Foto: Publicitātes attēls
Katru gadu 1. septembris skolēniem paver jaunu zināšanu apvārsni un gluži kā Jaunais gads, tas ir dažādu veiksmīgu un dažreiz ne tik veiksmīgu apņēmību sākums. Taču tas attiecas arī uz bērnu vecākiem, kuriem septembris var būt kā iespēja uzsākt kaut ko jaunu un aizraujošu vai atsvaidzināt savas jau esošās zināšanas.

Ikdienā bērni mēdz būt liels izaicinājums. Tajos jāiegulda daudz laika un enerģijas, taču tas nenozīmē, ka vecākiem jāparstāj sava izaugsme. Bērniem augot, arī jums nepieciešams attīstīties, lai spētu turēt līdzi jaunajai paaudzei. Tie var būt dažādi kursi sevis attīstīšanai profesionālajā jomā vai arī tādu lietu apgūšana, kas uzlabotu ikdienas dzīves kvalitāti. Turklāt, tas ir labs veids kā parādīt saviem bērniem to, ka mācīšanās ir process, kas turpinās visu mūžu, un ir nepieciešams ne tikai, lai pabeigtu skolu, bet arī, lai turētu līdzi nemītigi mainošajai pasaulei. Ja atvases redz, ka viņu mamma vai tētis mācās, vakaros pilda mājasdarbus, gatavojas kontroldarbiem un saņem atzīmes, tas viņus mudinās pašiem to darīt cītīgāk un aktīvāk.

Viena no lietām, kura noderēs gan ikdienai, gan tālākai sevis attīstīšanai, gan arī profesionālajai dzīvei ir angļu valoda, kas pēdējo desmit gadu laikā kļuvusi par nepieciešamību. Mūsdienās rodas tādas sajūta, ka ir grūti pavadīt savu dienu nesaskaroties ar to. It sevišķi, ja ikdienā nepieciešams meklēt dažādu informāciju vai arī komunicēt starptautiskā vidē. "Kā moderna mamma un sieviete sāku apmeklēt angļu valodas kursus. Tie man ir noderējuši gan darbā, sazinoties ar sadarbības partneriem ārpus Latvijas, gan ikdienā, kad nepieciešams bērniem palīdzēt mācībās un būt lietas kursā par aktuālo ne tikai šeit, bet arī pasaulē," stāsta Katrīna Bērziņa, Rīgas Biznesa skolas Angļu valodas centra studente.

Rīgas Biznesa skolas Angļu valodas centrā katru semestri satiekas mammas, tēti un pat vecvecāki, kas vecāku pienākumus nolēmuši apvienot ar angļu valodas apguvi. Un bieži par galveno iemelsu kalpo tas, ka viņi vēlas turpināt savu personisko attīstību un parādīt labu piemēru savām atvasēm. Pie tam, tā ir lieliska iespēja iegūt atelpas mirkli no darba un ierastajiem ikdiena pienākumiem. Kursi kalpo, kā brīdis, kurā var aizmirst mājas un raizes, kā arī vieta, kur satikt jaunas paziņas un apvienot patīkamo ar lietderīgo – uzlabot savas angļu valodas zināšanas. Kā turpina Katrīna: "Mācības man ļauj 'atslēgties' no saspringtās ikdienas. Ar prieku gaidu angļu valodas nodarbības, jo zinu, ka pēc tām mājās aiziešu ar smaidu."

Arī jums ir iespēja sekot Katrīnas piemēram un uzsākt sevis pilveidošanu jau septembrī! Jaunais mācību semestris Rīgas Biznesa skolas Angļu valodas centrā sāksies 19. septembrī, lai noskaidrotu vairāk informāciju par mācību uzsākšanu spied šeit vai zvani pa tālruni 67089800.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!