Pirmdien, 22. maijā, Latgales reģiona pārvaldes patruļpolicijas ekipāža Riebiņu novada Rušonas pagastā, uz ceļa A13, apturēja kārtējo ātrumpārkāpēju, portālu "Delfi" informēja Valsts policija (VP).

"Porsche Cayenne" vadītājs – 1974.gadā dzimis vīrietis – traucās Daugavpils virzienā ar ātrumu 176 km/h vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā.

Par šādu pārkāpumu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā transportlīdzekļa vadītājam ir paredzēts naudas sods no trīssimt sešdesmit līdz četrsimt astoņdesmit eiro un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšana uz sešiem mēnešiem.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību, ka arī atgādina, ka par transportlīdzekļa vadītāja vai pasažiera vietas atstāšanu bez uzaicinājuma, ja transportlīdzeklis apturēts pēc policijas darbinieka vai robežsarga pieprasījuma, saskaņā ar LAPK 149.4.8 — izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam vai pasažierim septiņu euro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!