Ikviens ražotājs labi zina, ka pircēji lielu uzmanību pievērš preces iepakojumam – tā vizuālā pievilcība nereti ir izšķiroša izvēlei, vai pirkums nokļūs iepirkumu grozā vai nē. Iepakojuma ražotāja Smurfit Kappa veiktās aptaujas dati liecina, ka divas trešdaļas respondentu veikalā pievērš uzmanību iepakojumam, turklāt 65% aptaujāto pievilcīgs iepakojums ir nozīmīgs faktors, pieņemot lēmumu par preces iegādi.

Pieaugošās sabiedrības rūpes par apkārtējo vidi skar arī preču iepakojumam izmantotos materiālus. Aptaujas dati liecina, ka vairāk nekā pusei respondentu ir svarīgi, lai prece būtu iepakota videi draudzīgā iepakojumā - kartonā vai papīrā. Interesanti, ka lielākā daļa aptaujāto ir atzinuši, ka, pirms izmest iepakojumu, piemēram, kartona kasti, viņi vispirms apsver iespēju to izmantot saimniecībā.

Dabā ātri sadalās vai izmantojams atkāroti
Videi draudzīgs ir visiem labi zināmais kartons - materiāls, kura ražošanā tiek izmantotas otrreizējās izejvielas - makulatūra, bet pēc kartona izstrādājumu izmantošanas to iespējams izmantot atkal. Kartona lieliskās īpašības nav paslīdējušas garām dizaineru acīm. Visdažādāko veidu, izmēru kastes un kastītes, konteineri, rotaļlietas un pat mēbeles - tā ir daļa no praktiski neierobežotajām iespējām, ko sniedz šis videi draudzīgais un emocionāli siltais materiāls. Lai apgādāto Latvijas preču ražotājus ar kvalitatīviem un videi draudzīgiem iepakojuma materiāliem, Jelgavā strādā mūsdienīga Eiropā vadošā papīra iepakojuma ražotāja Smurfit Kappa gofrētā kartona rūpnīca.

Kaste ‒ vairāk nekā iepakojums
Pirmā asociācija ar kartonu lielākajai daļai cilvēku ir vienkāršas kastes. Taču kartona kaste var būt arī kas vairāk nekā tikai iepakojums - tā skan Smurfit Kappa sauklis. Par to varam pārliecināties uzņēmuma gofrētā kartona ražotnē Jelgavā - klientam pietiek atnest uz to savu preci, ko viņš vēlas iepakot, pārējo paveiks uzņēmuma dizaineri. Viņu uzdevums ir ne vien izstrādāt iepakojuma dizainu, bet arī parūpēties par tā konstrukciju, īpašu uzmanību pievēršot locījuma vietām, griezuma līnijām un citām būtiskām niansēm, lai tam būtu arī praktisks pielietojums. Pirms iepakojuma ražošanas rūpīgi tiek pārbaudīts, vai ar šo materiālu būs iespējams viegli strādāt tālāk, piemēram, locīt. Tikpat svarīgi ir pārliecināties, vai iepakojums spēs izturēt tam paredzētās slodzes. Dizaineru darba rezultāts reizumis var būt pārsteidzošs - radītais iepakojums ir punkts uz „i" pievilcīgai un pircēju pieprasītai precei.

Iepakojumam ‒ daudzveidīgi dizaina un funkcionālie risinājumi
Lai nodrošinātu atraktīvu iepakojuma dizainu, ne mazāk svarīga ir krāsu daudzveidība, un Smurfit Kappa iespējas šajā jomā ir ļoti plašas - uzņēmuma arsenāls ietver gan vienkāršus standarta iepakojuma veidus, apdrukātus ar fleksodruku, gan sarežģītākus produktus, kas tiek apdrukāti ofseta drukā. Uzņēmums kartona izstrādājumu apdrukāšanai izmanto tikai ekoloģiski tīras krāsas, kas gatavotas uz ūdens bāzes. Ir vērts atzīmēt, ka Smurfit Kappa ražotājiem spēj piedāvāt iepakojumu ar kvalitatīvu ofseta apdruku lielās tirāžās par ļoti draudzīgām cenām.
Ņemot vērā, ka Latvijas ražotāji lauvas tiesu saražotā eksportē, svarīgi ir piedāvāt eksporta tirgus standartiem atbilstošu iepakojumu. Arvien populārāks kļūst iepakojums, ar kuru preci var uzreiz izvietot veikalā. Tas nozīmē, ka prece nav jāizsaiņo, nav nepieciešams dubults iepakojums - atved uz veikalu, un prece gatava tirgošanai. Šī ir rekomendācija, ja Latvijas ražotājs vēlas savu produkciju pārdot lielajās Eiropas mēroga tirdzniecības ķēdēs, piemēram, Aldi, Lidl u.c.

Smurfit Kappa - Eiropā vadošais papīra iepakojumu ražotājs

Uzņēmums Smurfit Kappa ar galveno biroju Dublinā, Īrijā, ir Eiropā vadošā augstas kvalitātes papīra iepakojuma ražošanas kompānija. Tās 332 filiāles, tostarp celulozes, papīra pārstrādes, kartona, gofrētā kartona un citas ražotnes, ir izvietotas 21 Eiropas valstī un citviet pasaulē. Kompānijas izaugsmi globālajā tirgū nodrošina tās ražojumu dizains - Smurfit Kappa globālajā tīklā strādā vairāk nekā 650 dizaineru, kuru galvenais uzdevums ir izstrādāt jaunus kartona un papīra izstrādājumus. Smurfit Kappa gofrētā kartona rūpnīca Jelgavā darbu uzsāka 2007.gadā, tā spēj saražot ap 10 milj. kv.m gofrētā kartona izstrādājumu gadā. Tajā ražotais dabai draudzīgais gofrētā kartona iepakojums tiek izmantots dažādās rūpniecības nozarēs, sākot ar pārtikas un beidzot ar metālapstrādes produktiem. Smurfit Kappa produkciju savu produktu iepakojumam izmanto tādi labi pazīstami uzņēmumi kā Laima, Pica Lulu, Spodrība, Stenders, Bauskas alus un citi. Tas ir apliecinājums tam, ka kvalitatīvs un pievilcīgs iepakojums no videi draudzīgiem materiāliem nav tikai kaste, bet gan veiksmīgi attīstīta zīmola sastāvdaļa.

Plašāka informācija:
Smurfit Kappa Baltic
Aviācijas iela 18, Jelgava
Tālr.: 63094208
E-pasts info.latvia@smurfitkappa.lv


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!