Foto: Publicitātes foto

Ar līdzekļiem, kas ir cilvēka rīcībā, viņš iegūst varu pār ārējo dabu, tajā pašā laikā, savos mērķos viņš drīzāk ir pakļauts tai.
/Georgs Hēgelis/

Firma LAT COSMETICS SIA (līdz 2014. gadam - SIA "LAT INVEST") dibināta 2007. gadā. Firmas dibinātājs, īpašnieks un valdes priekšsēdētājs, inženierzinātņu doktors Jevgeņijs Lukašenoks.           

Mūsu misija: izmantot Latvijas dabas un cilvēku resursus, lai radītu pilnīgi citādu kosmētiku, palīdzot cilvēkiem lieliski izskatīties, labi justies un tiekties uz pašizaugsmi, līdz ar to pieliekot savu artavu konkrēta reģiona - Latgales - stāvokļa uzlabošanā.

Mūsu kosmētikas sastāvā ir cilvēka organismam nepieciešamas un noderīgas vielas, tāpēc misijas mērķa izpilde tiek panākta, pateicoties kosmētisko līdzekļu labvēlīgai ietekmei uz ādas imūnsistēmu un asinsrites sistēmu, tādējādi palēninot ādas novecošanās procesus.

Mūsu vērtības misijas izpildē:
- Godīgums un krietnums - kā stiprs pamats visām savstarpējām attiecībām un mūsu reputācijas garants;
- Efektivitāte kā optimālu rezultātu sasniegšanas instruments it visā, ko mēs darām;
- Profesionāla uzņēmējdarbības vadība, ieskaitot investīcijas cilvēkos, inovāciju veicināšana un ieinteresēta pieeja darbam;
- Atbildība mūsu pircēju, partneru, mūsu darbinieku un visas sabiedrības priekšā.

Mūsu uzņēmuma attīstības pamats ir:
- Pircēju apziņas faktors, kas nosaka, ka svarīgi ir tas, ka viņš zina par mums, nevis tas, vai mēs pazīstam savus pircējus;
- Konkurētspēja mūsu izpratnē ir nevis fakts, ka mūsu ražotā kosmētika ir labākā, bet gan atziņa, ka tā ir citāda.  

Ceļš no dūņu ieguves līdz šīs citādās kosmētikas ražošanai ilga piecus gadus. Dalībnieku ģeogrāfija šajā pētniecības procesā: Berlīne, Varšava, Viļņa, Minska un Sanktpēterburga. Šī procesa dalībnieki: Latvijas Universitāte (LU), Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), LU Bioloģijas institūts, Baltkrievijas Republikas Zinātņu akadēmijas (ZA) Fizioloģijas institūts, Baltkrievijas Republikas ZA Dabas resursu izmantošanas institūts, Maskavas, Sanktpēterburgas, Viļņas un Varšavas komercstruktūras, kurām ir pieredze darbā ar dūņu (peloīdu) izmantošanu. Vēl kosmētikas ražotāji no Viļņas un Minskas.

Baltkrievijas Republikas ZA Fizioloģijas institūta oficiāls slēdziens: divu Latgales ezeru dūņas, kuru ieguvei mums ir licences, pēc sava sastāva ir vērtīgs derīgais izraktenis, kas satur mikro un makroelementus, vitamīnus, humīnskābi un folijskābi, un to drīkst izmantotas ārstnieciskos nolūkos un kosmētikas līdzekļu ražošanā.

LU Mikrobioloģijas katedras, piesaistot LU Ģeogrāfijas un zemes zinātnes katedras un citu LU struktūru speciālistu, kā arī izmantojot ES struktūrfondus, triju darba gadu secinājums: In vitro testi parāda peloīdu ekstraktu potenciālu aizkavēt šūnu novecošanos un pasargāt tās no apkārtējās vides nelabvēlīgās ietekmes.

2014. gada sākumā esam saņēmuši sertifikātu kosmētikas ražošanai LVS NE ISO 22716:2008.

Kosmētisko līdzekļu formulās, ko izstrādāja mūsu kosmētisko līdzekļu ražošanas partnerfirma "Stilmark", izmantoti peloīdu ekstrakti, kas ražoti ekstraktu rūpnīcā L.Ē.V..

Par produkciju

Skaistums ir mūžība, kas ieskatās spogulī.
/Halils Džebrans/           

Mūsu pirmā kosmētisko līdzekļu līnija ietver sevī 22 produktus un sastāv no 4 kategorijām: kopšanas līdzekļiem sejai (9 produkti), ķermeņa kopšanas līdzekļiem (4 produkti), līdzekļiem rokām un kājām (3 produkti) un līdzekļiem matiem (6 produkti).

Katra produkta sastāvā ietilpst peloīdu komplekss (Vital peloid complex). Kosmētisko līdzekļu līnija sadalīta četrās grupās atkarībā no to sastāvā esošajiem ekstraktiem un meža ogu aromātiem: dzērveņu, melleņu, kazeņu un lāceņu (Rubus chamaemorus). Tas atspoguļots kosmētisko līdzekļu nosaukumu četrās krāsu gammās.

Preču zīmē "LACO" ir attēlots ilgmūžības mezgls, kas izvēlēts apzināti, jo tas ir ne vien veselības, bet arī skaistuma simbols. Ornamentam un katram zīmola burtam arī ir dziļa filozofiska jēga.

Kosmētiskos līdzekļus esam sadalījuši divās kategorijās: profesionālā kosmētika un kosmētika lietošanai mājas apstākļos.

Mūsu ražoto profesionālo kosmētiku pārdod firma "Gold Cosmetics", kas ir vienīgais izplatītājs Latvijā un kuras struktūrā ietilpst:
- "SPA Debess" saloni Rīgā Torņa ielā 4 un Kr. Barona ielā 70 www.spadebess.lv;
- kosmētikas veikals Rīgā, Kr. Barona iela 70;
- interneta veikals www.1pro.lv;
- SPA speciālistu apmācību centrs (Rīgā, Kr. Barona ielā 70), kurā māca, kā pareizi pielietot mūsu ražoto profesionālo kosmētiku;
- kosmētisko līdzekļu piegādes iespējas un kosmētisko līdzekļu uzglabāšanas noliktava.

Mūsu otrai kosmētisko līdzekļu ražošanas firmai "Cotea", kas izstrādājusi dažus kosmētiskos līdzekļus, kuru 99% sastāvdaļām ir ECOCERT sertifikāts, arī ir kosmētisko līdzekļu ražošanai sertifikāts, reģistrētais zīmols "HelenHerber" un interneta vietne www.helenherber.com. "Cotea" tika pārbāzēta uz Ludzu un pašlaik notiek sagatavošanas darbi ražošanas atsākšanai.

Mūsu firmas LAT COSMETICS nākotnes vīzija - divu gadu laikā kļūt par unikālās kosmētikas ražotāju ar vairāk nekā 100 preču nosaukumiem Eiropā, ar gada ražošanas apjomu virs 1 miljona eiro un lai mūsu kosmētika būtu pazīstama un pieejama visā pasaulē.

SEJAS KOPŠANAS LĪNIJA

ĶERMEŅA KOPŠANAS LĪNIJA

ROKU UN KĀJU KOPŠANAS LĪNIJA

MATU KOPŠANAS LĪNIJA

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!