Foto: Publicitātes foto
Kā jūtas un kā dzīvo cilvēks, kuram nav zobu vai kurš mokās ar izņemamām zobu plāksnītēm, zina un saprot tikai tie, kas paši saskārušies ar visām bezzobaina cilvēka neērtībām.

Viļņā izveidotās odontoloģijas klīnikas "Dantų harmonija — Dental Harmonyˮ vadītājs, galvenais ārsts Marius Bučinskas, kurš veic zobu implantēšanu jau vairāk nekā desmit gadus, ir pārliecināts, ka cilvēks bez zobiem zaudē dzīves harmoniju, jo daudzas lietas rada gan fizisku, gan psiholoģisku diskomfortu. Galvenais ārsts stāsta par mūsdienīgām zobu atjaunošanas metodēm un to izmantošanu.

– Diemžēl daudzi vecāka gadagājuma cilvēki vēl arvien lieto izņemamās zobu plāksnītes, ko sauc par protēzēm. Kāpēc šī vecā zobu atjaunošanas metode tiek izmantota?

Iemeslu ir daudz. Gan informācijas trūkums, gan finanses, gan bailes, kas cita starpā arī rodas no nezināšanas. Tomēr ir viens galvenais iemesls — cilvēka attieksme pret sevi un savu dzīvi. Ja cilvēks vēlas normālu, harmonisku dzīvi, ja tiešām vēlas baudīt vienkāršu ikdienišķu prieku un sajust, ka tas ir tā vērts, šādi jautājumi ir atrisināmi. Mūsdienās nav grūti atrast informāciju, ja vien ir interese.

– Kas ir būtiskākais un kas būtu jāzina ikvienam cilvēkam, kas zaudējis zobus?

Pirmkārt, pateicoties mūsdienu medicīnai, izturīgus fiksētus zobus var iegūt gandrīz ikviens un ļoti īsā laikā — tam nepieciešama tikai viena diena. Viļņā izveidotajā klīnikā "Dantų harmonija — Dental Harmonyˮ visus viena žokļa kaula zobus bieži vien varam atjaunot tikai uz četriem implantiem — izmantojam plaši pasaulē atzītu ārstēšanas metodiku "All-on-4®". Tas ir īpaši ērti pacientiem, kas atbrauc no ārvalstīm.

Turklāt klīnikā ir izveidota moderna CAD/CAM zobu protēžu laboratorija, un Viļņā esam pirmā odontoloģijas klīnika, kas iegādājusies "NobelProceraˮ skeneri. Ar šādu komplektāciju mēs izceļamies pat Baltijas valstīs. Tas mums ļauj paātrināt un kontrolēt zobu izgatavošanas procesu, un pacientam ir ērti saņemt visus šādas ārstēšanas pakalpojumus vienuviet.

Cilvēks bez zobiem no odontologa krēsla pieceļas ar zobiem, viņš var smaidīt, košļāt. Taisnību sakot, reizēm, lai uzliktu visus zobus uz implantiem, atsevišķi palikušie zobi ir jāizrauj, jo tie bieži vien jau zaudējuši savu vērtību. Zobus izrauj tās pašas vizītes laikā. Piemērojam tūlītēju (viena momenta) implantāciju — es personīgi šo metodi praktizēju jau vairāk nekā desmit gadus.

Viļņā izveidotajā klīnikā "Dantų harmonija — Dental Harmonyˮ tiek izmantota ārstēšanas metodika All-on-4® (latviski: "visi uz 4"), kas ir plaši atzīta pasaulē un ļauj atjaunot visus viena žokļa kaula zobus tikai uz četriem implantiem.

Vecums nav šķērslis

Pajautājiet jebkuram senioram, vai viņš jūtas vecs? Cilvēks jebkurā vecumā ir pārāk jauns, lai dzīvotu bez zobiem vai ar izņemamām zobu protēzēm. Gadās situācijas, kurās viņiem jāparādās bez zobiem citiem, kaut arī tuviniekiem. Kā viņi jūtas šādos brīžos? Kā jūtas, kad sarunas laikā protēzes izkrīt no mutes, kad nepārtraukti jūtama nepatīkama protēžu līmes smaka, kad nejūt ēdiena garšu, jo daļu aukslēju, kur ir ļoti daudz garšas receptoru, pārklāj plāksnīte? Kā jūtas, kad tā berzē ēdot, kad nevar sakošļāt cietāku ēdienu, nokost ābolu, droši un atklāti smieties, sarunāties?

Var turpināt uzskaitīt plāksnītes trūkumus. Tā pilnībā neatjauno tādu košļāšanu, kā ar saviem īstajiem vai pie implantiem piestiprinātajiem zobiem. Slikti sakošļāts ēdiens ir grūtāk sagremojams, sākas citas veselības problēmas. Kādreiz izņemamā zobu plāksnīte bija vienīgais zobu atjaunošanas veids, tomēr šodien ir cita metode, kas nodrošina, ka cilvēks neizjūt visas plāksnītes radītās neērtības.

– Ko jūt cilvēks, kad viņam liek implantus?

Visbiežāk pacientam procedūra nav smaga, jo materiāli un implanti ir izveidoti metodikai ar minimālu intervenci. Implantēšanas laikā izmanto parastos pretsāpju līdzekļus. Ir cilvēki, kas visu mūžu baidās no jebkādām zobārstniecības procedūrām. Viņiem ieteicama sedācija.

– No kā cilvēki visvairāk baidās pirms implantēšanas?

Par implantiem ir ļoti daudz mītu. Daudzi no tiem nav pamatoti. Klīnikā izmantojam kvalitatīvus zviedru implantus, kam ražotājs sniedz garantiju visam mūžam.

Ārstam ir jāatbild pacientam uz visiem interesējošiem jautājumiem — tā veidojas uzticēšanās. Es kā speciālists cilvēkiem saku, ka katra situācija ir individuāla, tāpēc šeit — klīnikā — veicam detalizētu digitālo diagnostiku, pārrunājam ārstniecības gaitu un plānu. Ar pacientu runājam konkrēti par viņa situāciju un ārstēšanu.

Mēs saprotam, kā jūtas un ko no mums sagaida pacients. Cilvēciska sapratne, līdzjūtība un patiesa vēlme palīdzēt ir tas, par ko mūs novērtē. Rodas vēlme radīt jauku, ērtu vidi klīnikā, iegādāties modernāko medicīnas aprīkojumu un materiālus, kā arī ieviest medicīnas zinātnes jaunumus. Tāpēc klīnikā sniedzam visus odontoloģijas pakalpojumus vienuviet: veicam diagnostiku, balinām, plombējam, taisnojam, veicam implantēšanu un protezējam.

Domājat par zobu implantēšanu? Jums ir jautājumi?

Aicinām uz semināru "Zobu implantēšana. Atjaunojiet smaidu vienas dienas laikā!"

Semināru vadīs un uz jautājumiem atbildēs klīnikas "Dantų harmonija — Dental harmonyˮ vadītājs Marius Bučinskas, kurš jau vairāk nekā desmit gadus veic zobu implantēšanu.

Semināra dalībniekiem — bezmaksas diagnostika, izmantojot datortomogrāfiju klīnikā "Dantų harmonija – Dental Harmonyˮ Viļņā. *

Uzmanību! Semināri notiks Rīgā un Daugavpilī.

Rīgā: 2017. gada 10. oktobrī pulksten 18 viesnīcā "Avalon Hotel & Conferences", 13. janvāra ielā 19, Rīga, LV-1050, Latvija

Daugavpilī: 2017. gada 11. oktobrī pulksten 18 viesnīcā "Park Hotel Latgolaˮ, Ģimnāzijas ielā 46, Daugavpils, LV-5401, Latvija

Reģistrācija pa tālruni: +371 67 660 529

*Bez maksas izgatavotie attēli un ārstēšanas plāns paliek klīnikā kā klīnikas īpašums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!