Foto: Shutterstock
Viens no izplatītākajiem mazlietotu auto iegādes veidiem ir pirkt auto ārzemēs. Nepārzinot reālo situāciju, pastāv liels risks sastapties ar krāpniecību - nepatiesu nobraukumu, slēptiem defektiem, neskaidru izcelsmi. Lai izvairītos no tā, premium un mazlietotu auto salons "BALTIE.lv" veic sekojošus soļus un rekomendē to darīt arī jums.

Auto pārbaude un defektācija Vācijā
Kad izvēlētais auto ir atrasts, tad vēlams pārliecināties, ka dabā tas ir tieši tikpat labs, cik tas izskatās fotogrāfijās. Lai nebūtu nepatīkamu pārsteigumu - nepatiess nobraukums, skrāpējumi un buktes, kā arī slēptie defekti, kurus auto pārdevēji gandrīz nekad nenorāda, BALTIE.lv veic sekojošas obligātas pārbaudes Vācijā uz vietas pirms auto iegādes:

  • pieprasa no auto pārdevēja defektācijas aktu, kurā raksturoti visi bojājumi;
  • iekļauj auto pirkšanas līgumā defektācijas aktu, lai vēlāk neatklātos iepriekš neminēti defekti;
  • veic auto tehnisko pārbaudi. BALTIE.lv tehniskās pārbaudes veic pie neatkarīga auto tehniskā eksperta turpat Vācijā, jo tas nav ieinteresēts auto pārdošanā vai savas reputācijas graušanā un neslēpj faktus par patieso auto stāvokli.

Transportēšana
Kad auto ir pārbaudīts un iegādāts, tad tas ir jānogādā Latvijā. Ja esat nolēmuši auto pirkt pašu spēkiem, tad jāpārliecinās vai visi nepieciešamie dokumenti auto transportēšanai ir kārtībā, lai auto pārdevējs var bez aizķeršanās nodot auto jums vai auto transportēšanas kompānijai, kas atgādās to uz Latviju un būtu iespējams uzreiz auto reģistrēt arī CSDD. Kopā ar automašīnu jums ir jābūt:

  • automašīnas tehniskajai pasei;
  • pārdošanas rēķina oriģinālam;
  • CMR (transportēšanas dokuments);
  • pilnvarai, lai transporta kompānijas pārstāvis varētu saņemt jūsu automašīnu transportēšanai.

Pārbaude Latvijā
Kad auto ir nonācis līdz Latvijai un jūs pats personīgi neesat piedalījies tās iegādē Vācijā, visticamāk, noteikti gribēsiet pārliecināties, ka tas, ko jūs esiet nopirkuši patiešām atbilst tam, ko vēlējāties: to, ka auto ir patiešām kārtībā un tam nav defektu un auto nobraukums ir patiess. Vislabāk šīs pārbaudes veiks automašīnas ražotāja autorizēts serviss, kas faktiski ir uzskatāms par automašīnas un jūsu sirdsmiera garantu.

Viss šis process ir sarežģīts un laikietilpīgs, prasa specifiskas zināšanas un pieredzi. Ja jums rodas šaubas vai spēsiet ar to tikt galā pašu spēkiem, tad uzticieties BALTIE.lv komandai, profesionāļiem ar 15 gadu pieredzi.

Aizpildiet anketu ar vēlamās mašīnas parametriem un saņemsiet piedāvājumu 24 stundu laikā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!