Foto: Publicitātes attēls
21. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls jaunnedēļ uz Latviju atvedīs Antonio Andrades flamenko kompānijas (Spānija) izrādi Karmena. Izrāde Manolo Marina horeogrāfijā ar Žorža Bizē mūziku ir pārliecinošs Andalūzijas flamenko, kas priecējis dejas cienītājus pasaules labākajos operas namos, koncertzālēs un festivālos.

Festivāla direktore Lita Beiris: "Pēc debijas Vācijas nacionālajā operā Berlīnē, Flamenko aģentūras Karmena ir guvusi lielu atzinību visā pasaulē. Manolo Marin ir atzīts par labāko spāņu flamenko horeogrāfu un šī izrāde - par flamenko vēstnesi pasaulē. Titullomā Latvijas skatītāji varēs vērot šarmanto un starptautiski atzīto dejotāju Ursulu Moreno."

"Man ir liels prieks, ka Spānijas mākslinieki ir atsaukušies Baltijas baleta festivāla aicinājumam un mūsu skatītājiem būs iespējams vērot šo krāšņo, ugunīgo izrādi. Es iesaku Karmenu savos kalendāros atzīmēt kā šī pavasara dejas notikumu numur viens," iesaka Lita Beiris.

Vienīgo izrādi Rīgā būs iespējams vērot 12. aprīlī, un tā notiks Kongresu namā. 13. aprīlī Baltijas baleta festivāls izrādi piedāvās dejas cienītājiem Venstpilī (teātra namā Jūras vārti), 15. aprīlī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS, bet 16. aprīlī Vidzemes koncertzālē Cēsīs.

Turpinot festivāla tradīcijas, arī 21. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla programma ietvers dažādas mākslas formas un izpildījumus - skatītājiem visā Latvijā tiks piedāvātas dejas izrādes, koncerti, vizuālās mākslas izstādes, kino seansi un meistarklases.

21. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls No klasiskas līdz avangardam norisinās līdz 4. maijam. Festivāla norises vietas: Rīga – Latvijas Nacionālā opera, Kongresu nams; Preiļi – Preiļu novada Kultūras centrs; Rēzekne - Latgales vēstniecība GORS; Ventspils - Ventspils teātra nams ras vārti; Cēsis – Vidzemes koncertzāle Cēsis; Valmiera – Valmieras kultūras centrs, Liepāja - koncertzāle Lielais dzintars.

Festivālu atbalsta: RĪGAS DOME, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas brīvosta, tirdzniecības centrs Origo, IBM, Francijas institūts Latvijā, Rietumu bankas Labdarības fonds, Ķīnas vēstniecība, Enefit, Radi un draugi, Latgales vēstniecība GORS, teātra nams Jūras vārti, Preiļu novada dome, koncertzāle Lielais dzintars, Mandatum Life, Aldaris, Paulig, Clarion Collection Hotel Valdemars, Wellton, Avalon hotel, Tria Robit.

Biļetes uz festivāla izrādēm var iegādāties Biļešu paradīzes, Biļešu serviss tirdzniecības vietās visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv, www.bilesuserviss.lv; kā arī Latvijas Nacionālās operas kasēs un pasākumu norises vietās. Sīkāka informācija sociālajos tīklos un festivāla mājas lapā:

www.ballet-festival.lv

facebook

Video

Par Starptautisko Baltijas baleta festivālu:

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls No klasikas līdz avangardam kopš 1995. gada mērķtiecīgi iepazīstina Latvijas sabiedrību ar aktualitātēm un novitātēm profesionālās klasiskās un laikmetīgās dejas dzīvē pasaules kontekstā. Festivāla pamatprincips – radīt pieejamību profesionālai pasaules mēroga klasiskās un laikmetīgās dejas mākslai dažādām Latvijas sabiedrības grupām Rīgā un citās Latvijas pilsētās. Festivāls ir atpazīstams starptautiskajā dejas telpā, festivāla organizatoriem ir izveidojusies sadarbība ar pasaulē vadošām klasiskā un laikmetīgā baleta kompānijām.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!