Foto: F64
Trešdien, 22. martā, ap pulksten 18 Rīgas 3. maršruta autobusā starp pasažieriem izcēlies konflikts, kas ātri vien pāraudzis kautiņā, un, lai to izšķirtu, iesaistījušies policisti, kuriem nācies pielietot ieroci.

Konflikta situācija radusies brīdī, kad sabiedriskajā transportlīdzeklī iekāpis pasažieris ar velosipēdu. Velosipēda īpašnieks nejauši ar savu braucamrīku aizskāris kādu no autobusa pasažieriem, tādēļ starp abām personām sākusies asa vārdu apmaiņa.

Strīdā iesaistījies vēl viens autobusa pasažieris. Arī šis vīrietis velosipēda īpašniekam veltījis asus vārdus. Drīz vien konflikts no vārdu apmaiņas pāraudzis kautiņā – 1980. gadā un 1981. gadā dzimuši vīrieši uzbrukuši velosipēda īpašniekam.

Kautiņā iesaistītās personas izkāpušas Daugavgrīvas ielā. Velosipēda īpašnieks kautiņā guvis miesas bojājumus.

Drīz vien konflikta vietā ieradušies Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti, kurus bija izsaukuši notikušā aculiecinieki. Policisti centušies kautiņu apturēt, tomēr agresīvie uzbrucēji izrādījuši nopietnu pretošanos un mēģinājuši arī piekaut vienu no policistiem.

Lai policijas darbiniekiem izdotos aizturēt abus huligānus, viņi izšāvuši brīdinājuma šāvienu gaisā.

Pēc policijas informācijas neviens no abiem uzbrucējiem konflikta brīdī nav bijis alkohola reibumā.

1980. gadā dzimušais vīrietis iepriekš policijas redzeslokā nav nonācis, bet 1981. gadā dzimušais vīrietis aizturēts jau četras reizes par huligānismu.

Pašlaik abi vīrieši ir aizturēti. Pret abiem uzbrucējiem sākts kriminālprocess par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!