Foto: Mego
Ja ticam numeroloģijai, tad skaitlim "trīs" piemīt maģisks spēks. Šoreiz tas izrādījies visai liktenīgs, kā "Mego" un "Vesko" lielās rudens loterijas rīkotājiem, tā arī galvenās balvas ieguvējai, rīdziniecei Natālijai.

Šī bija trešā veikalu tīkla rīkotā loterija, kuras galvenā balva "Toyota Yaris" trešo reizi aizceļoja pie dāmas. Natālija dalībai loterijā reģistrēja vien trīs čekus un laimīgajā čekā bija trīs "Pepsi" pudeles.

Iespējams, sakritība, bet "Mego" un "Vesko" loterijas uzvarētājai balva tika pasniegta šāgada 12.decembrī, kura cipari summēti veido liktenīgo "trīs", turklāt "Amserv" adrese ir Krasta ielā 3.

Numeroloģiju jeb skaitļu maģiju tās īstenie piekritēji uzskata par tuvāku astroloģijai nekā burvestībām. Par šo var smīnēt, taču mistiskās sakritības reizēm mēdz būt ļoti uzkrītošas. Teorija paredz, ka katram skaitlim piemīt unikāla vibrācija, tā piešķirot tam noteiktas īpašības. Tieši šīs īpašības varot prognozēt, noteikt dažādu notikumu, darbību un rīcības rezultātu.

"Es veiksmei un loterijām īpaši neticu, es ticu rīcībai. Uzvara šķiet pilnīgi nejauša, jo šis pirkums bija impulsīvs – parasti neļauju bērniem dzert saldinātos dzērienus, bet tā kā bija kāzu jubileja nolēmām nopirkt puikām trīs "Pepsi" pudeles," atceras Natālija.

Natālija piebilst, ka šīs vispār ir pirmā reize, kad ir izmēģināta roka loterijā un par pārsteigumu arī kaut kas laimēts.

Turpinot sakritības, jāpiebilst, ka viens no loterijas dalībniekiem reģistrējis 120 čekus. Acīmredzami, visu ciparu kopsumma ir trīs.

Redzot šīs sakritības, nolēmām ieskatīties šā cipara vibrācijā.

Rotaļīga iedvesma
Nīderlandiešu rakstnieks, numeroloģijas programmatūras izstrādātājs un keramiķis Hans Dekozs (Hans Decoz) reiz vietnei "The New York Times" izteicās, ka skaitlim trīs piemīt rotaļīgums, tas ir bezbēdīgs, iedvesmojošs un ļoti optimistisks cipars.

"Šā skaitļa tuvumā cilvēki jūtas pacilāti un uztver lietas vieglāk. Es esmu iesaucis to par līksmo ciparu," savā grāmatā "Numeroloģija: atslēga uz iekšējo es" rakstīja Dekozs.

Kā pati dzīve
Trīs ir laimīgs skaitlis arī Ķīnā, jo tā izruna ļoti līdzinoties vārdam "dzīve". Tas ir pretstats skaitlim "četri", kas ķīniešu valodā izklausoties līdzīgs vārdam "nāve". Tāpēc nereti tieši četrinieku Ķīnā mēdz izlaist stāvu, dzīvokļu un citā sadzīviskā numerācijā.

Trijnieks caurvij mūsu dzīves
Izrādās ar trijnieku mēs sastopamies biežāk nekā šķiet. Krāsu paletē ir pamata krāsas (zila, sarkana, dzeltena), budisms seko trīskāršiem principiem – ētikai, meditācijai un gudrībai, trigonometrija – zinātne par leņķiem, kas bija būtiska navigācijas un astronomijas attīstībā, ir balstīta uz trijstūriem. Senie filozofi uzskatīja, ka pilnīgu cilvēku veido trīs daļas – prāts, ķermenis un gars, bet pašai dzīvei ir trīs posmi – piedzimšana, dzīvošana un nāve.


Trijnieka pievilcību nenoliedz pat matemātiķi
Viljamsas koledžas matemātikas profesors Edvards Bergers norāda, ka trijnieka pievilcību var redzēt pat vienkāršā eksperimentā. "Izvēlieties jebkuru cilvēku un palūdziet nosaukt skaitli no viens līdz četri, un lielākoties izvēle kritīs tieši par labu trīs," teica Bergers intervijā "The New York Times".

"Nenoliedzami skaitlim trīs piemīt zināma maģija un dziļāka nozīme. Tomēr atcerēsimies, ka latvieši mēdz teikt – trīs lietas, labas lietas, bet ceturtā – no visas sirds. Šī noteikti nav pēdējā loterija, ko rīkojam. Vēlamies pozitīvi pārsteigt mūsu klientus atkal un atkal, tādēļ aicinām sekot līdzi informācijai tirdzniecības vietās," uzsvēra SIA "Baltstor" valdes locekle Indra Granateka.

Par Fortūnas labvēlību "Mego" un "Vesko" rudens loterijā sacentās teju 35 tūkstoši dalībnieku, interesanti, ka jaunākais reģistrētais dalībnieks bija vien divus gadus vecs, bet vecākajam bija 89 gadi. Šoreiz aktīvāki arī ir bijuši Latvijas reģionos dzīvojušie – proti, ja vasaras loterijā vairāk nekā puse dalībnieku bija rīdzinieki, tad rudenī bija jau otrādi.

"Mego" un "Vesko" veikalu tīkla lielās loterija norisinājās no 5.septembra līdz pat 27.novembrim un kopējā balvu fonda vērtība bija vairāk nekā 30 tūkstoši eiro. Trijās izlozēs kopā tika izlozētas 84 veikala "Mego" dāvanu kartes, 50 "Avon" kosmētikas komplekti, 35 dāvanu kartes ceļojumiem no "Interlux", 25 "Gotika Auto" degvielas kartes un 20 masāžas iekārtas "Vario", kā arī galvenā balva - "Toyota Yaris".

Loterijas apbalvošanas pasākums norisinājās "Amserv Motors" Toyota salonā, Rīgā, Krasta ielā 3.

Loterijā piedalījās šādi produktu zīmoli: "Enjoy", "Dobele", "Vichy", "Italpasta", Ādažu čipsi", "Druva", "Fazer" maize, "Мелочи жизни", "Ķekava", "Pepsi" , "Valmiera", "Lakto" un "Limbažu piens".

Veikalu tīkls "Mego" ir vietējā kapitāla uzņēmums, kas Latvijā darbojas 17 gadu. Tīklā ir vairāk nekā 220 veikalu ar zīmoliem "Mego" un "Vesko".

SIA "Baltstor" ir Latvijas lielākā mazumtirgotāju sabiedrība, apvienojot 95 juridiskas personas, kas darbojas vairāk nekā 400 mazumtirdzniecības vietās visā valstī. "Baltstor" kā vadības sistēma visiem tās dalībniekiem nodrošina labākos IT risinājumus, vienotu struktūru un kopīgus iepirkumu principus, kā arī, nodrošina efektīvu mārketinga procesu vadību.

Vairāk informāciju par "Mego" un "Vesko" lielo rudens loteriju uzzini http://megoloterija.lv/ .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!