Foto: F64

Piektdienas rītā Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki saņēmuši izsaukumu uz Sarkandaugavu, kur "Latvijas Pasta" telpās atradies kāds bruņots 91 gadu vecs pensionārs, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Notikuma vietā kārtības sargi sastapuši pasta darbinieci, kura norādījusi uz sirmo kungu un pastāstījusi, ka pirms policijas ierašanās vīrietis viņai ar ieroci piedraudējis.

Vīrietis atnācis pakaļ pensijai, taču pasta darbiniece norādījusi, ka pensija ir pārskaitīta uz viņa bankas kontu. Pensionāram šāda atbilde neesot gājusi pie sirds un viņš atbildējis, ka šādam pavērsienam esot jau sagatavojies. Tajā brīdī sirmgalvis no somas izvilcis ieroci un piedraudējis darbiniecei. Pasta darbinieki nekavējoties izsaukuši policiju.

Pašvaldības policisti lūguši pensionāru doties līdzi pie policijas operatīvā transportlīdzekļa, kur pārbaudīts pensionāra somas saturs. Pārbaudes laikā pie sirmā kunga atrasta pneimatiskā pistole.

Sarunas laikā pensionārs uzvedies mierīgi un apgalvojis, ka neesot pasta darbiniecei draudējis ar ieroci, bet gan gribējis tikai to atrādīt.

91 gadu vecais vīrietis aizturēts un izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri pārņēma darbu notikuma vietā.

Valsts policijā par notikušo sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!