Foto: F64
Pirmdien, 9. maijā, likumsargi par dažādiem pārkāpumiem Uzvaras parkā, Rīgā, aizturējuši 23 personas, otrdien Latvijas Radio teica Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns.

No protokoliem, ko policija noformējusi, deviņi bijuši par atrašanos alkohola reibumā un alkohola lietošanu sabiedriskā vietā.

Vēl trīs noformēti par sīko huligānismu. Trīs protokoli noformēti arī par sīko huligānismu, bet vēl trīs - par urinēšanu publiskā vietā. Savukārt pa vienam protokolam noformēts par dzīvošanu bez derīga personu apliecinoša dokumenta un nepakļaušanos policijas likumīgajām prasībām, kā arī viens protokols noformēts kādam velosipēdistam, kurš pie transportlīdzekļa stūres bija sēdies alkohola reibumā.

Pasākumu norises laikā pie Uzvaras pieminekļa policija aizturējusi arī kādu meklēšanā esošu personu.

Kopumā Marķitāna vērtējumā pasākums noritēja mierīgi.

Kopumā dienas laikā policija saņēmusi informāciju arī par četriem pazudušiem bērniem, no kuriem visi ir veiksmīgi atrasti un nodoti vecākiem.

Likumsargu aplēses liecina, ka visas dienas laikā pasākumus pie Uzvaras parka apmeklējuši 150 000 cilvēku.

Šogad aprit 71 gads, kopš Eiropā noslēdzās Otrais pasaules karš, kas bija lielākais bruņotais konflikts cilvēces vēsturē un prasīja vismaz 70 miljonu cilvēku dzīvības.

Tāpat kā citus gadus, arī šogad, plašākās 9. maija svinības paredzētas Rīgā, pie tā dēvētā "Uzvaras pieminekļa" - pieminekļa Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!