kam rūp sava veselība un vide!" stāsta Laura Grēviņa.

Pilnu Lauras Grēviņas pieredzi, remontējot bērnistabu, lasi viņas blogā "Viens+Viens" – https://viensplusviens.lv/2018/09/parvertibas-bernistaba/

Vairāk informācijas par "Vivacolor Green Line" krāsām meklē uzņēmuma mājaslapā – http://www.vivacolor.lv/ekomarketas-krasas/

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!