2003. gada 14. jūlijā Konkordijas universitātes pārvaldošās firmas “Concordia Assets Management, Ltd.” kreditoru sanāksmē b/o Konkordijas Akadēmiskā Sabiedrība un AS “Audentes” piedāvāja 8 miljonus Igaunijas kronu, lai glābtu Konkordijas universitāti no bankrota.
Šī gada 17. jūlijā “Concordia Assets Management, Ltd.” īpašnieki parakstīja un notariāli apstiprināja līgumu par 100% kompānijas īpašuma nodošanu AS “Audentes”, kura kopā ar b/o Konkordijas Akadēmisko Sabiedrību izveidoja “Starptautisko Universitāti”.

18. jūlijā AS “Audentes” valdes priekšsēdētājs Aare Kilp tika iecelts par “Concordia Assets Management, Ltd.” valdes locekli.

29. jūlijā “Starptautiskās Universitātes” rektors prof. Jorma Heinonens tika iecelts par Konkordijas universitātes rektora vietas izpildītāju. Šis bija nozīmīgs pavērsiens Konkordijas universitātes bankrota procesa gaitā, un tas ļaus “Starptautiskajai Universitātei” izmantot Konkordijas universitātes intelektuālo īpašumu.

31.jūlijā Konkordijas universitātes pārvaldošās firmas “Concordia Assets Management, Ltd.” bankrota pārvaldnieks pilnvaroja “Concordia Assets Management Ltd. valdi, tātad AS “Audentes” un “Starpatutisko Universitāti”, pārvaldīt Konkordijas universitāti, t.i., izmantot tās licences, akreditācijas, intelektuālo īpašumu un datu bāzi.

Šie līgumi un lēmumi ļauj “Starptautiskajai Universitātei” turpināt mācību programmu akreditācijas, ātrāk atjaunot visas studentu apmaiņas programmas, ieskaitot Erasmus un Socrates, kā arī turpināt studiju apvienotās programmas ar citām ārzemju universitātēm (piem. Lakeland College, ASV).

Šie līgumi dod simtiemstudentu un viņu ğimenēm visās Baltijas valstīs, kā arī universitātes ārzemju pasniedzējiem un darbiniekiem pārliecību, ka Konkordijas universitātes augstie akadēmiskie standarti, starptautiskā reputācija un unikālais raksturs tiks saglabāti.

Turpinot Konkordijas universitātes akadēmiskās tradīcijas, “Starptautiskā Universitāte” piedāvās jauniešiem iegūt augstāko izglītību akreditētās studiju programmās uzņēmējdarbībā, jurisprudencē, masu mēdijos, sabiedriskajās attiecībās, politikas zinātnēs un starptautiskajās attiecībās. Tā sola godīgu un drošu finansiālu un administratīvu struktūru.

“Starptautiskā Universitāte”- Konkordijas universitātes tiesību pārmantotāja jau ir uzsākusi studentu uzņemšanu 2003/2004 mācību gadā. Īss notikumu izklāsts.

Par Konkordijas universitātes finanšu problēmām kļuva zināms 2003. gada marta sākumā un 29. aprīlī universitātes pārvaldošā firma “Concordia Assets Management, Ltd.” tika pasludināta par bankrotējušu. Tā rezultātā Konkordijas universitāte nespēja turpināt mācību procesu.

Lai glābtu universitāti, Konkordijas universitātes pasniedzēji, darbinieki un studenti nodibināja bezpeļņas organizāciju “Konkordijas Akadēmiskā Sabiedrība”, un maijā tika parakstīts sadarbības līgums ar AS “Audentes” . Tika nodibināta jauna universitāte “International University” – “Starptautiskā Universitāte”, kurā mācības turpināja Konkordijas universitātes studenti savu uzticamo pasniedzēju vadībā.

“Starptautiskā Universitāte” atrodas Tallinas centrā, Narvas prospektā 7. Vairāk nekā 40 iepriekšējie Konkordijas universitātes pasniedzēji turpina darbu “Starptautiskajā Universitātē”. Atgriežas darbā tādi studentu iemīļoti un cienīti pasniedzēji kā Džons Salivans (ASV) un Frenks Emmerts (Vācija). 2003./2004.mācību gadā darbu uzsāks arī vairāki augsti kvalificēti un pieredzējuši pasniedzēji no Lielbritānijas un ASV.

Interesentiem vēl ir iespēja pieteikties studijām “Starptautiskajā Universitātē”. Informāciju par uzņemšanas noteikumiem un mācību programmām var iegūt gan Tallinā, Narvas prosp. 7, tālrunis 372 6996525, gan no universitātes pārstāves Rīgā, Baznīcas ielā 8-5, durvju kods 5, katru dienu no 14-18, vai pa tālruņiem 7289604 vai 9247283, kā arī apmeklējot mūsu mājas lapu www.university.ee.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!