Foto: Publicitātes attēls

Kompānija TeleTrade šogad jau otro reizi ir uzaicinājusi Rīgā viesoties Pjotru Puškarjovu (starptautisks finanšu tirgu eksperts, TeleTrade vadošais analītiķis, grāmatas "Māksla būt mierīgam: tirdzniecības lēmumu pieņemšanas mehānismi Forex tirgū" un bloga i-like-tp.com autors).

Kopā ar Pjotru uzstāsies Aldis Jurgons. Treideris ar vairāk kā 10 gadu stāžu finanšu tirgos. Ilggadējs kompānijas TeleTrade klientu un jauno darbinieku konsultants. Aldis ir darbojies gan Eiropā, gan Krievijā, mācījis tirgot kompānijas klientus un menedžerus, pārvaldījis lielo investoru kontus, piedalījies dažādās starptautiskās konferencēs. Šobrīd, mums par lielu prieku, Aldis ir atgriezies Rīgā un ir gatavs palīdzēt Latvijas iedzīvotājiem iekarot finanšu pasauli.

"Iespējas nopelnīt ir mums visapkārt, mēs vienkārši esam pārāk aizņemti, lai tās saskatītu un pievērstos kam jaunam."

Pirms mēneša ar Pjotru runājām par to, ka būtībā 2008. gada krīze nav beigusies. Tie lēmumi, kas tika pieņemti, vienkārši palēnināja daudzus procesus, tā kā Amerikas, Eiropas, Āzijas fondu tirgos bija "pārkaršana". Tādēļ fondu tirgos var gaidīt vēl lielāku krišanos jau šogad, vēlākais – nākamajā gadā.

Ar kvantitatīvās mīkstināšanas pasākumu palīdzību krīzi mēģināja "ārstēt", bet, būtībā, tā ir finanšu sistēmas pārpludināšana ar nenodrošinātu naudu un tas nevar turpināties mūžīgi. Amerika jau ir izslēgusi naudas drukājamo mašīnu, Mario Dragi no ECB tāpat paziņoja, ka lielākā daļa pasākumu jau ir veikti, japāņi nevēlas paplašināt programmu. Kā minimums, nepieciešama orientācija uz vairākām pasaules pamata valūtām, nepieciešama daudzpusīgāka tirdzniecības sistēma, kas nav balstīta uz savienībām, kas atrodas zem, piemēram, Transatlantisko, Klusā okeāna reģiona partnerattiecību karoga, ko, būtībā, piedāvā amerikāņi, jo tas tiek darīts, lai paplašinātu viņu ietekmi, taču pieredze rāda – jo vairāk tā pēdējā laikā pieaug, jo vairāk pastiprinās problēmas. Ir nepieciešamas daudz godīgākas savstarpējās ekonomiskās attiecības. Kad Latvijā sākās dažādi notikumi, kas saistīti gan ar sankcijām, gan daudz kas cits, ļoti labi, ka ir sakari ar austrumu partneriem. Ir Ķīna, ir Āzija, un ļoti daudzas lietas tika kompensētas.

Tika apspriests arī Eiropas centrālās bankas rīkojums samazināt bāzes likmi kredītiem līdz 0, tā ietekme uz Eiropas ekonomiku.

"Kopumā ECB ir izdarījusi kādu viltību – uz nulles likmju rēķina, uz QE programmas rēķina tā ir izraisījusi eiro kursa krišanos, respektīvi, daļa naudas ir aizplūdusi no Eiropas, taču, kopš tā brīža viss, ko dara ECB, it īpaši sākot ar pagājušā gada beigām – tā "pievelk" naudu uz Eiropu. Tādējādi, izraisot eiro krišanos, tagad tai ir iespēja lēnām, pa daļām to celt, turot kursu pietiekami zemu, kas ir izdevīgi eksportam, tajā pašā laikā mazliet paaugstinot kursu, tādējādi, piesaistot kapitāla plūsmu. Tas, principā, ir galvenais, kādēļ tas viss tika darīts."

Visu interviju skatieties šeit:

Pēc intervijas televīzijai, Pjotrs devās uz TeleTrade kompānijas klientiem organizēto semināru, kur jau plašāk tika runāts par to, kā pasaules svarīgākos notikumus izmantot savā labā, kā gūt peļņu finanšu tirgos. Divu dienu garumā tika izskatītas stratēģijas un noteiktas prognozes vairākām pasaulē svarīgām valūtām.

Šoreiz visā pasaulē pazīstamais treideris un analītiķis Rīgā būs tikai vienu dienu – 01.06.2016. Visi interesenti ir laipni lūgti pieteikties uz semināru ŠEIT.

Seminārs notiks 2016. gada 1. jūnijā plkst.18.00 Rīgā, Elizabetes ielā 51, 4. stāvā.
Sīkāka informācija pa bezmaksas tālruni 80009696.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!