Foto: Publicitātes attēls
Dzīvojot mūsdienu dinamiskajā vidē, ir grūti iedomāties tos laikus, kad datori un mobilie telefoni bija vien zinātniskās fantastikas romānu rakstnieku un dažu sapņotāju iztēles auglis. Šobrīd šīs izsapņotās informācijas tehnoloģijas ne tikai ir kļuvušas par ikkatram pieejamu realitāti, bet arī par nozīmīgu darba tirgus daļu ar milzīgām priekšrocībām un potenciālu.

Dzīve ik dienas vieš savas korekcijas, liekot mums pielāgoties un attīstīties. Šobrīd bieži nākas saskarties ar situāciju, kad ilgu gadu laikā gādāts diploms vai apgūta kāda profesija, taču darba vietas atrašana tik vai tā sagādā grūtības. Bet laiks negaida. Lai pilnvērtīgi dzīvotu ir nepieciešami iztikas līdzekļi, ir jāvirzās tālāk, jāmeklē jauni ceļi kā pilnveidot sevi un celt savu reitingu potenciālo darba devēju acīs. Risinājums, kurš iet vienā solī ar laiku ir- jauna profesija IT sfērā!

Un te nu palīgā steidzas " QA Academy "- Krievijā un Baltkrievijā atzīts uzņēmums, kurš sevi pierādījis kā nopietns apmācību centrs, šobrīd savu darbību uzsācis arī Baltijā.

" QA Academy " direktors Jurijs Anuškins stāsta par perspektīvo Programmatūras testētāja profesiju:
Vietējā darba tirgū ienāk jauna specialitāte- programmatūras nodrošinājuma testētājs, kura ir pieprasīta jebkurā uzņēmumā, kurš darbojas IT sfērā.

Testēšana ir perspektīva IT joma, kurā savu karjeru iespējams uzsākt uzreiz pēc specializēto, pāris mēnešu ilgo, kursu absolvēšanas. Tieši šādus kursus piedāvā " QA Academy ".

Jāmin arī tas, ka apmācības procesā lielāka nozīme ir cilvēka personīgajām īpašībām, tādām kā mērķtiecība, paškritiskums un precizitāte, nevis iepriekš iegūtajai profesijai vai prasmēm.

Kursa pirmajā etapā studenti apgūst teorētisko un praktisko bāzi, lai ar šīm zināšanām dotos uz prakses vietām IT uzņēmumos, kuros strādā jaunākā testētāja (junior tester) amatos.

Turpmākais studenta ceļš ir atkarīgs no ambīcijām un mērķiem, jo ir iespējams kļūt kā par tehnisko ekspertu, tā arī par kvalitātes nodrošināšanas speciālistu (QA manager).

Lai ko arī mēs izvēlētos priekš sevis, mēs vienmēr cenšamies izvēlēties vislabāko. Jebkurā jomā. Bet vai tad tieši profesija un darbs nav mūsu materiālās dzīves daļas pats pamats? Tieši tāpēc ir svarīgi iegūt mūsdienīgu profesiju un darīt to pie labākajiem savā jomā.

"QA Academy" ir uzņēmums ar savu vārdu IT izglītības jomā un spēj sniegt kvalitatīvu izglītību, nodrošinot augsta līmeņa pasniedzēju komandu.

Kas tad ir programmatūras nodrošinājuma testētājs?
Programmatūras nodrošinājuma testētājs ir speciālists, kurš nodarbojas ar programmatūras nodrošinājuma testēšanu, kuras mērķis ir atklāt nepilnības tās darbībā un novērst tās. Citiem vārdiem sakot, testētājs pārbauda mājaslapas, mobilās aplikācijas, interneta veikalus, spēles, sociālos tīklus, specializētās sistēmas, izstrādātas bankām, slimnīcām, izglītības un citām iestādēm.

Šī testēšana palīdz ātri atrast defektus programmatūras darbībā un padarīt to drošāku, ērtāku lietošanā un uzticamāku ilgtermiņā.

Šai profesijai eksistē arī cits, nedaudz atšķirīgs nosaukums - QA engineer, kurš apzīmē arī nedaudz plašāku pienākumu kopumu.

Testētājs veic produkta kvalitātes kontroli pēc tā izstrādes, bet QA inženiera uzdevums ir kompleksa programmatūras kvalitātes nodrošināšana visos tā izstrādes, palaišanas un ekspluatācijas etapos.

Kāpēc izvēlēties šo profesiju apgūt tieši "QA Academy"?
"QA Academy" ir starptautisks izglītības centrs, kurš sagatavo programmatūras nodrošinājuma testētājus.

Centru 2008. gadā Minskā ( Baltkrievijas Republikā) izveidoja uzņēmums "A1QA", kurš ir Centrālās un Austrumu Eiropas lielākais spēlētājs programmatūras nodrošinājuma kvalitātes kontroles jomā.

Savos pirmsākumos Minskā centrs piedāvāja apmācību programmas apgūt tikai klātienē, bet aktīva citu valstu klausītāju interese iniciēja jauna, on-line apmācības formātā rašanos.

Kopš 2016. gada ir pieejami on-line kursi angļu un krievu valodās, savukārt kopš 2017. gada - jaukta tipa apmācība, sadarbībā ar Latvijas Universitāti.

Savas darbības laikā centrs ir palīdzējis iegūt jaunu profesiju jau vairāk nekā 1500 studentiem, vairākums no kuriem veiksmīgi strādā par testētājiem un kvalitātes nodrošinājuma speciālistiem IT kompānijās.

Šobrīd attālināti kursos mācās studenti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Čehijas, Grieķijas, ASV un citām valstīm.

Uzsākot mācības "QA Academy", rodas iespēja ne tikai apgūt jaunu profesiju divu nedēļu laikā, bet arī kļūt par tās IT kopienas daļu, kura katru dienu šo pasauli padara labāku, drošāku un ērtāku. Uzzināt vairāk par QA Academy kursiem - https://qa-academy.lv/lv/

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!