Foto: Shutterstock

Pastiprināti kontrolējot to, vai autovadītāji nav sēdušies pie stūres alkohola reibumā, Valsts policijas (VP) darbinieki aizvadītajā diennaktī, laikā no 21.jūnija pulksten 6:00 līdz 22.jūnija pulksten 6:00, pieķēruši 21 dzērājšoferi, kas būtiski neatšķiras no ikdienas statistikas.

Kā informēja VP preses pārstāvis Toms Sadovskis, 12 autovadītāji reibumā pieķerti Rīgas reģionā, seši - Vidzemē, divi - Latgalē, bet viens - Zemgalē, turpretim Kurzemē 24 stundu laikā nav pieķerts neviens dzērājšoferis.

Minētajā laika periodā alkohola koncentrācija izelpā pārbaudīta kopumā 18 235 autovadītājiem, no tiem 14 095 Rīgas reģionā, 1219 Latgalē, 1505 Vidzemē, 967 Zemgalē, bet 451 Kurzemē.

No pieķertajiem dzērājšoferiem vienam izelpā tika konstatēta alkohola koncentrācija līdz 0,5 promilēm, lai gan šī autovadītāja stāžs bija mazāks par diviem gadiem. Pieciem šoferiem alkohola koncentrācija izelpā bija no 0,5 līdz vienai promilei, trijiem - no vienas līdz pusotrai promilei, bet 12 autovadītājiem - vairāk nekā pusotra promile.

Absolūts vairākums jeb 20 no 21 pieķertā dzērājšofera bijuši vīrieši. Savukārt pieciem pie stūres alkohola reibumā pieķertajiem nemaz nav bijušas autovadītāja tiesības, liecina VP apkopotā statistika.

Kā ziņots, šajās garajās brīvdienās VP darbinieki uz Latvijas ceļiem strādā pastiprinātā režīmā, lai kontrolētu, vai transportlīdzekļu vadītāji pie stūres nav sēdušies alkohola un citu apreibinošo vielu ietekmē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!