Foto: Foto no video
Pērn Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) rīkotajā konkursā "Ģimenei draudzīgākā pašvaldība" par ģimenēm draudzīgāko 89 novadu pašvaldību grupā tika atzīta Olaines novada pašvaldība, iegūstot 10 000 eiro ģimenēm noderīgu pasākumu veikšanai. Iesaisties, balso un nosaki, kura pašvaldība šogad iegūs galveno balvu 30 000 eiro apmērā?

Vēl līdz šī gada 17.oktobrim vietnē www.vietagimenei.lv balso un izsaki viedokli, kura ir, tavuprāt, ģimenei draudzīgākā pašvaldība! Kopējais konkursa balvu fonds pašvaldībām ir 109 000 eiro. Piešķirtās naudas balvas paredzētas izmantošanai atbalsta pasākumu un pakalpojumu nodrošināšanai vai vides veidošanai ģimenēm ar bērniem.

Konkurss "Ģimenei draudzīgākā pašvaldība" norisinās jau otro gadu ar mērķi izcelt labākos piemērus un risinājumus, kā pašvaldības rūpējas par ģimenēm. Ir izveidota funkcionējoša un viegli pārskatāma tīmekļvietne, kurā ikviens var iepazīties ar pilnu informāciju par pašvaldībās pieejamām daudzveidīgām iespējām, piedāvājumiem un atbalstu ģimenēm ar bērniem. Dati tiek iegūti no pašvaldību iesūtītās informācijas.

"Katras pašvaldības prioritārajam uzdevumam jābūt, lai ģimenes un bērni tajās justos laimīgi, piederīgi un atbalstīti. Lai to panāktu, svarīgi ir izzināt iedzīvotāju vajadzības, sniegt nepieciešamo atbalstu un veidot pēc iespējas draudzīgāku apkārtējo vidi vietu, kur pilnvērtīgi dzīvot, mācīties, strādāt un augt ģimenēm. Šis konkurss un izveidotā vietne sniedz ne tikai apkopojošu aktuālo informāciju par valstī pieejamo atbalstu ģimenēm ar bērniem, bet vienlaikus ir arī platforma pieredzes apmaiņai. Tāpēc mudinām ne tikai vecākus izpētīt un novērtēt iespējas pašvaldībās, bet arī pašvaldībām iepazīties ar kaimiņu veiktajiem pasākumiem, tādējādi iedvesmoties jaunām idejām," rosina VARAM Reģionālās politikas departamenta direktors Raivis Bremšmits.

Konkurss norit divās kārtās – pirmajā pašvaldību iesniegto informāciju apkopo un izvērtē VARAM veidota komisija. Pamatojoties uz pieredzi un apkopotajiem datiem par pašvaldībām, iedzīvotājiem ir iespēja ne tikai nobalsot par vairākām ģimenei draudzīgām pašvaldībām, bet arī novērtēt un sniegt savus priekšlikumus, autorizējoties ar sociālo tīklu kontiem Facebook, Draugiem.lv, Twitter vai e-pastu. Otrajai kārtai novembrī, kurā vērtēšanu veiks komisija klātienes vizītēs, tiks virzītas trīs pašvaldības ar augstāko punktu skaitu katrā grupā – republikas pilsētu pašvaldības, reģionālas nozīmes attīstības centru novadu pašvaldības un pārējās novadu pašvaldības. Rezultāti tiks paziņoti 12.decembrī.

Viena no 119 pašvaldībām, kura tiks atzīta par ģimenei draudzīgāko valsts mērogā, saņems naudas balvu 30 000 eiro apmērā. Savukārt katras pašvaldību grupas uzvarētājs – balvu 15 000 eiro apmērā. Vērtēšanas komisija varēs noteikt arī papildu nominācijas 34 000 eiro apmērā. Aktīvi balsojot un izsakot viedokļus, iedzīvotāji var palīdzēt savai pašvaldībai tikt arī pie jauna rotaļu laukuma elementa 3000 eiro vērtībā no konkursa lieldrauga SIA "Jūrmalas Mežaparki".

2017.gadā uzsāktā VARAM iniciatīva "Ģimenei draudzīga pašvaldība" šī gada jūnijā saņēma Eiropas Daudzbērnu ģimeņu asociācijas starptautisku novērtējumu – galveno balvu kategorijā "Nacionālās valdības iniciatīva" par ieguldīto darbu ceļā uz ģimenēm draudzīgu valsti.

Aktualitātēm aicinām sekot sociālajās vietnēs un izmantot tēmturi #VietaĢimenei.

Konkursa lieldraugi: SIA "Jūrmalas Mežaparki" un plašākais pakomātu tīkla nodrošinātājs Baltijā "Omniva". Konkursa atbalstītāji: Latvijas vecāku organizācija "mammamuntetiem.lv", CSDD Rīgas Motormuzejs, mobilo sakaru operators laimīgām ģimenēm "Amigo", starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1", vietējais veikalu tīkls "top!", lielākais saldumu ražotājs Baltijā "Laima" un ģimenes uzņēmums "ViKrEm".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!