Foto: Publicitātes foto
Nespēks, nogurums, dzīvesprieka trūkums. Sāpes kādā ķermeņa daļā, kas te parādās, te atkal pazūd. Dažreiz vieglākas, dažreiz tik asas un spēcīgas, ka saprotat - beidzot būtu jāvēršas pie ārsta, lai noskaidrotu, kas tā par saslimšanu un kā to ārstēt. Ja paliek vieglāk, šo lēmumu vienmēr atliekat, jo negribas mēnešiem ilgi klejot valsts apmaksātās medicīnas labirintos.

Kā vāvere ritenī, jeb neveselīgais skrējiens pēc veselības

Ja tomēr sadomājat doties pie ārsta, izmantojot valsts apmaksātos medicīnas pakalpojumus, nāksies saskarties ar neizbēgamu neērtību gūzmu.

Ko lai te saka? Mums ir labi mediķi un prasmīgi ģimenes ārsti, diemžēl nejēdzīgi organizēta un finansēta valsts veselības aprūpes sistēma. Diagnozes noteikšanai nepieciešamie izmeklējumi dažreiz var ilgt pusgadu un pat ilgāk. Savukārt bez diagnozes, nav iespējama pilnvērtīga ārstēšana, tāpēc pacients, veicot vienu pārbaudi pēc otras, nekļūst veselāks, bet arvien slimāks.

Ja nav laika slimot

Alternatīva ir privāto medicīnas centru piedāvātās kompleksās veselības pārbaudes programmas, kas lielākajā daļā gadījumu visus veselības stāvokļa noteikšanai nepieciešamos izmeklējumus ļaus paveikt dažu dienu vai pat dažu stundu laikā.

AIWA Clinic saviem pacientiem piedāvā veselības pārbaudes programmas check-up un screening. "Šīs pārbaudes ir labs risinājums ikvienam, kurš augstu vērtē savu laiku un vēlas ātri iegūt uzticamu un padziļinātu informāciju par savu veselības stāvokli," stāsta klīnikas terapijas stacionāra vadītāja Anna Aleksandrova.

Kādas ir šo programmu galvenās priekšrocības? Visus izmeklējumus – pat tik sarežģītus kā datortomogrāfija, magnētiskā rezonanse, 3D ultrasonogrāfija un doplerogrāfija iespējams izdarīt vienuviet ar mūsdienīgāko medicīnisko aprīkojumu. Tāpat, protams, turpat iespējams veikt laboratorijas izmeklējumus un pārbaudīties pie labākajiem savas jomas speciālistiem. Izmeklējumi notiek pēc rūpīgi saplānota grafika, tāpēc pacientiem nav jāgaida rindās. Nav arī nepieciešami nekādi speciāli norīkojumi.

Izveidojot un iesakot individuālo veselības pārbaudes programmu, ārsts ņems vērā pacienta sūdzības, veselības stāvokli, vecumu, iedzimtības faktorus, dzīvesveidu, slimību vēsturi. Visu, kas nepieciešams, lai izmeklējumi būtu pēc iespējas precīzāk tēmēti un lietderīgāki.

Atkarībā no situācijas un pacienta vēlmēm arī tiek izvērtēts, kura vai kuras no check-up vai screening programmām pacientam ir vispiemērotākās.


Check-up vai screening

Check-up programmas ir plašākas. Iesaistoties tajās pacients, ja vēlas, var veikt pilnus veselības izmeklējumus pārbaudoties faktiski uz visu, ko vien iespējams pārbaudīties. No A līdz Z. Tas gan var aizņemt vairākas dienas laika, kuras pacients var pavadīt komfortablos viesnīcas tipa numuros AIWA Clinic dienas stacionārā.

Screening programmās pārbaužu un izmeklējumu skaits ir samazināts līdz minimumam, lai tās varētu iziet nepilnas dienas laikā. Tajā pašā laikā tās ir pietiekami efektīvas, lai speciālisti varētu sniegt atzinumu par pacienta veselības stāvokli un kopā ar viņu pieņemt lēmumu, kā rīkoties tālāk.

Ja screening programmās tiek konstatētas kādas problēmas, nepieciešamības gadījumā ir iespējams veikt padziļinātu izmeklēšanu. Ja problēmas netiek konstatētas, ir skaidrs, ka vismaz tajā jomā, kurā veikti izmeklējumi, ar pacienta veselību viss ir kārtībā.

Gan check-up, gan screening programmas ir vairākas. Katram no tām ietver kompleksu labāko speciālistu izveidotu medicīniski pamatotu izmeklējumu plānu situācijām, kad ir apzināta problēmas būtība.

Piemēram, cilvēkam varētu būt problēmas ar sirdi. Šajā gadījumā primāri ieteicamās programmas būtu Check-Up CARDIO, kas ietver vairāk nekā 11 izmeklēšanas vai vismaz tās jaunākā māsa - screening programma Cardioscreen. Tā ietver kardiologa konsultāciju, vispārējas un specifiskas klīniskās un bioķīmiskās asins analīzes, elektrokardiogrammu un ehokardiogrāfiju.

Pat maziņš solītis var būt liels solis ceļā uz atveseļošanos, ja savam organismam neliekam gaidīt pārāk ilgi.

Vairāk informācijas pa tālr.: 20014000

AIWA Clinic ir veidota pēc Eiropas labāko medicīnas iestāžu koncepta, mājīgās telpās un viesnīcas tipa palātās pacientiem piedāvājot augstvērtīgu medicīnisko aprūpi. AIWA Clinic praktizējošo speciālistu komandā ir vairāk nekā 50 Latvijas labāko profesionāļu.

Ārsti-speciālisti ieklausās katra pacienta problēmās, uzklausa un iedziļinās slimības vēstures sīkākajās detaļās. Mums svarīgi, lai starp ārstu un pacientu veidojas īpašas attiecības, dziļa uzticība, interese par rezultātu, kas ir ļoti būtiski, uzsākot veiksmīgu ārstēšanu.

Klīnikas atrodās Rīgā, Maskavas ielā 241. www.aiwaclinic.lv


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!