Foto: Publicitātes attēls
Laika posmā no 11. līdz 15. jūnijam, Frankfurtes pie Mainas izstāžu centrā, savas durvis interesentiem plaši atvērs specializētais starptautiskais gadatirgus Texcare – pasaulē lielākā tekstilizstrādājumu apkopes moderno līdzekļu, tehnoloģiju un aprīkojuma specializētā izstāde.

Kopējā izstādes platība aizņems aptuveni 40 tūkstošus kvadrātmetru, kas ir par 30 procentiem vairāk, salīdzinājumā ar iepriekšējo Texcare izstādi, kas norisinājās 2012. gadā. Tādējādi skaidri ir saskatāms gadatirgus ievērojamais pieaugums, uzskatāmi apliecinot šīs nozares straujas izaugsmes tendenci. Izstāde norisinās salīdzinoši reti – tikai vienu reizi četros gados. Pēc ekspertu domām, tieši šāds laika intervāls ir nepieciešams, lai tiktu izstrādātas un ieviestas jaunas tehnoloģijas.

Wolfgang Marzin, Messe Frankfurt prezidents, Texcare International rīkotājs, attiecībā par izstādes attīstības tendencēm teic: "Mums ir liels prieks par šī vadošā starptautiskā gadatirgus Texcare International 2016 lielo popularitāti. Tas nozīmē, ka šis gadatirgus saviem apmeklētājiem piedāvās daudz plašāku produkcijas sortimentu, tai skaitā arī ārzemju dalībnieku piedāvājumu. Texcare izaugsme kārtējo reizi apliecina šīs izstādes nozīmīgo lomu ražošanā."

Mazliet ieskatīsimies vēsturē. 2012. gada Texcare izstādē tika reģistrēti par 3 procentiem vairāk dalībnieku, salīdzinājumā ar 2008. gadu (15800 un 15275). No tiem vairāk kā puse bija ārzemnieki, kuri Frankfurtē ieradās no 100 valstīm. Tostarp līderpozīcijas apmeklētāju ziņā, pēc Vācijas, tika ieņēmušas Itālija, Beļģija, Francija, Nīderlande, Šveice, Spānija, Lielbritānija, Krievija, Dānija un Zviedrija. Ja runājam par eksponentiem, tad to kopskaits bija 264, ko izstādīja 26 valstis (salīdzinājumam, 2008. gadā – 261). Prezentācijas uzmanības fokusā bija energotaupības un resursu taupības tehnoloģijas, kā arī tehnoloģisko procesu optimizācijas sistēmas, piemēram, RFID (automātiskās identifikācijas metode) un kontrole reāllaika režīmā.

Ieskats gaidāmās Texcare 2016 tematikā:

1) iekārtas, sistēmas un piederumi tekstilizstrādājumu krāsošanai un sagatavošanai lietošanai;
2) iekārtas, sistēmas un piederumi tekstilizstrādājumu mazgāšanai;
3) iekārtas, sistēmas un piederumi tekstilizstrādājumu tīrīšanai;
4) iekārtas, sistēmas un piederumi paklāju, grīdas segumu, kā arī mīksto un ādas mēbeļu tīrīšanai;
5) iekārtas, sistēmas un piederumi tekstilizstrādājumu žāvēšanai un apdarei;
6) iekārtas, sistēmas un piederumi enerģijas ražošanai, enerģijas taupīšanai, pārstrādāšanai, ekoloģiskajām tehnoloģijām, kā arī ūdens apstrādāšanai;
7) tekstilizstrādājumu tīrīšanas, apstrādes un dezinfekcijas aģenti un sistēmas;
8) tekstils un aksesuāri;
9) loģistika un materiālu plūsmas;
10) informācijas tehnoloģijas;
11) citi resursi;
12) servisa dienesti, asociācijas, konsultācijas, apmācība;
13) izpēte, izstrādes un testēšana.

Texcare 2016 rīkotāji uzskata, ka lielākoties, ar retiem izņēmumiem, jebkura modernā ražošana ir veiksmīga tādā gadījumā, ja tiek ievesti jaunievedumi. Tekstilizstrādājumu ekspluatācijas jomā tos ir jāievieš, lai tādējādi tiktu nostiprināta autsorsinga loma, veicināta procesu automatizācija, kā arī tiktu apmierināts strauji pieaugošais pieprasījums pēc moderniem, viegli kopjamiem tekstilizstrādājumiem. Gaidāmajā izstādē katrs interesents uzzinās par to, kā reaģēt uz nākotnes izaicinājumiem un kā optimizēt sava uzņēmuma tirgus iespējas. Savukārt, šī optimizācija ir jāveic ar inovatīvo tehnoloģiju, resursu taupīšanas metožu, efektīvu pakalpojumu un individuālu koncepciju palīdzību.

Texcare 2016 vispārīgā specifika ietver saistošus, gan speciālistiem, gan arī vienkāršiem lietotājiem, jautājumus attiecībā par profesionālu tīrīšanu un kopšanu.

Texcare 2016 galvenā tendence gan kopumā, gan arī veļas mazgāšanas biznesā (laundry 4.0), būtībā izpaužas kā tehnoloģisko procesu digitalizācija. Gadatirgū šis aspekts izpaudīsies, cita starpā, kā informācijas tehnoloģiju produkcijas paplašināts klāsts. Piemēram, pateicoties jau iepriekšminētai RFID metodei, veļas mazgātavā ievērojami ir pieaugusi izstrādājumu pieņemšanas un šķirošanas efektivitāte, kā arī rēķinu izrakstīšanas efektivitāte.

Runājot par tādiem uzņēmumiem, kā ķīmiskās tīrītavas, saistībā ar arvien lielāku popularitāti gūstošiem tekstila funkcionāliem apģērbiem, piemēram, sporta apģērbu, kas marķēti ar "W" simbolu, to pareizas kopšanas problēmu risina ar funkciju – mitrā tīrīšana. Šāda pieeja (nejaukt ar mazgāšanu) kalpo kā alternatīva klasiskai sausai tīrīšanai, un gadījumā, ja šo mitro tīrīšanu veic profesionāļi, izmantojot modernu aprīkojumu, tad brīnišķīgi rezultāti ir garantēti. Gaidāmajā gadatirgū uzskatāmi tiks demonstrēts, kā daudzos gadījumos ūdens, daudz labāk par šķīdinātājiem, tiek galā ar tekstilizstrādājumu tīrīšanu.

Ir vērts atzīmēt, ka Texcare 2016 rīkotāji, abās ekspozīciju zālēs, vienlīdzīgi un atbilstoši ir sadalījuši eksponējamās produkcijas un tirgus līderu grupas. Tā, 8.0 zālē tiks pārstāvēti tādi dalībnieki, kā Ecolab, Girbau, Jensen, Lavatec, Multimatic Ilsa un Pellerin Milnor, savukārt 9.0 zālē– Alliance, Kannegiesser, Kreussler, Miele un Veit.

Apkopojot iepriekš izklāstīto un ņemot vērā to, ka gaidāmajā gadatirgū, līdztekus tā galvenajai daļai, noritēs arī visnotaļ noderīgi pasākumi (tostarp galvenais – Texcare Forum 2016), var droši teikt, ka nozares profesionāļus gaida neordinārs un krāšņs notikums, ko nekādā gadījumā nedrīkst palaist garām.

Messe Frankfurt pārstāvniecībā Baltijas Valstīs Jūs varēsiet sīkāk uzzināt par to, kā nokļūt izstādē un kur apmesties, kā arī savlaicīgi un lētāk iegādāties izstādei paredzētās ieejas biļetes.

SDC LT, tālrunis: 370 5 2135534, info@lithuania.messefrankfurt.com, www.pro-fairs.com

ASTRA TŪRE, tālrunis: 371 67358699, info@astrature.lv, www.astrature.lv

Aviobiļetes uz Frankfurti lētāk var iegādāties vietnē www.aviokases.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!