Foto: LETA
Saistībā ar 16 gadus vecas meitenes nāvi Rīgā policija pārbauda notikušā apstākļus, taču patlaban nekas neliecina par noziedzīgu nodarījumu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Policija 27. augustā ap pulksten 13:30 saņēmusi izsaukumu no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem uz kādu dzīvokli Rīgā, kur atradies 1998. gadā dzimušas jaunietes līķis ar grieztu brūci. Lai noskaidrotu notikušā apstākļus, notikuma vietā, kur jau atradās mediķi un notikušā aculiecinieki, ieradušies gan policijas darbinieki, gan prokuratūras pārstāve.

Notikuma vietas apskatē un uzklausot liecinieku – personu, kas atradies dzīvoklī kopā ar mirušo meiteni – liecības, kā arī veicot šo personu pārbaudi, nekas nav liecinājis par noziedzīgu nodarījumu. Policija norāda, ka visticamāk noticis traģisks nelaimes gadījums – vairāki jaunieši dzīvoklī skraidījuši, un meitene skrienot neveiksmīgi uzskrējusi stikla durvīm, kritusi un sagriezusies ar saplīsušā stikla lauskām.

Pēc notikušā jaunieši nekavējoties izsaukuši "ātro palīdzību" un, telefoniski konsultējoties ar mediķiem, visiem spēkiem centušies palīdzēt meitenei līdz viņu ierašanās brīdim. Taču gūtais ievainojums bijis ļoti smags un meitene nomirusi.

Patlaban policijas rīcībā nav informācijas, kas norādītu uz notikušu noziedzīgu nodarījumu. Tādēļ policija pauž neizpratni par trešdien, 2. septembrī, raidījuma "Degpunktā" sižetā izskanējušo informāciju, kas notikušo traģisko nelaimes gadījumu pārliecinoši dēvē par "neoficiālo versiju". Policija norāda, ka kopumā sižets rada iespaidu, ka pret jaunieti mēģināts izdarīt pat vairākus noziedzīgus nodarījumus.

Trešdien LNT raidījums “Degpunktā” ziņoja par gadījumu, kad Rīgā kādā ēkā atrasts jaunas sievietes līķis. Raidījuma iztaujātie mājas iedzīvotāji bija pauduši dažādas versijas par notikušo, tostarp, ka dzīvokļa, kurā atrastas meitenes mirstīgās atliekas, iemītnieki jaunieti izvarojuši un nogalinājuši.

Policijā saistībā ar notikušo jau 27. augustā sākts kriminālprocess un saņemtas gan mediķu, gan liecinieku liecības. Tāpat nozīmēta ekspertīze, kas ļaus precīzi noskaidrot jaunietes nāves cēloni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!