TruPrevent Technologies ir pilnīgi jauna tehnoloģija cīņā ar datorvīrusiem un citiem Interneta draudiem. Šodienas situācija prasa, lai cīņā ar vīrusiem tiktu pielietotas pašas modernākās tehnoloģijas, jo zināmie antivīrusu risinājumi vairs nespēj kā līdzīgs ar līdzīgu cīnīties ar daudziem ļaunajiem kodiem. Līdz šim izmantotā reaktīvā aizsardzības filozofija ir morāli novecojusi, tā spēj cīnīties tikai ar zināmiem draudiem, bet nespēj – ar nezināmiem.
Katru dienu pasaulē parādās apmēram 30 jauni datorvīrusi, un paiet noteikts laiks, līdz reaktīvās antivīrusu sistēmas spēj nodrošināt lietotāju aizsardzību pret šiem draudiem. TruPrevent Technologies ir preventīva sistēma, kas bloķē jebkurus ļaunos kodus, balstoties uz procesu analīzi, tāpēc šī sistēma aizsargā lietotāju no jauniem, pat vēl nevienam nezināmiem draudiem.

TruPrevent tehnoloģijas beta (izstrādes, ne galīgās) versija ir pieejamas testiem. To kopā ar citiem Panda Software antivīrusu risinājumiem Jums ir iespējams lejupielādēt no Panda Software FTP servera:

ftp://PandaSoftware@159.148.31.131 (lietotāja vārds: PandaSoftware; parole: LOTA).

Vai: http://www.pandasoftware.com/beta

TruPrevent tehnoloģijā izmantotā pieeja ir kaut kas pilnīgi jauns, jo novecojusī reakcijas koncepcija tagad aizstāta ar jaunām tehnoloģijām, kas novērš uzbrukumu pirms tas ir noticis. Šodien Interneta draudi izplatās ievērojami ātrāk nekā agrāk, tāpēc, lai izvairītos no vīrusu epidēmijām, lietotāju un antivīrusu izstrādātāju pretreakcijai ir jābūt ļoti ātrai. Piemēram, Sasser, Mydoom un SQLSlammer tārpi tikai dažās minūtēs inficēja tūkstošiem datoru visā pasaulē, parādot, ka ir iespējams radīt vīrusus, kas izplatās tādā ātrumā, ka cilvēku atbildes reakcija nespēj ar to sacensties.

Tomēr ir vēl kāda problēma: arvien pieaugošā citu paņēmienu izmantošana, lai grautu datorsistēmas, piemēram, programmatūras ievainojamību izmantošana ("caurumi" – "vulnerabilities") - bufera pārpildes radīšana, DoS, u.c.

Pašreizējie drošības risinājumi ir efektīvi cīņai pret zināmiem draudiem, tādēļ tās ir reaktīvas aizsardzības sistēmas (tās reaģē uz kādu notikumu, piemēram, jauna vīrusa izplatīšanos), kurām nepieciešami regulāri atjauninājumi. Tas nozīmē, ka reaktīvai sistēmai ir nepieciešams noteikts reakcijas laiks līdz tā spēj aizsargāt sistēmas no jaunajiem draudiem. Bieži vien tas ir par vēlu, jo kā gan savādāk būtu iespējamas vīrusu epidēmijas? Lai izvairītos no šiem draudiem būtu jāpielieto preventīvas sistēmas, kas vienmēr atrodas soli priekšā problēmai, atklājot un bloķējot jebkurus draudus brīdī, kad tie mēģina iekļūt datorā vai izkļūt no tā.

Tehnoloģija, lai izvairītos no nepareiziem pieņēmumiem

TruPrevent Technologies ietver procesu uzvedības analīzi uz paša datora vai servera, uzrādot tikai tās aktivitātes, kas datorsistēmai rada patiešām reālus draudus. Līdzīgi kā detektīvs, tas analizē programmu darbību un pēc vajadzības tās automātiski un nekļūdīgi bloķē bez lietotāja iejaukšanās. Šī tehnoloģija spēj novērst infekciju un nezināmo uzbrukumu pēdas, kas atstātas datorsistēmās, piemēram, atjaunot datnes un inficētās bibliotēkas (DLL), Windows reģistra ierakstus. Var likties, ka ir atrodamas alternatīvas šādai preventīvai procesu analīzei, piemēram, "IDS" vai "heuristic scan", bet tas tā nav:

  • "IDS" (Intrusion Detection System): ļoti daudz kļūdu, nepieciešama individuāla pielāgošana, utt.
  • "Heuristic scan” – daudz kļūdu un maz patiesu rezultātu, spēj analizēt tikai failus (nevis procesus un paketes), utt.

Tehnoloģijas vīrusu novēršanai

"Arguments ir skaidrs: jo lielāki draudi, jo lielāka nepieciešamība pēc aizsardzības. TruPrevent Technologies ir lielākais solis uz priekšu IT sistēmu aizsardzībā. Ir iesākušās radikālas pārmaiņas antivīrusu sistēmu izstrādē. Agrāk mēs tikai reaģējām uz jaunu vīrusu, tagad mēs spējam to atklāt un bloķēt pirms vēl vīruss ir inficējis datorsistēmu, neļaujot tam izplatīties, tādā veidā izvairoties no postošām sekām”, uzsver Pedro Bustamante, Panda Software International mārketinga vadītājs.

"Jaunos vīrusus, kā arī citus draudus, kas izmanto programmatūru caurumus, ir arvien grūtāk apstādināt izmantojot parastās reaktīvās aizsardzības sistēmas To skaidri parādīja nesenās vīrusu epidēmijas. Ja jaunās TruPrevent Technologies būtu pieejamas laikā, kad parādījās šīs epidēmijas, TruPrevent efektīvi spētu apturēt šos postošos vīrusus," uzsver Busamante.

TruPrevent Technologies ir stūrakmens antivīrusu aizsardzībai, tādēļ jau 2004. gada trešajā ceturksnī Panda Software piedāvās risinājumus ar TruPrevent Technologies uzņēmumiem un mājas lietotājiem. Šie risinājumi papildina parasto antivīrusu aizsardzību, tādēļ būs iespējams šo tehnoloģiju savietot ar citu antivīrusu ražotāju risinājumiem. Rezultātā tiek iegūta augstāka līmeņa aizsardzība visiem lietotājiem.

Par Panda Software

Panda Software (http://www.pandasoftware.com), pasaules līdere vīrusu un traucējumu novēršanā, piedāvā proaktīvus drošības risinājumus mājas lietotājiem, mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kā arī lieliem uzņēmumiem. Tās korporatīvie risinājumi piedāvā ērtu automātisku un centralizētu vadību antivīrusu aizsardzībai visā tīklā, izmantojot vairākslāņu drošības tehnoloģijas un nodrošinot vienotu aizsardzību visā uzņēmumā, sākot ar attālinātiem lietotājiem un darbstacijām līdz pasta vārtejām, kā arī iekšējiem un perimetra serveriem.

Panda Software risinājumi saņēmuši apbalvojumus un kvalitātes sertifikātus no savā sektorā plaši atzītām IT drošības organizācijām, ieskaitot ICSA Labs un Checkmark. Tās pakalpojumu kvalitāte, jaunie produkti un koncepcija par 24 stundu-365 dienu tehnisko atbalstu ir radikāli pārveidojusi IT drošības industriju.

Management Information System Latvia (Panda Software Latvia)
Tel: 7211636, e-pasts: info@pandaav.lv

Tehniskās palīdzības dienests: 7211637
support@pandaav.lv

http://www.pandasoftware.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!