Foto: Gustavs Mārtiņš Liepiņš
Šajā nedēļas nogalē, 3. jūnijā, Ķengaragā, Dubnas ielā 2 (Maskavas ielas pļavā, iepretim tirdzniecības centram "Gigants") no pulksten 11 līdz 16 norisināsies aizraujošs pasākums ģimenēm ar bērniem "Mazā stiprinieka 7 varoņdarbi".

Tas ir pasākums, kurš ik gadu Rīgā notiek par godu Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai un šogad risināsies jau vienpadsmito reizi. "Mazā stiprinieka 7 varoņdarbi" gadu gaitā vienuviet pulcē arvien lielāku dalībnieku skaitu, jo tas ir veids, kā atpūtu padarīt daudz interesantāku. Tā ir iespēja bērniem kopā ar vecākiem un vecvecākiem pavadīt lietderīgi laiku, sportojot svaigā gaisā un izbaudot kopā būšanas prieku. Pasākumā piedalīties īpaši tiek aicinātas ģimenes ar bērniem no 2 līdz 12 gadu vecumam.

Šogad pasākumā bērni varēs piedalīties dažādās atrakcijās, kas ieturētas vienā vadmotīvā – bērniem būs iespēja iejusties latviešu pasaku tēlu lomā, pildot dažādus mazo stiprinieku uzdevumus. Mazajiem rīdziniekiem būs jāiejūtas Kurbada lomā un jācīnās ar jodiem, jāmin Sprīdīša mīklas, jāsakauj Lāčauša pretinieki, jāuzbūvē vairāki Kokneses torņi, jāmet Laimdotas laimes pakavi, jāpiedalās Madas un Dundegas ziedu spēlē un jāšķetina Burtnieku pils gudrības. Darbosies radošās darbnīcas, kur noteikti taps zili brīnumi. Varēs spēlēt lielās brīvdabas spēles, proti, "Cirku", dambreti, "Riču–raču", domino.

Vienlaikus pasākuma apmeklētājus un skatītājus priecēs dažādi bērnu mākslinieciskie kolektīvi. Uz lielās skatuves uzstāsies vairākas popgrupas un jaunās solistes, bet ar krāšņiem deju priekšnesumiem klātesošos priecēs grupa "Dance Beat".

Pasākumā gaidāmi dažādi konkursi un pārsteigumi, goda raksti un gardas balviņas mazajiem stipriniekiem pēc finiša. Ieeja un aktivitātes – bez maksas. Sīkāka informācija mājaslapā www.mazaisstiprinieks.lv

Pasākumu organizē biedrība "Stiprinieku republika", atbalsta Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Pasākuma laika tiks fotografēts un filmēts. Iegūtie materiāli var tikt izmantoti publicitātes nolūkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!