Foto: Publicitātes foto

Mājokļa atsvaidzināšana ne vienmēr nozīmē jaunu tapešu vai sienas krāsas iegādi, vai arī remonta veicēja nolīgšanu. Dzīvojamajai istabai piešķirs svaigumu arī jauns dīvāns, kura izvēlē būtu jārēķinās gan ar funkcionalitāti un spēju iekļauties telpā, gan arī ar krāsu.

Funkcija

Iegādājoties jaunu mēbeli, nevajag steigties. Padomā, kādu lomu dīvāns pildīs tavās mājās? Ja tev patīk ar ģimeni vai mīļoto cilvēku baudīt kopīgus filmu vakarus, tad lieliska izvēle būs stūra dīvāns, uz kura varēs sasēsties vairāk cilvēku un kas sniegs iespēju brīvi izstiepties. Ja tev patīk uzņemt viesus, kuriem reizēm nepieciešamas naktsmājas, tad prātīga izvēle ir dīvāngulta vai izvelkamais dīvāns. Šādi tu varēsi izguldīt negaidīto nakšņotāju arī tad, ja viesim nav iespējams piedāvāt atsevišķu istabu.

Foto: Publicitātes foto

Proporcijas

Kad ir pieņemts lēmums par izvēli, kādu lomu mīkstās mēbeles spēlēs tavā mājoklī, laiks apsvērt, kā tās saderēsies ar telpas proporcijām. Pārāk liela mēbele padarīs telpu vizuāli mazāku. Šī iemesla dēļ mazākā dzīvojamajā istabā ir prātīgāk iegādāties dīvānu, kam ir augstākas dīvāna kājas, un kas nestiepjas no vienas sienas līdz otrai – brīva telpa starp mēbeli, sienām un grīdu sniedz vizuālu plašuma sajūtu. Turpretī lielas dzīvojamās istabas neomulību palīdzēs novērst paliels stūra dīvāns.

Foto: Publicitātes foto

Vizualizē

Attiecībā uz dzīvojamās istabas un mīksto mēbeļu krāsu nepastāv viennozīmīga pareiza vai nepareiza izvēle. Telpā burvīgu iespaidu var atstāt gan eklektika, gan arī divi bāzes toņi. Ja pašam krāsu izvēlēties ir grūti, tad ieteicams sekot krāsu tendencēm – Heart Wood, "Sadolin" 2018. gada krāsa, ir maiga, bet ar raksturu. Šāda toņa dīvāns iederēsies telpā gan kā vienīgais akcents, gan arī kā līdzsvarotājs. Būtiski ir saprast, kāda krāsa telpā tevi nomierina, bet kāda satrauc.

Avots: www.home4you.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!